Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
M
Пред некој ден пишав дека го најдов прадедо ми во списокот за учесници од македонија во бугарската чета во 1912/13. а еве денес талкајќи по родниниве најдов оригинал венчаница од истиот тој дедо со прабаба ми. Место не ме фаќа и сакам што е можно побргу да ги однесам во Софија. Прашање за тие што знаат..... Дали може изводите за поврзување со дедото и бабата да ги преведе наш преведувач и да ги заверам во амбасадата во Скопје, или мора во Софија да се направи тоа. Второ прашање, што треба да се пише во молбата кога ке се даваат доплонителните документи.(ако има некој копија нека ја постира)
Mozes i kaj nas vo ambasada da gi zaveris (legalizira) i odneses vo min vo sofija.za vtoroto imaat notarite ke ti kazat

M

Mozes i kaj nas vo ambasada da gi zaveris (legalizira) i odneses vo min vo sofija.za vtoroto imaat notarite ke ti kazat
Нотарите во Бугарија ли?, И уште нешто, треба ли бугарската венчаница од дедо ми да ја копирам и легализирам или мора оригинал да оставам.

Нотарите во Бугарија ли?, И уште нешто, треба ли бугарската венчаница од дедо ми да ја копирам и легализирам или мора оригинал да оставам.
napravi barem edna ako ne i dve kopii ali zavereni vo BG SEKAKO

Прегледај го приврзокот 122686
Do krajot na juli ke ima veseli i nasmeani lica!! Pozz do site

Пошо сите ги чекаат овие измени , дали некаде ги има како предлог текст да видиме барем што се предвидува со нив откако ќе бидат изгласани . Ако може некој да го сподели или прикачи овој документ на предлог измени би било супер.
Да не биде после многу врева за ништо.

jas od 2012 do denes bev na dopolnitelna i denes sum vo prekratena postapkavo noemvri nosev od prv bratuced dopolnitelni dokumentii. nekoja pomos za vakov slucaj da znae nekoj
Единствена опција е ако сакаш да си почнеш постапка од почеток,ќе поддадеш во ДАБЧ барање за издавање на дупликат уверение за произход,кое за 1 месец ќе ти го издадат.А за сите што викаат дека се поминувало со братучеди и сл. во правосудство,тоа не е точно и еве уште еден пример дека прекратуваат и со братучед со пасош....се додека не се изгласаат измените ќе биде така во министерство, последниов месец имаат почнато забрзано да ја прекратуваат 2012 г.

Последно уредено:
Пред некој ден пишав дека го најдов прадедо ми во списокот за учесници од македонија во бугарската чета во 1912/13. а еве денес талкајќи по родниниве најдов оригинал венчаница од истиот тој дедо со прабаба ми. Место не ме фаќа и сакам што е можно побргу да ги однесам во Софија. Прашање за тие што знаат..... Дали може изводите за поврзување со дедото и бабата да ги преведе наш преведувач и да ги заверам во амбасадата во Скопје, или мора во Софија да се направи тоа. Второ прашање, што треба да се пише во молбата кога ке се даваат доплонителните документи.(ако има некој копија нека ја постира)
На огласната табла на конзуларната служба на амбасадата во Скопје и конзулатот во Битола има листа од признати преведувачи во Македонија, така што - да, може да се преведат на македонски преведувач, ама не кај било кој.

Листата ми е запишана во Excel, еве ја за сите што им треба:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64371704/mk-bg_preveduvachi.xls

Zdravo na site
Go pronajdov mojot pradedo vo toj spisokot sto sluzele vojska 1912-1913g treba da proveram ubavo po izvodi i umrenici za da se potvrdi neli ali po ime prezime i seloto sto go pisuva sve se sovpagja, gledam deka poveketo sto dosta zapoznaeni so celata procedura za potrebni dokumenti pa dali da pocnam da ja brkam rabotava po red kakvi mi se shansite da uspeam ako najdam sve toa izvodi umrenici da dokazam deka e moj pradedo.
Golem pozdrav na site sto ste na forumov .

dali znae nekoj kolku vreme od prilika se tolerira rokot za podnesuvanje na dopolnitelni dokument
jaskonkretno sum od 2013(oktomvri interviju) vo april trebase no nemam takov dokument
pa ke go docekame nie zakonot ili ke ne odbijat ne daj boze
ako ima macenici od ova vreme nekakazat dali i nakolku se manuva status ako ne odnesis
fala

Zdravo na site
Go pronajdov mojot pradedo vo toj spisokot sto sluzele vojska 1912-1913g treba da proveram ubavo po izvodi i umrenici za da se potvrdi neli ali po ime prezime i seloto sto go pisuva sve se sovpagja, gledam deka poveketo sto dosta zapoznaeni so celata procedura za potrebni dokumenti pa dali da pocnam da ja brkam rabotava po red kakvi mi se shansite da uspeam ako najdam sve toa izvodi umrenici da dokazam deka e moj pradedo.
Golem pozdrav na site sto ste na forumov .

Единствена опција е ако сакаш да си почнеш постапка од почеток,ќе поддадеш во ДАБЧ барање за издавање на дупликат уверение за произход,кое за 1 месец ќе ти го издадат.А за сите што викаат дека се поминувало со братучеди и сл. во правосудство,тоа не е точно и еве уште еден пример дека прекратуваат и со братучед со пасош....се додека не се изгласаат измените ќе биде така во министерство, последниов месец имаат почнато забрзано да ја прекратуваат 2012 г.
прашање!дали може да се добие ДУПЛИКАТ ПРОИСХОТ било кога или тоа мора одма да се направи откако ке те прекратат или одбијат,има ли рок или нешто слично????

прашање!дали може да се добие ДУПЛИКАТ ПРОИСХОТ било кога или тоа мора одма да се направи откако ке те прекратат или одбијат,има ли рок или нешто слично????
Можеш кога сакаш да поднесеш,нема рок,ако те има во електронската евиденција на ДАБЧ,немаш проблем, а во евиденција како што прочитав некни ги има сите од 2006,07 наваму со произходи што ваѓале.

Непостои никаков рок за добивање нов происход. Доколку постои агенцијата и после сто години ќе можете да извадите препис на вашиот прв происход. Штом еднаш добиете происход кога сакате можете да добиете нов, но проблемот се наоѓа во тоа што буквално ќе добиете препис на вашиот прв происход каде доколку е добиен без потекло односно само со декларација за блгарска само свест во моментов нема да ви врши работа, освен ако не доставите дополнителни документи како да барате нов происход каде ќе бидат впишан податокот по кој основ го добивате, секако доколку има таква можност. Бидејќи ова го посочи претходниот претседател на ДАБЧ како главен проблем при издавањето на дупликат происход.

Дали знаеш докога најбрзо би можел да биде изгласан и да стапи во сила?
Od ova sto pisuva vo stenogramot, poraka na Karakacanov do komisijatae e sto poskoro da se izglasa i da stapi na sila. Koga? Stvarno ne znam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom