Брејкинг Њуз:Словенија ја прекина седницата за ратифукување на хрватското членство...

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Еве сега случајно дома гледаа ХРТ1 и ја дадоа оваа вонредна вест.Значит пред малку е прекината седницата на која требаше да се ратификува членството на Хрватска и Албанија во НАТО.Јанез Јанша и неговите пратеници ја напуштиле седницата и со тоа нема потребно 2/3 мнозинство за гласање.

ЕУ, НАТО... сами си го наковаа колот, дозволувајќи и на Гејлада да работи што сака, во името на солидарноста...

Јанаез Јанша барал да се расправа првин за државниот буџет или шо ти ја знам.Наредна седница најверојатно за 2 недели.

А Хрватите се прашуваат дали US and A ќе ја притисне Словенија...

Prdat i Slovencite...za na kraj za da ne se podposerat da si legnat na brasno i da ratifikuvaat.

P.S. No, ne kontra hrvatite, ama kontra NATO bi mi bilo mnogu drago da ne se ratifikuva clenstvoto.

Isto taka i za Albanija.

Oti mnogu se vozgordeaja!

Уф ова веќе со ветава станува често. Сеа ако сакаат властиве да влезат во НАТО ( ај јас несакам) подобро да се здружат со Хрватска и да се борат против забраните заедно зашто така ке биде мноогу полесно.

А да започнеме ние да си правиме друга ИЕУ (Источно Европска Унија), па сите ќе си станеме членки, па нека дојдат тие искризираните паметни западњаци ние да им поставуваме услови! Гнаси на гнасите!

ќе им го накршат на хрватите

CROATIA - NATO
70% of Croatians Want a Referendum on NATO
Croatians want their country to join NATO, but they do not want the parliament to make this decision; they want to hold a referendum.

ZAGREB, CROATIA - The decision to join NATO has to be made by the Croatian citizens through a referendum, and not by the parliament. A poll carried out by the agency Promocija Plus on 1,300 people showed that this is what approximately 70% of Croatian citizens want. More precisely, about 71.6% answered they want a referendum when asked who they think should make the decision to join NATO: the citizens or the parliament. 24.7% think the parliament should.

еве линк
http://www.javno.com/en/croatia/clanak.php?id=120807

и видете го само процентот на поддршка за влез во нато

Очигледно на НАТО му фалат некои реформи,барем кога едногласноста е во прашање,слично како и на ЕУ.Мислам дека многу проблеми ќе ги решат доколку ги постават работите по принципот на 2/3 мнозинство,барем кога се вака важни и суштествени работи во прашање како што е нивното проширување.Ама кој да го слуша АВС од ГЕТОТО Македонија.:smir:

Очигледно на НАТО му фалат некои реформи,барем кога едногласноста е во прашање,слично како и на ЕУ.Мислам дека многу проблеми ќе ги решат доколку ги постават работите по принципот на 2/3 мнозинство,барем кога се вака важни и суштествени работи во прашање како што е нивното проширување.Ама кој да го слуша АВС од ГЕТОТО Македонија.:smir:
Амин!!!
На ЕУ од 1960-тите, кога има 6 членки и одговара едногласност...ама кога играчката стана веќе озбилна работа...со 27 членки, огромна поврзаност, а богами и јака пара...не бива...
НАТО...исто!

Cudno no mnogu realno.Uste vo Bukuresht se shushkashe veto za Hrvatska , i toa od strana na Turcija .Do posleden moment, nese znaese sto kese sluci.Blagodarenie na Makedonija da ne izbie skandal nie ne se soglasivme za veto na Hrvatska od strana na Turcija, so sto kolku tolku samitot pomina bez totalno fijasko.

Во право си. Слично е и со ЕУ со Лисабонскиот договор кога Ирска со 3 милиони жители ја блокира цела ЕУ. Ама за разлика од НАТО ЕУ го сфати проблемот. Засега не гледам дека некој од НАТО е заинтересиран за реформи во таа област посебно мислам дека и САД е пртив секакво решеније која би ја загрозила позицијата и моќта на САД во НАТО.

a be slovenija ke popusti,ama veke stana jasno na site deka so konsenzus neode veke,ke bide izgleda so 2/3 ili 3/4 mnozinstvo,najverojatno i za vlez u eu,i za drugi vazni vnatresni prasanja na unijata,ama za nato mislam deka amerite nema da dozvolat da im se izgubi rakovodnata palka taka lesno,SEKOE CUDO ZA TRI DENA,

P.S. aod kade toa deka u znak za solidarnost turcija ke ja blokirase hrvatska vo bukurest,mislam deka oni kolku i da ne sakat ci gleat prven za niv posle za drug,sekoj si ima svoj intere.pa neli GOSPOD KOGA STAVAL BRADA PRVEN SEBE SI STAVIL:uvo:

Ова не е вето, не се избрзувајте џабе.
Кажа и солид што е работата
Јанаез Јанша барал да се расправа првин за државниот буџет или шо ти ја знам.Наредна седница најверојатно за 2 недели.
Колку сте значи...

Позадината е голема.

Јанша дезавуирал на состанокот.

не му било место на буџетот туку само точката за ратификација!

И тој глуми лудило.

Иако интересно, сепак за две недели ќе легнат на брашно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom