Breaking Bad

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Целата мафија станува зависна од огромните суми на пари и брендот кој што Волт го создаде. Нешто ко Кока Кола денес и тајниот рецепт кој што го чуваат ко трговска тајна. И Гас требаше да си ја убие својата златна кокошка без да осигура замена?

Целата мафија станува зависна од огромните суми на пари и брендот кој што Волт го создаде. Нешто ко Кока Кола денес и тајниот рецепт кој што го чуваат ко трговска тајна. И Гас требаше да си ја убие својата златна кокошка без да осигура замена?

Па ако Пинкмен (кој е прикажан како наркоман кој појма нема од хемија) може да го свати тајниот рецепт, на знам зошто не би побарале некој друг да го стори истото. Пинкмен го заменува Волт на крајот и работи под присила. Не знам зошто би било проблем Волт да работи под присила.
И да би ја убил знатната кокошка за да спаси глава.

Па ако Пинкмен (кој е прикажан како наркоман кој појма нема од хемија) може да го свати тајниот рецепт, на знам зошто не би побарале некој друг да го стори истото. Пинкмен го заменува Волт на крајот и работи под присила. Не знам зошто би било проблем Волт да работи под присила.

Единствен кој што го сфати беше Гејл и сите знаеме како он заврши. Колку што знам и се сеќавам на работите од 4 та сезона Волт готвеше за Гас со тоа што му беше кажано дека нема да го види Гас лично и персонално повеќе. Е Волт е познат по својата 0 толеранција и не се откажа од тоа дека Гас мора да оди, пошто ако не отиде кога тогаш он ќе отиде.

Единствен кој што го сфати беше Гејл и сите знаеме како он заврши. Колку што знам и се сеќавам на работите од 4 та сезона Волт готвеше за Гас со тоа што му беше кажано дека нема да го види Гас лично и персонално повеќе. Е Волт е познат по својата 0 толеранција и не се откажа од тоа дека Гас мора да оди, пошто ако не отиде кога тогаш он ќе отиде.

Во предпоследната епизода Пинкмен станува главен "кувар", Волт е отпуштен, се завршува само со закана кон него и неговото семејство затоа што така бара Пинкмен да не го ликвидираат.
Но не Волт не е задоволен со купот пари кој што до тогаш ги заработил, повредено му е егото најверојатно и таков каков што е, хемичар само, иде да се пресмета со цела мафија, ги истепува главните ја пали лабараторијата а полицијава појма нема што се случило. јбг. Нема сведоци, во мафијава сите знаат кој е Волт, полицијава појма нема.

А и самата ликвидација на Гас толку лошо ја обмислиле сценаристиве, нели собата во кој се наоѓа тој стариот му викаат дека е чиста. Кога излегува дека не провелиле убаво, барем да бил експлозивот скриен добро, ова на количката и не го виделе а му викаат собата е чиста. :confused:

А и самата ликвидација на Гас толку лошо ја обмислиле сценаристиве, нели собата во кој се наоѓа тој стариот му викаат дека е чиста. Кога излегува дека не провелиле убаво, барем да бил експлозивот скриен добро, ова на количката и не го виделе а му викаат собата е чиста. :confused:

Чиста од „бубачки“, во случај да не прислушкуваат џандарите. Гас знаеше дека старо ѓубре бил кај џандарите, и проверуваше дали е чисто, да не каже нешто што не треба и да биде слушнат.

Chillin :D хахахахаха

1236494_10151702234248752_629514401_n.jpg

Во предпоследната епизода Пинкмен станува главен "кувар", Волт е отпуштен, се завршува само со закана кон него и неговото семејство затоа што така бара Пинкмен да не го ликвидираат.
Но не Волт не е задоволен со купот пари кој што до тогаш ги заработил, повредено му е егото најверојатно и таков каков што е, хемичар само, иде да се пресмета со цела мафија, ги истепува главните ја пали лабараторијата а полицијава појма нема што се случило. јбг. Нема сведоци, во мафијава сите знаат кој е Волт, полицијава појма нема.

Да така некако беше, со тоа што мислам дека Џеси им постави ултиматум ако сакаат да им готви да не го чепкаат Волт.

Како и да е секој со своите критериуми и впечатоци, ако некому не му чини секогаш може да се пребаци на документарци. Таму е све реално и логично.:)

Било што за да се ослободи од таквата зависност. Веќе напишав, да работи под присила (Нели Гас во други случаи е прикажан како бескрупулозен), да го ископира процесот затоа што и без тоа целата работа на Волт ја снима со камери, па на крајот ако е дојдено до таму да зависи неговиот живот и опстанокот на целот картел од добрата воља на Волт, да се ослободи од него. Картелот и пред Волт постоел, Волт доаѓа кај нив да бара работа и дури не сакаат на почетокот ни да ги примат затоа што Пинкмен се дрогира и одеднаш цела мафија станува зависна од Волт и Пинкмен.

Wow.....kopiraj ja babati kako prai nekoi kolaci po nejzin starinski recept....i napraj gi isti da te vidam....its that simple....Mr. White ne bese degen da gi otikrie site cekori....uzivaj ;) I da mozese nekoj da go zameni ke trebase da pomine mn vreme dur mu go usovrsese metodot....a vreme znaci epten mn pari....i gubenje na pazarot....pa vidi sea

ITS ALL ABOUT SCIENCE BITCH!!!

Najprvin greetings, nov sum ama mi se svigja muabetov pa reshiv da se vklucham :) BB e top serija, toa e fakt, edna e od najinteresnite koi sum gi gledal i spagjam vo fanovite... no, ima neshto shto kako shto ide krajot ne me bendisuva, imaat pravo onie koi velat deka ima mnogu nelogichnosti i pomalku neverojatni raboti... no sepak e fiction, neli? eve, edna rabota bi spomenal, za mene bitna za da nekoj aserija ima povekeslojnost - zoshto Volt, pa i drugite (osven Jessie) nemaat prijateli? Kade se tie? volt zivee vo ABQ cel zivot, isto i zena mu i Henk... i nemaat drugari, prijateli, nikomu ne nedostasuvaat, drugo semejstvo...??? Taa dimenzija nedostasuva, znam deka zaradi dramatika nema vreme za toa, no... ova onaka :) Henk rules!
--- надополнето: 14 септември 2013 во 22:18 ---

eve, edna rabota bi spomenal, za mene bitna za da nekoj aserija ima povekeslojnost - zoshto Volt, pa i drugite (osven Jessie) nemaat prijateli? Kade se tie? volt zivee vo ABQ cel zivot, isto i zena mu i Henk... i nemaat drugari, prijateli, nikomu ne nedostasuvaat, drugo semejstvo...??? Taa dimenzija nedostasuva, znam deka zaradi dramatika nema vreme za toa, no... ova onaka :) Henk rules!

Добро другар па и ти, да не треба да го опфатат цел Албакирки во серијата. Не е ова тинејџерска серија па да ги кажуваат сите другари на некој тинејџер од серијата.

Волт си е човек во години со фамилија, се знае фамилијата е тука, најблиските. Сосема во ред си е тоа, нема потреба од повеќе
--- надополнето: 14 септември 2013 во 22:34 ---

Па добро тоа проверувањето за дали е чиста собата повеќе беше да не има некој, да не е озвучена и слично, зошто мислам дека тогаш Гас планираше да го убие стариот, не ми текнува точно. Не се надеваше тој дека некој би можел да смисли толку генијален план за дa го ликвидира.

Сеа реално е ние гледачите да пронаоѓаме по некоја замерка, но сепак се си е одлично склопено, не за џабе е една од најдобрите серии ever.

Добро другар па и ти, да не треба да го опфатат цел Албакирки во серијата. Не е ова тинејџерска серија па да ги кажуваат сите другари на некој тинејџер од серијата.

Волт си е човек во години со фамилија, се знае фамилијата е тука, најблиските. Сосема во ред си е тоа, нема потреба од повеќе
--- надополнето: 14 септември 2013 во 22:34 ---

Gogi, tocno deka ne treba cel grad sose selata da se vo serijata, ama makar EDEN prijatel be da se pojaveshe... Jessie e najcelosen lik, mu go znaeme bekgraundot, ama i prijatelite, ostanatite ko od Mars da doshle vo ABQ... nikakov hint, nishto... za edna vakva seriozna serija, ova e golem minus. Ups, sega mi tekna na bivshiot partner na Volt, onoj bogatashot... nedovolno, nope. Ne znam, jas baram takvi raboti vo serija koi mi pojasnuvaat zoshto toj lik e tokmu takov, tuka ima golema ppraznina.

Gogi, tocno deka ne treba cel grad sose selata da se vo serijata, ama makar EDEN prijatel be da se pojaveshe... Jessie e najcelosen lik, mu go znaeme bekgraundot, ama i prijatelite, ostanatite ko od Mars da doshle vo ABQ... nikakov hint, nishto... za edna vakva seriozna serija, ova e golem minus. Ups, sega mi tekna na bivshiot partner na Volt, onoj bogatashot... nedovolno, nope. Ne znam, jas baram takvi raboti vo serija koi mi pojasnuvaat zoshto toj lik e tokmu takov, tuka ima golema ppraznina.

Дали Волт ти изглеа на тип на човек што има голем социјален круг? И у првата сезона човекот беше разочаран од животот само семејството му беше у глава, чак и забавата што му ја направија на почетокот на сезона 1 не беше нешто happy у таков социјален амбиент.

Ме интересира дали може да се воведе правило сите шо серат против BB да бидат третирани ко офтопик?

Не после тоа темава ќе умре и ќе се претвори у голем circle jerk :D, плус и мене ми е омилена серија али конструктивна критика никад не е на одмет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom