- Член од
- 10 јуни 2015
- Мислења
- 15
- Поени од реакции
- 1
13596 a nosi li nesto za dopolnitelnakoe brojce si od 2012 ta bidejki i jas sum od istata godina pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
13596 a nosi li nesto za dopolnitelnakoe brojce si od 2012 ta bidejki i jas sum od istata godina pozz
Mozes i kaj nas vo ambasada da gi zaveris (legalizira) i odneses vo min vo sofija.za vtoroto imaat notarite ke ti kazatПред некој ден пишав дека го најдов прадедо ми во списокот за учесници од македонија во бугарската чета во 1912/13. а еве денес талкајќи по родниниве најдов оригинал венчаница од истиот тој дедо со прабаба ми. Место не ме фаќа и сакам што е можно побргу да ги однесам во Софија. Прашање за тие што знаат..... Дали може изводите за поврзување со дедото и бабата да ги преведе наш преведувач и да ги заверам во амбасадата во Скопје, или мора во Софија да се направи тоа. Второ прашање, што треба да се пише во молбата кога ке се даваат доплонителните документи.(ако има некој копија нека ја постира)
Нотарите во Бугарија ли?, И уште нешто, треба ли бугарската венчаница од дедо ми да ја копирам и легализирам или мора оригинал да оставам.M
Mozes i kaj nas vo ambasada da gi zaveris (legalizira) i odneses vo min vo sofija.za vtoroto imaat notarite ke ti kazat
napravi barem edna ako ne i dve kopii ali zavereni vo BG SEKAKOНотарите во Бугарија ли?, И уште нешто, треба ли бугарската венчаница од дедо ми да ја копирам и легализирам или мора оригинал да оставам.
Прегледај го приврзокот 122686
Do krajot na juli ke ima veseli i nasmeani lica!! Pozz do site
Единствена опција е ако сакаш да си почнеш постапка од почеток,ќе поддадеш во ДАБЧ барање за издавање на дупликат уверение за произход,кое за 1 месец ќе ти го издадат.А за сите што викаат дека се поминувало со братучеди и сл. во правосудство,тоа не е точно и еве уште еден пример дека прекратуваат и со братучед со пасош....се додека не се изгласаат измените ќе биде така во министерство, последниов месец имаат почнато забрзано да ја прекратуваат 2012 г.jas od 2012 do denes bev na dopolnitelna i denes sum vo prekratena postapkavo noemvri nosev od prv bratuced dopolnitelni dokumentii. nekoja pomos za vakov slucaj da znae nekoj
На огласната табла на конзуларната служба на амбасадата во Скопје и конзулатот во Битола има листа од признати преведувачи во Македонија, така што - да, може да се преведат на македонски преведувач, ама не кај било кој.Пред некој ден пишав дека го најдов прадедо ми во списокот за учесници од македонија во бугарската чета во 1912/13. а еве денес талкајќи по родниниве најдов оригинал венчаница од истиот тој дедо со прабаба ми. Место не ме фаќа и сакам што е можно побргу да ги однесам во Софија. Прашање за тие што знаат..... Дали може изводите за поврзување со дедото и бабата да ги преведе наш преведувач и да ги заверам во амбасадата во Скопје, или мора во Софија да се направи тоа. Второ прашање, што треба да се пише во молбата кога ке се даваат доплонителните документи.(ако има некој копија нека ја постира)
прашање!дали може да се добие ДУПЛИКАТ ПРОИСХОТ било кога или тоа мора одма да се направи откако ке те прекратат или одбијат,има ли рок или нешто слично????Единствена опција е ако сакаш да си почнеш постапка од почеток,ќе поддадеш во ДАБЧ барање за издавање на дупликат уверение за произход,кое за 1 месец ќе ти го издадат.А за сите што викаат дека се поминувало со братучеди и сл. во правосудство,тоа не е точно и еве уште еден пример дека прекратуваат и со братучед со пасош....се додека не се изгласаат измените ќе биде така во министерство, последниов месец имаат почнато забрзано да ја прекратуваат 2012 г.
Можеш кога сакаш да поднесеш,нема рок,ако те има во електронската евиденција на ДАБЧ,немаш проблем, а во евиденција како што прочитав некни ги има сите од 2006,07 наваму со произходи што ваѓале.прашање!дали може да се добие ДУПЛИКАТ ПРОИСХОТ било кога или тоа мора одма да се направи откако ке те прекратат или одбијат,има ли рок или нешто слично????
Непостои никаков рок за добивање нов происход. Доколку постои агенцијата и после сто години ќе можете да извадите препис на вашиот прв происход. Штом еднаш добиете происход кога сакате можете да добиете нов, но проблемот се наоѓа во тоа што буквално ќе добиете препис на вашиот прв происход каде доколку е добиен без потекло односно само со декларација за блгарска само свест во моментов нема да ви врши работа, освен ако не доставите дополнителни документи како да барате нов происход каде ќе бидат впишан податокот по кој основ го добивате, секако доколку има таква можност. Бидејќи ова го посочи претходниот претседател на ДАБЧ како главен проблем при издавањето на дупликат происход.прашање!дали може да се добие ДУПЛИКАТ ПРОИСХОТ било кога или тоа мора одма да се направи откако ке те прекратат или одбијат,има ли рок или нешто слично????
Od ova sto pisuva vo stenogramot, poraka na Karakacanov do komisijatae e sto poskoro da se izglasa i da stapi na sila. Koga? Stvarno ne znam.Дали знаеш докога најбрзо би можел да биде изгласан и да стапи во сила?
Би требало летово да биде бидејќи во Август не работат.Има рокови и таму.Od ova sto pisuva vo stenogramot, poraka na Karakacanov do komisijatae e sto poskoro da se izglasa i da stapi na sila. Koga? Stvarno ne znam.