Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде со среќа нека ти е па да ни се враќа за арно.
Ама како е можно не ми е јасно година и 8 месеци да чекаш происход, o_Oзначи како рачунаш, од поднесувањето за првпат документи или по првото одење во дабч и одкако си поднел документи за происход? Се на се кога започна процедура за пасош, колку вкупно чекаш до сега? Зашто ова е ептен долго време за происход
znaci vaka poveke pati imam pisano no nekoi od vas sega se vklucija na temava
oktomvri 2013prv pat podneseni dokumenti za proizhod vo konzulatot vo bitola togas koga podnesuvav nebaraa dop dokumenti si dostaviv i se ok,vo megu vreme rabotite se smenija na loso i duri vo septemvri 2014dobiv izvestuvanje deka treba da dostavam dop dok za poteklo,vo noemvri podnesov dop dok i odnovo prakanje posta cekanje i duri denes statusot mi se smeni vo izdadeno udostoverenie.
na site da se vraka so arno ova e samo prviot cekor keski site da si zemimi pasosi se nadevam deka sega navaka nema da ima poveke problemi

@marko klaber тек сега ми е јасно, епа значи си чекал 8 месеци - подобро рачунај од моментот кога си поднел дополнителни документи па до моментот кога си добил удостоверение( е сега тоа што си бил преку амбасада а не директно можно е т.е сигурно ја одолговлекло процедурата за повеќе месеци ) јас поднесов пред 2 недели директно во дабч, значи сега можно е да чекам 3,4,5,6,7, па дури и 8 месеци, мислам дека постави рекорд во чекање за происход :) Ако има некој што подолго чекал нека се јави, ама мислам дека не постои таков. хехе важно на арно излегла работава (y)

Последно уредено:
Работава стана потешко е да добиеш произход отколку самиот пасош ебаго. :mad:
"Се обработувам" веќе 3 месеци.

http://www.archives.government.bg/uploaded_files/sprav_09_all.pdf
А ова е мејлот од воениот архив dvia@archives.government.bg

Следен пат, користи Барај. ;)
Ти благодаρам[DOUBLEPOST=1433895003][/DOUBLEPOST]
Работава стана потешко е да добиеш произход отколку самиот пасош ебаго. :mad:
"Се обработувам" веќе 3 месеци

Друже,не брзај,што да речеме ние што чекаме по 3 години...пред 2 години ,,5 за 12'' бевме и јас и илјадници други до пасош и настана проблемот.Не се ориентираат тие според нашите желби,всичко си има своја процедура ;) ,ќе земеш произход,не се секирај ич.
Незнам што да речам. Најверојатно сте поддале во најлошото време за вадење пасоши. Ме иритира тоа што оние што без со мене на поддавањето на документи веќе имаат промена на статусот, а кај мене истиот статус 3 месеци веќе. Незнам по кој редослед го прегледуваат докуметите, ама сигурно по тоа кој кога ги поддал не.

вчера разговарав со посредникот и ми рече дека во министерство поминуваат со копии од пасош на брат/сестра, но не знаеше точно дали поминува со прв братучед.јас брат/сестра немам па планирам да пробам со копија од пасош од прв братучед, а инаку пред 2 дена на комшивка со копија од брат и и се смени статусот од дополнителна проверка во задолжителна. значи сите што имате брат или сестра со бг пасош носете копија во министерството, не чекајте.
доколку некој има информација дали поминува со копија од прв братучед ве молам споделете овде.

Законопроект предвижда б'лгарите да п'туват свободно до САшт
Ако тој б'де приет, с'штото ште важи и за гражданите на Рум'нија, Полша и Х'рватија
http://www.economy.bg/bulgaria/view...vizhda-bylgarite-da-pytuvat-svobodno-do-SASht

(Objaveno preku Facebook stranicata na Здружение на граѓани Македонско - Бугарско Пријателство)
https://www.facebook.com/permalink....d=543225802368857&ref=notif&notif_t=notify_me

Законопроект предвижда б'лгарите да п'туват свободно до САшт
Ако тој б'де приет, с'штото ште важи и за гражданите на Рум'нија, Полша и Х'рватија
http://www.economy.bg/bulgaria/view...vizhda-bylgarite-da-pytuvat-svobodno-do-SASht

(Objaveno preku Facebook stranicata na Здружение на граѓани Македонско - Бугарско Пријателство)
https://www.facebook.com/permalink....d=543225802368857&ref=notif&notif_t=notify_me
Значи без проблем ќе се добива туристича виза за САД, ама пак нема да можеш да работиш во САД со бг пасош, ќешки да добиеме..

Значи без проблем ќе се добива туристича виза за САД, ама пак нема да можеш да работиш во САД со бг пасош, ќешки да добиеме..
Ako go izglasaat, barem nema da ima ceremonii za covek da moze da otpatuva i da proseta po Amerika. Ednostavno ne moras da zavisis od turisticki aranzmani so datumi i mesta koi sakas da gi posetis i hoteli kaj da spies.... A za normalni uslovi na zivot, vrabotuvanje, zdravstveno osiguruvanje, staz itd, EU seto toa go pruza i nema potreba covek da zivee i raboti na crnjak bez nikakva sigurnost za bilo sto, jedino ako ima potkrepa od rodnini i dobri prijateli.

Последно уредено:
Ako go izglasaat, barem nema da ima ceremonii za covek da moze da otpatuva i da proseta po Amerika. Ednostavno ne moras da zavisis od turisticki aranzmani so datumi i mesta koi sakas da gi posetis i hoteli kaj da spies.... A za normalni uslovi na zivot, vrabotuvanje, zdravstveno osiguruvanje, staz itd, EU seto toa go pruza i nema potreba covek da zivee i raboti bez nikakva sigurnost za bilo sto osven da zivee i raboti na crnjak, jedino ako ima potkrepa od rodnini i dobri rijateli.
Izleguvame nadvor od temata ama malo pojasnuvanje, site koi imaat odeno vo USA preku Work and travel programata imaat vagano social security number, taka da ako gi pustat slobodno mozat da rabotat bez problem, sto znaci golema prednost!

Izleguvame nadvor od temata ama malo pojasnuvanje, site koi imaat odeno vo USA preku Work and travel programata imaat vagano social security number, taka da ako gi pustat slobodno mozat da rabotat bez problem, sto znaci golema prednost!
Zboris za studenti od fakultet? I toj SCN vazi samo dodeka e studentot tamo i dodeka mu opredeleno so dogovor. Ako ne se vrati nazad, ostanuva nelegalno i na crnjak. Studentskata SCN vece ne mu vazi osven ako ne upise tamo fakultet.

sega proveriv vo DBAC da zakazam elektronski ama ne mi dava nitu eden termin slobode. Dali moze da se odi direktno tamu i da se zakaze?

Кога некој нема документ за потекло,а има удостоверение за произход,па аплицира во министерство, дали на шалтер ќе му ги примат документите или на шалтер ги примаат,па на интервју може да не му дадат бројче,ако знае некој да ми каже?

Кога некој нема документ за потекло,а има удостоверение за произход,па аплицира во министерство, дали на шалтер ќе му ги примат документите или на шалтер ги примаат,па на интервју може да не му дадат бројче,ако знае некој да ми каже?
Ako odgovoris kako so treba na intervju nema da imas problem znaci na intervju na site davat brojcina e Sega sto ke si odgovoris toa ke si bide napiseno vo intervjuto a odkoga ke ti dadat brojce posle komisijata odlucuva dali ke zemas grazdanstvo ili ne otkako ke ti se razglede slucajot posle godina vreme od intervjuto a za na salter tamu neznam dali ke ti primat dokumentite bez dopolnitelni dokumenti posto ne sum bil vo takva situacija taka da ne bi znael da ti odgovoram neka odgovori nekoj sto znae na forumov za na salter dali ke ti primat dokumentite ili ne jas ti kazav toa so znam :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom