Breaking Bad

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Утре малку поопширно ќе си пишам за епизодата, сеа еден рилекс од мене, онака без везе. Ѕирнете, ѕирнете...:)

И јес!!!

П.с Целото е легендарно, но 08.38 - 08.50:pos:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Утре малку поопширно ќе си пишам за епизодата, сеа еден рилекс од мене, онака без везе. Ѕирнете, ѕирнете...:)

И јес!!!

П.с Целото е легендарно, но 08.38 - 08.50:pos:
8:19 - I'm the one who knocks! :pos:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Значи можеме да здивнеме, барем лап топ е збришан. И ова да се овековечи:

Последната епизода е дефинитивно епизода на Мајки - мадафака анти херој од калапот на Бронсон или Иствуд. Он ти е класична дефиниција на старата школа со строг кодекс на етика, принципи од кој не одстапува, без глупи ставови, но она шо ме воодушеви е дека има и морален код ( 11 да ги свитка, сепак е превише).

Го фураат како лик кој е секогаш еден чекор напред во дешавките, па можеби партнерството со "лудиот научник" Волт му е затоа што чувствува дека неговиот свет се распаѓа. И да конечно го прикажаа како човек при неговата игра со внуката, а тоа го спомнувам и затоа што иако мислам дека не, сепак низ глава ми се мота прашањето : Дали вклучувањето на неговата внука во истрагата може да ја скрши неговата неколебливост во ставовите, неговата лојалност и конечно биде прислен да се договори?

И ептен ме бендисува неговата смисла за хумор. Кој цар е, луѓе?:pos:

Дефинитивно у серијава не постојат црно бели ликови. Сите се сликани у некоја сива варијанта.

Воведувањето на Лидето како нова фаца во серијата (у грб со грб варијанта), мислам дека беше како сцена од некој ефтин шпионски филм :pos: Она е па ајде да ја наречам магацинер :) снабдувач на потребните состојки за готвење, така не?

Иако навидум е бескруплозна, сепак има некоја жица на Волт, нели? Се ќе направи за своето дете. И ко и е вперен пиштолот, не моли за својот живот шо ме наведува да мислам дека тоа и некоја траума од детството, па тој хистеричен очај сепак да не исчезне е да ја спаси својата ќеркичка од истата судбина.

Џеси, ах бре Џеси... Колку само ми е жал за него и неговата душевна болка. Не би сакал крај на серијава во која тој ќе заврши мртов. Некако превише трагична нишка ми е тоа за неговиот лик. Страшна глума btw (по милионити пат:)) .

Абе шо викате за варијанта Скајлер да го замени Волт при негова евентуална смрт. Добар крај ќе е тоа:)

И ако она има некоја криза на вредности, кај Волт не станува збор за морален пад во ликот веќе, туку за морален банкрот. Ми се чини дека ја загуби и објективноста и расудувањето, мош да и душата. Превише е ако кажам дека дури почна и да ме нервира. Која ароганција беше во прашање кога Мајк му се јави да му соопшти дека повторно е во игра, па по тоа батево триумфално си замина у спална да ебне нешто.

Еве ги најавите за тројката ај:

blackeyed

passive-aggressive...
Член од
6 ноември 2008
Мислења
933
Поени од реакции
2.090
серијава не прекинува да ме изненадува од епизода у епизода се подобра и подобра,а си мислев дека после 4 сезона и после такво финале серијава ќе изгуби смисла. Очигледно се здраво се излажав. :D

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Walter White is some badass guy.Каква разлика од Mallcolm in the middle во последните две епизоди од прва сезона.:cuc: Одлично ама сега засега на второ место на мојата листа.Одлични ликови и глумци.Аron Paul е супер уште веднаш ми текна дека беше во TLHONTL.Скајлер ме нервира малку и мислам дека серијава би можела и без неа. :) Како и да е ќе продолжам понатаму па ќе ви кажам впечатоци.

ЕПИК!

Само шпицата не ми е добра како например на ТББТ, Декстер, знам дека и ГоТ има добра шпица..

H

HoT IcE

Гостин
Не знам, али поради она Скајлер ми се иде да и раскинам на девојка ми. Пролив човече. 3та сезона сум, и јас како Црниот Крал ми се иде да ја здробам, оток невиден. Па уште кога му кажа I fucked Ted. ко некоја прва ороспија уште повеќе се напиздив, а ми глуми лудило кога Кралот прави се за семејството да не остане на улица.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Мора да се внесе одредена доза реализам во серијава, затоа е тука Скалјер. Што е пореално од досадна, хистерична жена што во прва прилика ќе те избрка од твојот дом и ќе се дупи наоколу, а во ист момент ќе ти ги преебе сите пари? Ова треба да биде дефиниција за жена на Википедија. Ако случајно Волт си дојде при себе и си рече "у курац кога веќе убивам дај да ја задавам смрдлава" кај мене ќе биде фешта.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
??? каде е 3 епизода??????? :mad:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Лош квалитет, ќе чекам торент, гледам еден хорор у меѓу време :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Лош квалитет, ќе чекам торент, гледам еден хорор у меѓу време :D
Батали хоророт, имаш торент HD на Арена.

Инаку, кога веќе ставаме вакви работи, ептен ме насмеа гифов:

Kajgana Shop

На врв Bottom