Бугарска искомплексираност

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
ми споредуваш баби и жаби -
- во ново село - струмичко имаш гробишта на бугарски војници - кои сигурно не биле бугари - во пиринска македонија имаш македонци кои немаат право да се декларираат ко такви , сите нивни права се сведени на минимун - не постојат , а ти ми кажуваш за некој бугарофил - кој цица пари од вашата пропаганда , ве ѕивка - и вие литате небаре - јастреби :smir: - да го прашате тој колку пари зел од вашата пропаганда ( и другите блгари шо ги гледаш по тв ? )
За тези пиринци можеме да поспориме.2001 година имаше броене на населението.Тамо имаше прашане какви се чувствуват.Можеха да напишат македонци,можеха да напишат шопи,таджикистанци или французи.Много ми е интересно какви парва са им прекршени?Нека почитуват законите и устава,па ако сакат и малтиjци да се пишат.

За тези пиринци можеме да поспориме.2001 година имаше броене на населението.Тамо имаше прашане какви се чувствуват.Можеха да напишат македонци,можеха да напишат шопи,таджикистанци или французи.Много ми е интересно какви парва са им прекршени?Нека почитуват законите и устава,па ако сакат и малтиjци да се пишат.

eве има овде од пиринскиот крај луѓе - МАКЕДОНЦИ -
- што не ги прашаш дали ги оставија да се пишат ко такви ?
- оти ви е страв од македонците во пиринска ?

eве има овде од пиринскиот крај луѓе - МАКЕДОНЦИ -
- што не ги прашаш дали ги оставија да се пишат ко такви ?
- оти ви е страв од македонците во пиринска ?
Оти не ги прашаш зашто не се пишаха като македонци 2001 година?Те сами си попалниха декларациите за преброjaване.Да не са им упрели ножа во грлото,сопрете веке со глупости? Имаше ДРУГИ каде можеше да се пише ако сака и таджикистанец.
Определено не ни е страв от македонците кадето и да са-пиринско,вардарско или егеjско.Да почитуват законите и нема да имат проблем.
Жо им е прекршено като права,можеш да ми кажеш?

Оти не ги прашаш зашто не се пишаха като македонци 2001 година?Те сами си попалниха декларациите за преброjaване.Да не са им упрели ножа во грлото,сопрете веке со глупости? Имаше ДРУГИ каде можеше да се пише ако сака и таджикистанец.
Определено не ни е страв от македонците кадето и да са-пиринско,вардарско или егеjско.Да почитуват законите и нема да имат проблем.
Жо им е прекршено като права,можеш да ми кажеш?

можеби се пишале , па властите ги сокриле податоците - ти беше таму виде ??? кој како се потпишува - тие пописи се лажираат ( секој македонец ќе ти го потврди тоа ):wink:

можеби се пишале , па властите ги сокриле податоците - ти беше таму виде ??? кој како се потпишува - тие пописи се лажираат ( секој македонец ќе ти го потврди тоа ):wink:
Прво не властите правиха целото броене на хората,па англиjска фирма.Сега и англичаните са излагали и скрили податоците ???:wink:Ех тези Англичани пак скриха 3 милиона македонци.
Можеш да ми кажеш шо им е прекршено на македонците во Пиринско,кои нивно прово не се зачетува според законите и устава?

Прво не властите правиха целото броене на хората,па англиjска фирма.Сега и англичаните са излагали и скрили податоците ???:wink:Ех тези Англичани пак скриха 3 милиона македонци.
Можеш да ми кажеш шо им е прекршено на македонците во Пиринско,кои нивно прово не се зачетува според законите и устава?
А зошто ако сте толку уврени дека нема македонско население во пиринска македонија не ги оставате на македонците да го посетат гробот на јане сандански туку со полиција ги блокирате.ако тие беа блгари веднаш ќе ги пуштевте

имате еден пејач пее: парата прави играта .....
ако е англичанец неможе да земе пари ?? :)

прекршено :
- правото да се декларора како македонец
малку е ова ???

во секој устав пишува - слободно да се кажува кој каков што сака :wink:

арен ?

А зошто ако сте толку уврени дека нема македонско население во пиринска македонија не ги оставате на македонците да го посетат гробот на јане сандански туку со полиција ги блокирате.ако тие беа блгари веднаш ќе ги пуштевте

има јас сум одел еднаш пред 4 години тогаш беше ок , ама предходнот ден беа ѓурултиите -

имате еден пејач пее: парата прави играта .....
ако е англичанец неможе да земе пари ?? :)

прекршено :
- правото да се декларора како македонец
малку е ова ???

во секој устав пишува - слободно да се кажува кој каков што сака :wink:

арен ?

има јас сум одел еднаш пред 4 години тогаш беше ок , ама предходнот ден беа ѓурултиите -

Свободно и категорично ти казвам дека нема проблем ако сакаш да се нарекуваш македонец.Това право не е прекршено на никоj во БГ.

Да идат утре нема коj да ги сопре.Кога има државни празници има ред за посештаване и поклонение.

Увурун сум во това което казвам.Готов сум со некоj да идим во градовете во Пиринска македониja и да питаме.Сака некоj?
А бе нема мене што да ми објаснуваш,јас сум ја јадел таа каша-попара и знам како изгледа демократија по бугарски.
Немој... срамота е.

...но што можем да правим, когато си сме censored и всички страдаме от една обшта болест...

Гоце Делчев

...Срешту Драги Каров, жител на гр. Велес, Р Македонија, е повдигнато обвинение за това, че в двора на к'штата му са се развјавали б'лгарски национални знамена и знамена на ВМРО при откриването на паметника на Тодор Александров.

С'дебното дело е насрочено за 27 мај 2008 г. в'в Велешкија с'д, с'обштават от ВМРО. По обвиненијата, които са му повдигнати, го заплашва глоба до 800 евро или от 3 до 6 месеца затвор.

Припомнјаме, че на 2 март т.г. в гр. Велес беше открит паметник на легендарнија водач на ВМРО Тодор Александров, поставен в двора на к'штата на г-н Драги Каров.

На откриването прис'стваха много б'лгари. В последствие паметник'т неколкократно беше с'барјан.

Полицијата е предоставила в с'да в'в Велес снимкови и видео материали от меропријатието по откриването на паметника, което говори, че властите са следили Драги Каров и са наблјудавали дома му.

Македонската полиција подвежда под отговорност лица с б'лгарско самос'знание и определја като прест'пен акт развјаването на б'лгарски знамена, а в с'штото време в столицата на Македонија - Скопие, могат да се видјат хилјади албански, ср'бски, американски и много други национални флагове.

Това е поредното доказателство за двојнија стандарт на македонските власти и показва как законите се използват, за да б'дат репресирани граждани с б'лгарско национално самос'знание...

инфо: http://e-reporter.net/node/807

dragi9665.JPG

да тоа е голем синдром искомплексираността...

да тоа е голем синдром искомплексираността...
http://e-reporter.net/node/807

Романтично момче, во моја куќа никој кој ОТВОРЕНО го негира моето историско постоење и ја негира мојата определеност - нема да става нит паметници нит знамиња. И тоа ќе е така, ако сакаш на глава застани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom