Бугарија ќе трупа војска кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Тенковите не ги памтиш? Со нив на нас а БГ во НАТО. Така се ослободија од старото железо. Реално фала ама Бугари како Бугари секогаш имаат позадинска корист. ЛоЛ :helou:

За жал или не БГ во момента има около 400 тенка Т 55 во резерв.Истите каквито дадохме на МК и около 250 Т72 во резерв.

Како го направиха Чешка, Полска, Унгариа. МИГ-29, ракети
С-300, "Оса", "Град" не требува да се уништожават оти са по добри от амерички. Стандартот е во организациа, комуникации.
Eве малце видео. Ама пак кажувам. Не ни требуват трошоци оти нема от кои да се браниме.

Не така... не ви треба трошоци да се браните, ама не ли верувате во мир низ светот? Ако сте дел од нато треба да размислувате да напаѓате и одржувате мир во други делови од светот. Што ти е финтата? Себичност или не адекватно размислување?

A be Buntaru....sekogas koga se TROSAT PARI, nekoj ZARABOTUVA :)
Concerte, ама знаеш ли колко си прав. Евалла. Некои си прави пари. Ного пари. Сега ке купиме 2 френски фрегати за 500 милиони евра. Зашто? Абе мани, не ми се говори. Аиде лека нок и сос здраве. Поздрав са пријателите македонци от вардарско со песната на Емил Ристосков

Тенковите не ги памтиш? Со нив на нас а БГ во НАТО. Така се ослободија од старото железо. Реално фала ама Бугари како Бугари секогаш имаат позадинска корист. ЛоЛ :helou:
Абе, стоманата поне е джабе.Шо стомана има в них. :):):)

Concerte, ама знаеш ли колко си прав. Евалла. Некои си прави пари. Ного пари. Сега ке купиме 2 френски фрегати за 500 милиони евра. Зашто? Абе мани, не ми се говори. Аиде лека нок и сос здраве. Поздрав са пријателите македонци от вардарско со песната на Емил Ристосков

Заштото това е цената за свободата на медицинските сестри.Бугарскиот флот имаше нужда от нови фрегати,па и веке Русиja не е прв другар во црно море,вапреки дека имаме со неа одлични односи и днес излезе изjaва дека стокообмена ни со неа е 2 милиарда евро-може уште много.

Нормално е да се трупа воjска во западната ни граница.МК и СР не са членки на НАТО и оттамо иде поентата.
Не млати празна слама! пола век бевте во варшавскиот пакт, а ние измеѓу двата па не го правевте ова.
Или сега сме во нато, па ај малку да парадираме...:pos2:
Ви препорачувам не многу ја рашетувајте војската, нек си остане каде што е, со каква брзина ги менувате страните и сојузите, се плашам дека пак ќе ја враќате на старото место.

Па согласен си со мене,дека това е наша внатрешна работа каде ке туриме воjската ни?Извини но Ср нема изглед скоро да влези во НАТО и истата тази е на нашата западна граница.

me zanima da prasam bugarskive kolegi na forumov, kako bugarskata armija se standarizira so nato vo odnos na oruzjeto, sekako znaeme deka prethodnoto naoruzuvanje na bug bese adekvatno kon ona na varsavski pakt? dali imase unistuvanje na oruzje, dali se prodave ili bilo kakvo info poveke okolu prasanjevo.....

Част от ор'жието беше уништожено - например ракетите СС-23. Свалихме от в'ор'жение танковете Т-54 и авионите МиГ-23. МиГ-21 и L-39 карат последните си дни в авиацијата. Обшто взето се прев'ор'жаваме с'с западно ор'жие, като засега руско се очертава да остане само стрелковото ор'жие - АК-47 /но произвеждано в Б'лгарија в подобрена модификација/ и танковете Т-72.

Bulgaria_war_flag.png

Учебнија кораб "Калиакра"
Kaliakra.bmp

Фрегатата "Др'зки"
Druzky.bmp

Б'дештите корвети Gowind
SHIP_Corvette_Gowind-200_Concept_lg.jpg

Сухоп'тни сили:
bg1.jpg

docpicaz.jpg

P1000837.jpg

P1000863.jpg

610x.jpg

Авиациjа

Учебен Bell-206
aaz.jpg

Ми-24
mm.jpg

Транспортните Cougar
gggggg.jpg

Учебните Pilatus
Picture_363.jpg

Су-25
Su-25.bmp

МиГ-29
Mig-29.bmp

Транспортнија C-27J Spartan
58685_800.jpg

Заедно с други страни от НАТО Б'лгарија пор'ча 4 авиона С-17 Globemaster III които ште са обшти
c17.jpg

Ексклузивно, шпионска слика од придвижувањето на бугарската храбра војска...

18431495_97d0c41b6c.jpg

Аууу ова специјалци ни пратиле. Ама многу некако лоу тек ми се пошто не можат да се снајдат за враќање дома па по изметот си го препознаваат патот. Ама апо да те прашам она им е генерал што ги води или и тој им е нешто како извидница. Ако не ај ги начекаме во заседа со вили мотики копачи една олдтајмерска битка да истепаме

Аууууу...па овие се прилагодувале-камуфлирале према околината бетер од оној предаторот.....

Абе ова тема е муабет да стане. Не верувам некои да не нападне или ние да нападаме. Да си играат хората на воиници и да се трошат пари.

trebe da se pazi majka Sarbia ot tezi tatari...ni6to 4e albancite ni ebaxa majkata...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom