ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Во право си. Слично е и со ЕУ со Лисабонскиот договор кога Ирска со 3 милиони жители ја блокира цела ЕУ. Ама за разлика од НАТО ЕУ го сфати проблемот. Засега не гледам дека некој од НАТО е заинтересиран за реформи во таа област посебно мислам дека и САД е пртив секакво решеније која би ја загрозила позицијата и моќта на САД во НАТО.
a be slovenija ke popusti,ama veke stana jasno na site deka so konsenzus neode veke,ke bide izgleda so 2/3 ili 3/4 mnozinstvo,najverojatno i za vlez u eu,i za drugi vazni vnatresni prasanja na unijata,ama za nato mislam deka amerite nema da dozvolat da im se izgubi rakovodnata palka taka lesno,SEKOE CUDO ZA TRI DENA,
P.S. aod kade toa deka u znak za solidarnost turcija ke ja blokirase hrvatska vo bukurest,mislam deka oni kolku i da ne sakat ci gleat prven za niv posle za drug,sekoj si ima svoj intere.pa neli GOSPOD KOGA STAVAL BRADA PRVEN SEBE SI STAVIL:uvo:
САД би можеле да се заштитат со некаков “Бадинтеров принцип“ или слично како во ООН со постојани членки,се разбира доколку сакаат,па лесно е тоа.