Бугарска искомплексираност

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Колкава фрка околу едно знаме, и тоа ставено на сопстевена тераса.
Приказната накратко изгледа вака:
Се буди наутро и со кафе излегува на тераса, кога одеднаш отспротива се среќава со турско знаме.Погледнува на календарот - 2008г, пак погледнува - пак 2008, има нема век и половина откако турски знамиња немаат место во Бугарија, особено на национален празник. Се јавува во полиција за да го тргнат тоа знаме, 2008г е, во Бугарија ...
Праќаат 2 полициски коли и две цивилни коли. Сите полицајци се редат под терасата со знамето и гладаат. Што гледаат, тие си знаат, можеби се чудат да не е канадското знаме.

така минува 1час....... па полицијата решава дека најдобро е да го тргнат од балконот на долниот кат . - се качиле полицајците на пирамида - го влечат, ли влечат знамето и напокон го симнуваат.. ..
http://absurdi.com/files/big_1220681384_180.JPG

Погледнете ги сликите со блгарски полицаи како од 3 кат го симнуваат знамето кое е на 4 кат.
Еее, тоа ти е бугарија пред само 2 дена.
КЛИКhttp://absurdi.com/view/2621.html

Се буди наутро и со кафе излегува на тераса, кога одеднаш отспротива се среќава со турско знаме.Погледнува на календарот - 2008г, пак погледнува - пак 2008, има нема век и половина откако турски знамиња немаат место во Бугарија, особено на национален празник. Се јавува во полиција за да го тргнат тоа знаме, 2008г е, во Бугарија ...
Праќаат 2 полициски коли и две цивилни коли. Сите полицајци се редат под терасата со знамето и гладаат. Што гледаат, тие си знаат, можеби се чудат да не е канадското знаме.

така минува 1час....... па полицијата решава дека најдобро е да го тргнат од балконот на долниот кат . - се качиле полицајците на пирамида - го влечат, ли влечат знамето и напокон го симнуваат.. ..

Погледнете ги сликите со блгарски полицаи како од 3 кат го симнуваат знамето кое е на 4 кат.
Hm,interesna tema ama Bugarite stvarno ja preterale ovoj pat!!! Ne znam kako bi reagirale Bugarite na ova shto kje go vidite podolu a slikata e snimena ovaa godina vo Germanija pred utakmicata Turcija-Germanija.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Во право сте!
Ние - б'лгарите, сме многу "искомплексирани". За разлика от Македониjа, дека свободно и масово се веjат чужди знамена (албански и србски), в Б'лгарија е прието, дека на национален празник се вее б'лгарското знаме.
О, забравих дека не сите знамена могат да се веjат свободно в Македониjа - например б'лгарското знаме е много лошо да се вее. Драги Каров знае нај-добре.
Да не излезе дека некој друг а не б'лгарите са "искомплексирани"?!
А, Сооl, какво ште кажеш?

Во право сте!
Ние - б'лгарите, сме многу "искомплексирани". За разлика от Македониjа, дека свободно и масово се веjат чужди знамена (албански и србски), в Б'лгарија е прието, дека на национален празник се вее б'лгарското знаме.
О, забравих дека не сите знамена могат да се веjат свободно в Македониjа - например б'лгарското знаме е много лошо да се вее. Драги Каров знае нај-добре.
Eh tipche sho mi raspravash,kaj vas ima demokratija i mozhe se da se vee pa i mojte tashaci :pos2::pos2::pos2:.

Типче, разправам ти дека има Македонска искомплексираност спремо Б'лгарија.
Ама Cool има к'са памет та забрави некои факти.

Сигурно нјакој е казал "абе аркадаш, з'птиета долу бре", другијат му е казал "Абе каталјасвај там, ништо нјама да ни напрајат то Булгаристан тука" и са прод'лжили да се дупјат.

јако д'рпаха, свалиха го. Аферим си викам, машалах! И си се прибирам у дома.
Ајде честит празник и на вас, нјакој ако пита 6 септември е, С'единението, Източна Румелија, Кнјажество Б'лгарија там ... сештате се.

Хахахахахаха... :pos::pos::pos:
Поздрави и од мене:
http://uk.youtube.com/watch?v=wKlR-sq2rno

Od 16 god. obikaljam po Evropa i znam sto v mlogo drzavi se veat cuzdi znamena.
E v Germanija se veat seki den turski znamena, pred kuki, pred turski kafeneta i kade li ne, daze i na nacionalen praznik.
V Spansko , francuski znamena kolko stes.
Kompleksi za tie raboti ima samo na Balkanite. Sa za edno tursko zname tolku para digate.
Pa koga Kosovo objavi nezavisimost, kolko Albanski znamena imase v centarot na Skopija?
Mislim tie kompleksi ste pominat po nekoa druga godina.:smir:

Хехехехех, Зевсе, толкова време, откакто влизам тук, за п'рви п'т те виждам да пишеш на б'лгарски ;-)))
А по темата... јад ме е... ми типична балканска простотија... С'штата ште е работата ако развееш маджарски бајрак в Букурешт насред 24 декември... ама ајде...

ММ дааа и хора во МК си туриха во собствениja двор паметник и знаме,па беха казнати.:wink:
Имаме добри учители во ваше лице.

ММ дааа и хора во МК си туриха во собствениja двор паметник и знаме,па беха казнати.:wink:
Имаме добри учители во ваше лице.

здраво и на вас :

на 02 03 2004 - дејствие Горната Џумаја : низ центарот на гореименуваниот - движат полициски коли ко на "Дејтона" и одеднаш апсат еден чичко ( голем , силен , но многу пијан ) му вадат македонско знаме од палтото и го акаат во колата , следното утро - некаде во зградите околу ален мак - на една тераса македонско знаме 3 на 1,5 метра - се паркираат повторно 2,3,4 коли - и маневар ко од акција со пирс броснан -

неколку месеца потоа - во тие кафанчињата околу автобуска ( таа приватната ) собрани чичковци со хармоники , пеат , се веселат , но пеат македонски песни и имаат македонски мотиви ( не од оние скриените - вашите ) да не ви кажувам можете да претпоставите , друг се шета со маица МАКЕДОНИЈА со шенаесет кракото она нашето најмилото на премин долу - и блграсија полицеј казва : ти каде ходиш бре ? какво ти е това на тениската ? та ше ли не си блгарин ( горд ) ?
- чичево : имам лежено затвор имам трпено се и сешто - па уште еден котек кај бил кај не бил ...

до утре можам да ти кажувам ! сакаш ??? !

па види ти вие колку сте само шовинисти , националисти . едно турско знаме и апокалипсата или ви е страв ?

позЗ

Не ги сакам бугарите, ама морам да признам дека се во право за ова... Така се чува држава... Не им го даваат ни прстот затоа што знаат дека после, полека, полека ќе им ја земат цела рака...
Еве убав пример со сликава од погорниот пост...

Германија сигурно пред повеќе години НЕ ГО ТРГНАЛА ПРВОТО ЗНАМЕ и еве што се добива потоа...!!!

nekadevogermanijath8.jpg

здраво и на вас :

на 02 03 2004 - дејствие Горната Џумаја : низ центарот на гореименуваниот - движат полициски коли ко на "Дејтона" и одеднаш апсат еден чичко ( голем , силен , но многу пијан ) му вадат македонско знаме од палтото и го акаат во колата , следното утро - некаде во зградите околу ален мак - на една тераса македонско знаме 3 на 1,5 метра - се паркираат повторно 2,3,4 коли - и маневар ко од акција со пирс броснан -

неколку месеца потоа - во тие кафанчињата околу автобуска ( таа приватната ) собрани чичковци со хармоники , пеат , се веселат , но пеат македонски песни и имаат македонски мотиви ( не од оние скриените - вашите ) да не ви кажувам можете да претпоставите , друг се шета со маица МАКЕДОНИЈА со шенаесет кракото она нашето најмилото на премин долу - и блграсија полицеј казва : ти каде ходиш бре ? какво ти е това на тениската ? та ше ли не си блгарин ( горд ) ?
- чичево : имам лежено затвор имам трпено се и сешто - па уште еден котек кај бил кај не бил ...

до утре можам да ти кажувам ! сакаш ??? !

па види ти вие колку сте само шовинисти , националисти . едно турско знаме и апокалипсата или ви е страв ?

позЗ
Па не се случи истото во Велес?Туриха паметник-уранха го.Тури бугарско знае-казнат со пари.Истото е.:wink:
Само незнам от шо мислите дека ни е страв.Има закони и треба да се почитуват.

Па не се случи истото во Велес?Туриха паметник-уранха го.Тури бугарско знае-казнат со пари.Истото е.:wink:
Само незнам от шо мислите дека ни е страв.Има закони и треба да се почитуват.

ми споредуваш баби и жаби -
- во ново село - струмичко имаш гробишта на бугарски војници - кои сигурно не биле бугари - во пиринска македонија имаш македонци кои немаат право да се декларираат ко такви , сите нивни права се сведени на минимун - не постојат , а ти ми кажуваш за некој бугарофил - кој цица пари од вашата пропаганда , ве ѕивка - и вие литате небаре - јастреби :smir: - да го прашате тој колку пари зел од вашата пропаганда ( и другите блгари шо ги гледаш по тв ? )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom