mozi brojce da pisis i koja data si da znajme ? pozzМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Колку време се чека?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
mozi brojce da pisis i koja data si da znajme ? pozzМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Колку време се чека?
Ne e moe. Za drugi e. Znam deka intervjuto bese Skopje vo januari 2023 god. Ke prasam ke vi pisam stom mi kazat.mozi brojce da pisis i koja data si da znajme ? pozz
So srekja!!Ako mozi samo da mi kazis tocna data na intervju? I jas sum na pocetok od 2023 intervju, da znam gore-dolu do kade sum. FalaDenes promena od zadolzitelno na finalen 3xxx/2023
broj prepiska?Polozitelno denes.
Ne se vodi spored mene na dopolnitelna bev. Ako ti e pomos kraj na 2022 intervju, vtora finalna posledna nedela avgust 2025. Ako si normalno kaj mene vo komentari ima strana so kazva detalno do kaj se so tekovni prepiski po normalen tekbroj prepiska?
mi smena mene od zadolzitelno na finalna pred edna nedela .... cekam sleden status sega ..... pa si velam za mesec dva ke znam pozdravNe se vodi spored mene na dopolnitelna bev. Ako ti e pomos kraj na 2022 intervju, vtora finalna posledna nedela avgust 2025. Ako si normalno kaj mene vo komentari ima strana so kazva detalno do kaj se so tekovni prepiski po normalen tek
Imate li promena vekeIma nekoj ukaz denovive ako moze da spodeli ? Fala
Najdi koga e posledna finalna na stranata, presmetaj za tvoj broj taka si najblisku. Jas se vodev spored ova strana. Najcesto e megu 3 do 6 nedeli, najdi posledna promena i ke znajs otprilika.mi smena mene od zadolzitelno na finalna pred edna nedela .... cekam sleden status sega ..... pa si velam za mesec dva ke znam pozdrav
Seuste neImate li promena veke
Mozno e samo so makedonski da pominis, da pratis samo to pa ako te stavat na dopolnitelna togas da baras. Sepak imaj predvid deka dopolnitelna e 14 dena do mesec ili 2 vidi vo zakon i toa zavisi od koj status togas ke go dobies. Moj sovet e kolku pokje dokumenti im dajs tolku posilna ti e prikaznata. Mislam deka cenat pokje bugarski dokumenti, za najsigutno procitaj go zakonot mal e dve tri strani. Ti najdobro znajs kakvi dokumenti mozis da dobies bukvalno site najdi gi. Prati mail vo opstina prasaj kako mozis da najdis izvod, baraj od dedoto. Jas duri bi pobarala od predok na dedoto (i pokraj toa so e momentalno samo do 3 koleno) , izjavi na notar, sliki, dokumenti bugarski so mozis da najdis ako nekoj bugarski rodnina cuva nesto, od institucii so plakjale. Imas i eden kup arhivi na drzaven arhiv pisi mail kazi im ime i data na raganje i vidi kaj ke te nasocat. Prati mail, po sluzbena dolznot go tretirat kako baranje i za mesec imas odgovor dali imat nesto najdeno. Izvodi na dedoto od majka i tatko, se so ke najdis. Iskreno jas prativ se i to so mi rekoja deka nema da prifatat i to so mi rekoja deka ke prifatat samo i samo da povrzam prikazna od pokje razlicni izvori deka imam poteklo. Procitaj si se vo forumot i prati si, sovetite od tuka mene mi pomognaa.plus strana na parlament i na ministersvo. Isto vo bg vidov i mn advokati so rabotat bas povrzano so ova. Plus ima predlog zakon za promena na zakonot koj ako se usvoi treba da go imas predvid. Procesot ti e 3 godini najkratko, site dokumenti mora da ti se poklopat so imex data na raganje, mesto na raganje. Ako ne se poklopva ne prakjaj. Spremi si se i so srekjaДоколку се аплицира на база на Бугарско потекло по дедо роден во Бугарија, дали само бугарски извод е прифатлив или може и македонскиот да заврши работа? Не знам дали и други ја имала оваа ситуација, но имаме негов извод издаден во Македонија на кој пишува место на раѓање дека е Сандански, Бугарија. Тоа е факт, фамилијата се преселила во МК кога бил дете, но оригиналниот бугарски извод го изгубиле или не го земале, па извадиле од тука.
Дали по службена должност ќе го побараат самите во нивните архиви или бараат готови документи што не бараат многу анализа и размислување?
Е сега, во случај да треба да се приложи бугарски извод, како може да се дојде до копија од тој документ и каде да се бара во Бугарија, во кој архив? Или треба лично да се поденсе барање во општината во Сандански? Некој дали би знаел и дали би можел да сугерира и да помогне околу целата постапка?
Ви благодарам