Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, podignat ukaz i poddadeno za adresa i maticen na 25 juli vo bitola seuste ne e stignata adresata sofija, koga da ocekuvam?

Здраво форумџии
Конечно денес се потпишани указите на моите 2 деца (3 години од интервјуто)
Дали можам да поднесам документи за пасош во Конзулатот во Битола?
И на која адреса треба да ги пријавам, на мојата што ја имам или на ЛЕГЕ ??
Ви благодарам

Освен за Англија дали за друга држава мора Бугарски пасош?

Zdravo, dali dokolku statusot ednash se smenil od dopolnitelna na finalna (so dopolna na star dokument) moze povtorno da se vrati na dopolnitelna ili odi direktno na polozhitelna? Blagodaram!

Zdravo, dali dokolku statusot ednash se smenil od dopolnitelna na finalna (so dopolna na star dokument) moze povtorno da se vrati na dopolnitelna ili odi direktno na polozhitelna? Blagodaram!
Zadolzitelna - Finalna - Dopolnitelna (deka treba da dostavis dokument ) - dostavuvas dokument vo rok - finalna - polozitelna/otkaz. Ova e najcesto. Jas ne znam za slucaj kaj so dale moznost za 2 dopolnitelni.

Може ли да се добие ЕГН за еден ден во Софија? Да не се чека недела дена или повеќе..

Може ли да се добие ЕГН за еден ден во Софија? Да не се чека недела дена или повеќе..
Многу тешко за еден ден, во принцип трае околу 3-4 дена.

Ne znam da li smem da napisem ovo na forumu a da ne povredim pravila. Bibo, ako ne sme, obrisi mi poruku. Moze za jedan dan. Ja sam trenutno u Sofiji. Juce uzeo ukaz u 11h i predao za EGN broj, danas ga preuzimam i slikam se za pasos u 16h. Naravno, mora da se plati. Ako te interesuje, posalji mi privatnu poruku.

Ne znam da li smem da napisem ovo na forumu a da ne povredim pravila. Bibo, ako ne sme, obrisi mi poruku. Moze za jedan dan. Ja sam trenutno u Sofiji. Juce uzeo ukaz u 11h i predao za EGN broj, danas ga preuzimam i slikam se za pasos u 16h. Naravno, mora da se plati. Ako te interesuje, posalji mi privatnu poruku.
I jas go imam istiot plan, da platam za pobrzo zosto ne mozam 2 pati sofija da odam. Ako mozis ko ke zavrsis so cela postapka pisi ni kaj se odi, so se nosi od dokumenti, kako pobrzo da se snajdime, kolku pari znam ima sega promeni, kolku dena e celosno so zemanje pasos i licna karta. Veruvam na mnogu ovde ke im e od isklucitelna pomos, vklucuvajki me i mene

Последно уредено:
Ljudi, treba mi pomoć ako neko zna. Ja sam celu proceduru išao preko Beograda. Ukaz mi je potpisan i zakazao sam mejlom termin za preuzimanje u konzulatu, ali su mi danas odgovorili da je prvi slobodan termin tek 4.6.2026. Jel postoji način da nekako ja nastavim proceduru preko Sofije i da tamo idem da preuzmem Ukaz, predam za EGN i posle za ličnu kartu i pasoš. Baš ovako kao što je I teča napisao. Jer ovim tempom džabe mi je potpisan ukaz ako ću pasoš da dobijem tek sledeće godine u ovo vreme.
Hvala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom