Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Nema da ti pobaraat dokolku ti e seuste vo vaznost so data.
Samo dokolku e istecen togas treba da go dostavite noviot pasos.
Bez problem pominavme nie od finalna na polozitelno pred skoro 1 mesec.
Pozz
Ne mi beshe toa prashanjeto, znam deka kje mi pobaraat bidejki ne mi vazi toj vishe. Prasuvam ako samo go navedat toa na dopolnitelna dali znaci toa deka site drugi dokumenti im se prifatlivi
Автоматски споено мислење:

Koj broj na prepiska si?
148xx

Дечки здраво. Ве молам за помош, значи влегов во Бугарија со наш пасош, македонски, а излегов од Бугарија со бугарски пасош. Бев во Бугарија 15 дена. Влегов со наш пасош оти имав осигурување извадено на македонскиот пасош. Сега се мислам дали направив грешка. На наша граница си го покажав македонскиот пасош.

Дечки здраво. Ве молам за помош, значи влегов во Бугарија со наш пасош, македонски, а излегов од Бугарија со бугарски пасош. Бев во Бугарија 15 дена. Влегов со наш пасош оти имав осигурување извадено на македонскиот пасош. Сега се мислам дали направив грешка. На наша граница си го покажав македонскиот пасош.

Бугарија е во Шенген зона. Тоа ти е исто како да си влегол во Германија или Италија. Ако не знаеш што е ова треба да си прочиташ на интернет.
Да си направил грешка. Македонски државјани може да седат 90 дена и добиваат печат со дата. Од таа дата ако се надминати 90 дена се добива забрана. Тоа значи треба излезен печат!
Во твојот случај ќе си се информираш дополнително тоа се правилата што станало не знам.
Тоа ти е исто како во Македонија да влегуваш со вториот. За ЕУ не се користи македонски

Бугарија е во Шенген зона. Тоа ти е исто како да си влегол во Германија или Италија. Ако не знаеш што е ова треба да си прочиташ на интернет.
Да си направил грешка. Македонски државјани може да седат 90 дена и добиваат печат со дата. Од таа дата ако се надминати 90 дена се добива забрана. Тоа значи треба излезен печат!
Во твојот случај ќе си се информираш дополнително тоа се правилата што станало не знам.
Тоа ти е исто како во Македонија да влегуваш со вториот. За ЕУ не се користи македонски
Дали ако влезам повторно со бугарски пасош, а излезам со македонски јазик и добијам печат во наредните два месеци, ќе биде океј? Така ќе добијам излезен печат.

Дали ако влезам повторно со бугарски пасош, а излезам со македонски јазик и добијам печат во наредните два месеци, ќе биде океј? Така ќе добијам излезен печат.
Да, така направи.

Zdravo. Dali nekoj ima dobieno vo skoro vreme ili mozebi poznavate nekoj koj dobil bugarsko drzavjanstvo za okolu edna godina vo skoro vreme preku roditel so bugarsko drzavjanstvo? Blagodaram

Zdravo. Dali nekoj ima dobieno vo skoro vreme ili mozebi poznavate nekoj koj dobil bugarsko drzavjanstvo za okolu edna godina vo skoro vreme preku roditel so bugarsko drzavjanstvo? Blagodaram
Не постои таков случај да добиеш државјанство за една година

Излез од Македонија со македонски
Влез во Бугарија со бугарски
Излез од Бугарија со македонски и бугарски
Влез во Македонија со македонски

Не постои таков случај да добиеш државјанство за една година
Постои таков случај, само ако детето е родено после добивањето на бугарското државјанство.

Излез од Македонија со македонски
Влез во Бугарија со бугарски
Излез од Бугарија со македонски и бугарски
Влез во Македонија со македонски

Така ќе направам, фала на совет. Само да не ми прават проблем на бугарска граница, дека со два пасоши?

На нашето дете кога вадевме ЕГН-то излезе за 4-5 дена, само го приjавуваш во општината и за 4-5 дена ти дават акт за раждане. Толку е процедурата, е сега тоа е само ако детето е родено после добивање на државjанство и за деца до 14 години.

Дали некој знае до кој број се со давање на државјанство,некој да земал скоро?

На нашето дете кога вадевме ЕГН-то излезе за 4-5 дена, само го приjавуваш во општината и за 4-5 дена ти дават акт за раждане. Толку е процедурата, е сега тоа е само ако детето е родено после добивање на државjанство и за деца до 14 години.
Toa vazi i za deca koi se rodeni pred roditelot da zeki drzavjanstvo ili?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom