Брза храна во Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Егидии само уште мравки им фалат :vozbud:
Значи во кина ниш не оди во зијан, се да се изеде и + тва никој не е дебел. :)

Епа како ќе биде дебел кога за ручек у понделник ќе јаде лилјак-манџа, и после до сабота ќе си ги истура цревата од повраќање и нема да стави ништо во уста. :vozbud::vozbud:
Само не сакаат да признаат. :)

И свинско си е свинско ама и од овие би пробала, сакам да пробувам интересни јадења од различни култури.Kој е љубител може да ја погледне емисијата bizarre foods на Травел каналот.
Eве ја емисијата посветена на Мароко:

Значи колку треба да им се покаже на тие жутоклунци дека не се јаде се....па ти да дојдат овде...и да пробаат наши специјалитети....нема да си отидат.....а и какви губриња се....они се животни......да даде господ еден ден...ниф ко специјалитет да ги сервираат...болни ДЕГЕНЕРИЦИ!!!!!!!!!!!!

Добро е бе другар еднаш го кажа ова на претходната страна немора да го повторуваш.
Си помислив дека халуцинирам:pos2:

А сфаќате дека ова е многу поздраво од вештачки гоена свиња што во природа тежи 150 кг. а на фарма 350 кг. нели :helou:
Само за информација баш поради тоа во остатокот во Европа(без Балканот нормално) многу помалку се јаде свинско и такво вештачко месо.

И после се чудиме што Кинезите и јапонците доживуваат 100 години.

Абе и да даваат бесконечен живот пак нема да јадам вакви ствари бе. БЉАК!!! Гадно :S

На моја голема жалост ги генерализирате сите кинези и ги ставате во исто купче. Ко прво има различни кујни во кина, и зависно од условите секоја си има свои карактеристики. На пример јас се имам дружено со кинези од Сечуан, и тие ми подготвија некои тамошни специјалитети кои беа исклучиво од зеленчук, пилешко или свинско месо. А што се однесува до бубачките и кучињата, ни тие не би сакале тоа да го пробаат. Што е и логично бидејќи имаат пилешко и свинска на располагање.

Егидии само уште мравки им фалат :vozbud:
Значи во кина ниш не оди во зијан, се да се изеде и + тва никој не е дебел. :)

Никој....

f_24522941v1cm_53c5715.jpg

леле, ми се згади од самата глетка а не па да го пробам..кучешки мозок и кучешки дроб..не е ни чудо што секој ден кучиња ко ненормални цвилат кај кинеска амбасада...

ух ми се повраќа од самата помисла:pov:

Мене не ми е јасно шо е тука болното, една паштета шо ја јадете сите од овде има нај разни делови од животинки ...ама ај чиста среќа фино е мелено и со фини адитиви од Е класа петка му доаѓа:nesvest:

одкако видоф еден филм...ни виршла ни паштета не ставив у уста...до ден денешен сум само на пилешко....тоа знам дека е чисто!

Јас не се гадам :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom