Бугарија испорача три услови на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Square One
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Каде сум кажал вакво нешто?Измислувате си тези,кои никога не сум кажал...[DOUBLEPOST=1406923245][/DOUBLEPOST]
Значи ти ке даваш определба за мене или jaс можам...?! Самоопределуването беше човеково право или...са тебе мора, за мене не....
Како бе каде имаш напишано. Па нели според тебе ние имаме историја после 1945, пред тоа бевме бугари, дека сме вештачки народ создаден од комунистите и Тито и бла бла бла да не должам. Ако сум грешка ете тука поправиме. Дали ти ете тука го признаваш Македонскиот народ како посебен народ различен од бугарскиот, дека неговиот јазик е посебен а не бугарски дијалект. Дали нашата историја како посебен народ не започнува после 1945 година туку и претходно сме се разликувале од сите останати балкански народи.
Исто тука ти е и одговорот на твоето прашање за самоопределувањето. Ако тоа важи за мене значи важи и за тебе. Ако ти сметаш дека ние сме нација создадена 1945 година и после тоа можеме да се самоопределуваме како што сакаме, ама пред нашите предци биле бугари, тогаш и ти според мене си побугарчен Македонец, твоите предци исто така се Македонци кои подпаднале под непријателска пропаганда ( во случајот бугарската) а ти си само производ на таа пропаганда инаку корените ти се Македонски.

Продолжуваш да ставаш зборови,што не сум кажал. На сите тези прашаниja во болдот сум отговарал не един пат. Jaс ненам вина,ако не си читал.
Добро де за да сме начисто ете одговори на болдираното. Можи те имам помешано со друг бугарофил, не сте еден на форумот.
За да не се мачиш ете уште еднаш прашањето па да нема забуни.
Дали ти ете тука го признаваш Македонскиот народ како посебен народ различен од бугарскиот, дека неговиот јазик е посебен а не бугарски дијалект. Дали нашата историја како посебен народ не започнува после 1945 година туку и претходно сме се разликувале од сите останати балкански народи.
Повели одговори кратко и јасно.

Како бе каде имаш напишано. Па нели според тебе ние имаме историја после 1945, пред тоа бевме бугари, дека сме вештачки народ создаден од комунистите и Тито и бла бла бла да не должам. Ако сум грешка ете тука поправиме. Дали ти ете тука го признаваш Македонскиот народ како посебен народ различен од бугарскиот, дека неговиот јазик е посебен а не бугарски дијалект. Дали нашата историја како посебен народ не започнува после 1945 година туку и претходно сме се разликувале од сите останати балкански народи.
Исто тука ти е и одговорот на твоето прашање за самоопределувањето. Ако тоа важи за мене значи важи и за тебе. Ако ти сметаш дека ние сме нација создадена 1945 година и после тоа можеме да се самоопределуваме како што сакаме, ама пред нашите предци биле бугари, тогаш и ти според мене си побугарчен Македонец, твоите предци исто така се Македонци кои подпаднале под непријателска пропаганда ( во случајот бугарската) а ти си само производ на таа пропаганда инаку корените ти се Македонски.
Продолжуваш да ставаш зборови,што не сум кажал. На сите тези прашаниja во болдот сум отговарал не един пат. Jaс ненам вина,ако не си читал.

Иванов: Ако Б'лгарија иска да честваме Илинден от 1903 г., ште трјабва да честваме и Илинден от 1944 г.
...

Одличен предлог,и добра основа за взаимодоверба при градење на добрососедските односи. На потег е Роската, се надевам дека овој пат ќе има взаимна согласност.

во никаков случај. Имаме ја резолјуцијата на Европскиот парламент од април 2009 г. против тоталитаризмот, така да секоја цивилизована страна мора да не допушта славеньа и глорификации на фашиски, комунистички режими, вклучувајќи го и титофашизмот.

Во случај да не е постирано
Револтиран Македонец ја "избербати" бугарската делегација кај Св. Спас

Видеото

https://www.youtube.com/watch?v=WxxDdrzKGlE

инаку бугариве го претераа со услови, историја, ...

Ако овој човек македонски државјанин, тоа е дипломатски скандал. На Негова Екселенција амбасадорот да се зборува на "ти" и да му се развикува. Ако тоа беше во нормална држава, овој човек требаше да биде уапсен на секундата и требаше да биде детално испрашан кој е, кој го праќа, итн по што, требаше да му се покрене обвинение.

Ако е бугарски државјанин, може мирно да се уапси, испрашува и осуди.

Ако овој човек македонски државјанин, тоа е дипломатски скандал. На Негова Екселенција амбасадорот да се зборува на "ти" и да му се развикува. Ако тоа беше во нормална држава, овој човек требаше да биде уапсен на секундата и требаше да биде детално испрашан кој е, кој го праќа, итн по што, требаше да му се покрене обвинение.

Да не забораваме ,дека Бугариja втврди тонот точно после овоj инцидент.
Да не забораваме,дека овде на форумот постоеха луге,кои отрекуваха да има ваков инцидент и ни обвинуваха дека лажем, па ни покажуваха видеа,како мирно и тивко амбасадорот и делегациjaта от амбасадата положили цвете.

Да не забораваме ,дека Бугариja втврди тонот точно после овоj инцидент.
Да не забораваме,дека овде на форумот постоеха луге,кои отрекуваха да има ваков инцидент и ни обвинуваха дека лажем, па ни покажуваха видеа,како мирно и тивко амбасадорот и делегациjaта от амбасадата положили цвете.

А да се запрашавте ЗОШТО е дојдено до ваков инцидент? Која е причината? Секоја АКЦИЈА има РЕАКЦИЈА, сега молчете и учете. Поздрав од Охрид небраќа.

А да се запрашавте ЗОШТО е дојдено до ваков инцидент? Која е причината? Секоја АКЦИЈА има РЕАКЦИЈА, сега молчете и учете. Поздрав од Охрид небраќа.
Дали е имало напад ком амбасадор на РМ во Бугариja? Не мислам. Затоа нема зашто да има реакциja или акциja на што и да е.
Не знам дали сте свесни каква функциja изврушува един амбасадор и дали сте свесни каков статут има.

Причината е дека иако ова е официјално поставување на венец, локалните власти не го обезбедиле. Токму тоа е и скандалот. Секој ментално болен, алкохоличар или наркоман, може да вреска на Негова Екселенција конзулот на Бугарија во Република Македонија.

во никаков случај. Имаме ја резолјуцијата на Европскиот парламент од април 2009 г. против тоталитаризмот, така да секоја цивилизована страна мора да не допушта славеньа и глорификации на фашиски, комунистички режими, вклучувајќи го и титофашизмот.
Со таа разлика што комунизмот е после тоа... АСНОМ нема врска со комунизам.
А Бугарија најпрвин треба да се извини за злосторствата во Македонија извршени во Втората светска војна, кадешто беше окупатор во склоп на силите на Оската, да се откаже од бугаризирање на Македонија и Македонците, да го признае македонското малцинство на своја територија, а после може заедно да се слават и Илиндени, и Кирил и Методиј и Божиќ и Велигден и се по ред...

Незнам за вас ама јас уште не сум на чисто кој има понегаторска и пофашистичка политика кон Македонија. Знам само дека како и секогаш во историјата Јужниот Отоман бил непријател и тоа јасно и отворено го кажувал, додека т
Монголсите Татари и ден денес сеуште играт со дволични карти, еден ден демек не подржуваат додека друг ден испорачуваат срамни и понижувачки услови. Мене искрено ми се преку таквото и едните и другите особено овие вторите со нивните постојани барања да ги дружиме на сила, неможат и неможат да го прифатат фактот дека ако не е Пиринска Македонија и Македонците се што имат од култура и историја е донесено од Азија и ако не биле Македонците да ги описменат кој знае на каков јазик и со какво писмо ќе пишувале денес. Тоа им е проблемот и мислам дека тоа на повеќето ни е јасно. Инаку како да го разберам фактот што на бугарското радио постојано се пушта изворна македонска музика и тоа пеена на македонски јазик.

Дали е имало напад ком амбасадор на РМ во Бугариja? Не мислам. Затоа нема зашто да има реакциja или акциja на што и да е.
Не знам дали сте свесни каква функциja изврушува един амбасадор и дали сте свесни каков статут има.
Ма кој го тркала амбасадорот та ваш та наш кога ја напаѓате и вреѓате цела моја нација? :) Got the difference? Нема потреба од продолжуваме со муабетов. Поздрав.

Ма кој го тркала амбасадорот та ваш та наш кога ја напаѓате и вреѓате цела моја нација? :) Got the difference? Нема потреба од продолжуваме со муабетов. Поздрав.
Со што?[DOUBLEPOST=1407006197][/DOUBLEPOST]
Со таа разлика што комунизмот е после тоа... АСНОМ нема врска со комунизам.
А Бугарија најпрвин треба да се извини за злосторствата во Македонија извршени во Втората светска војна, кадешто беше окупатор во склоп на силите на Оската, да се откаже од бугаризирање на Македонија и Македонците, да го признае македонското малцинство на своја територија, а после може заедно да се слават и Илиндени, и Кирил и Методиј и Божиќ и Велигден и се по ред...
Многу пати слушам за извинуване за едно или друго от страна на Бугариja. Имам просто прашане...ако 70% от армиjaта била от населението на териториjaта на днешна РМ,тогава какво извинуване барате от нас?!
Кога зборувате за извинуване-кога ви се извини Германиja,Турциja,Франциja,Велика Британиja, Србиja... да не наброувам уште?
Како си представате признаване на малцинство на наша териториja? Колко попризнаено може да биде освен официални документите на државната администрациja?
Што разбирате под бугаризациja на македонците и Македониja?
Фрлувате едни флоскули и бараниja,кои тежко ке ги заштите..

Последно уредено:
Со што?[DOUBLEPOST=1407006197][/DOUBLEPOST]
Многу пати слушам за извинуване за едно или друго от страна на Бугариja. Имам просто прашане...ако 70% от армиjaта била от населението на териториjaта на днешна РМ,тогава какво извинуване барате от нас?!
Кога зборувате за извинуване-кога ви се извини Германиja,Турциja,Франциja,Велика Британиja, Србиja... да не наброувам уште?
Како си представате признаване на малцинство на наша териториja? Колко попризнаено може да биде освен официални документите на државната администрациja?
Што разбирате под бугаризациja на македонците и Македониja?
Не се прави насила глуп кога не си.

Не се прави насила глуп кога не си.
Отговори jaсно на поставените прашаниja...ти не се прави на глуп,кога не си.
Поставувате флоскули,кои са наполно извадени от фиока.
- Никоj не се е извинил за ништо,затоа и нема како да барате тоа от нас
- Македонското малцинство е jaсно наведено и тоа лесно може да се види во НСИ и постоенето му.
За повеке инфо,посетете го молам ви се следниот линк
http://censusresults.nsi.bg/Census/Reports/2/2/R7.aspx
Едно е да ми зборувате за признаване на малцинство,сосем друго имате како представа и идеja вие.
- Бугаризациjaта на македонците и Македониja,както велиш е процес коj си го правите вие и ако е претежко да зборуваш за бугаризациja.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom