Бугарските ѕверства врз Македонскиот отпор

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Shtom osekjash, taka ke e...

A za fakti, pobaraj nekoja druga 'istoriska' chitanka...

МНОГО МИ Е ПРИјаТНО ДА СИ КОМУНИКИРАМЕ, АМА ДА ГОВОРИМ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ПРОСТО НјаМА НУЖДА:toe:

И мене ми е многу пријатно да си комуникираме, ама да говориш такива глупости че много од македонциве сме бугари, просто ме тера на нужда. Голема, разводнета.

travel

Месец дена, да одмориш како човек.

А be bugari, skroz ste budali. Кakvi dokazi barate poveke od toa shto dedo mi i baba mi koja shto e ushte ziva, mi gi imaat razkazhano.

Kakvi dokazi povejke od toa shto mojata najmalada baba (ja ima na edna od slikite pokazhani tuka) ne e ziva poradi bugarskite fashisti.

Kakvi dokazi povejke od toa shto Bugarija bila vo sojuz so fashistite samo i samo da se proshiri do granicite na Sanstefanska Bugarija. Javno pokazhani teritorijalni pretenzii...

Obedinenieto pravi silata :)

Nema vrska samo go koristam za nekoi moi mracni celi da dokazam na eden Makedonist deka e Bugar znaci tekovno ... nemoj taka me pogodi komentarov :kesa:

Deja vu, се здружиле Србите и Бугарите против Македонците.

Интересно ми е когато срешту вас пукат вие шо ке направите?

А зошто некој воопшто би пукал на "ослободителите" !?!?!?
Заштото има краjно десни и краjно леви на балканот,които се пукат во сите држави.Зашто например во една БГ се пукали внатре ?

Во македонија не СА пукале ВНАТРЕ самите ние, туку дојдоа БУГАРИТЕ да пукаат.

Онака као хоби, оти многу не сакаат.

Фашисти-комунисти го имаше во цел балкан.Имало е и хора во МК,които са поддржали фашистите. Зашто по времето на првата светска воjна немаше такво нешто?

Дали си ти ретардиран или семката ви е таква?

Дојдоа бугарите ги потепавме...што на мајка ти сакаш...ден денес историјата се повторува...доагате на кеј ние ве тепаме...

КАКАВА СЛУЧАЈНОСТ?!?!?!?

ЧЕНТО, ПАНКО, КУЗМАН и сите најважни ликови во МАКЕДОНСКОТО ОСЛОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕЊЕ (кои патем убивале бугари ко муви) НЕ БИЛЕ КОМУНИСТИ и биле прогонувани од истите (поради желбата да се ОСЛОБОДИ И ОБЕДИНИ ЦЕЛАТА ТАТКОВИНА).

За информација, во МАКЕДОНИЈА немаше комунистичка револуција туку НАРОДНО ОСЛОБОДИТЕЛНА БОРБА!!! КПМ е формирана 1943, а востанието е кренато 1941!
КПМ само ја прибрала заслугата!

Значи бугарската теза дека имало борба меѓу леви и десни паѓа во вода!!!

Дедо ми лично ми кажувал (како што него му кажувале дедо му и татко му) дека за време на балканските војни се случувало бугарскaта војска да помине во нивното село и принудно да ги мобилизира сите мажи со полни 16 години и да ги пратат на фронт.

Во некои од селата откако ќе се врателе (ако се врателе) од служба во бугарската војска се случувало да бидат принудно мобилизирани од српската војска.

Hезнам какво доброволно одење спомнуваaт.

Бугарите ослободители:

04.IX.1944 год. – СССР и објави војна на Бугарија која пак по само 4 дена објави капитулација напуштајќи го сојузникот Хитлер и се сврте од другата страна – сега од кај новите победници.

Ќе зборува некој бугарин за оваа војна или ќе ја премолчувате?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom