Breaking Bad

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Па и не е така безвезна таа епизода,доста открива од невротичната беспрекорност(невротичност воопшто) на карактерот на Волтер,што е многу битна работа.

Во таа епизода, се прикажува каков перфекционоста е Волт, и колку е он болно сериозен пседнат со неговото baby blue :D до какви крајности би одел само за да биде све перфектно, многу силна порака има, ама не секој знае тоа да го цени.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Глејте, ова со Ентони Хопкинс ми ја потврдува тезата (поголема потврда од ова амин) дека глумата е тоа што ја носи серијава таму каде што е и дека заради совршената глума и некои глупи работи изгледаат добро и лесно се проголтуваат од фановите.

Значи глумата е таква, специфична што и негативците ги сакаш, ти се допадливи. Чудна финта која им проработи. На пример, во други серии, актерот кој го глуми негативецот го глуми толку добро што ти доаѓа да го убиеш преку монитор од што е толку реално претставен, но тука мислам дека го нема тоа. Нема таков лик, едноставно сите се барем делумно харизматични.

Мислам за факинг Волтер Вајт, човек ког ги сруши сите морални граници и направи геноцид, не посакуваш да заврши трагично или посакуваш но со тешко срце. Во тој поглед дефинитивно внесоа ново ниво на глума, досега невидено. Можеби да беше оваа приказна со други актери, друг тим кој не би го спровел вака замисленото ќе беше далеку од тоа што е сега, но вака, ко што беше има еден специфичен шмек што ја става на врвот на тв-сериите.

Инаку за „новајлиите“, ви кажа чика Питер Грифин како иде работата:

:D

p.s.

цар!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како што гледам серијава или ја сакаш или ја мразиш. Нема средина.

Тој што ја сака наоѓа по длабоко мислење, бара скриени работи, истражува за серијава, гледа интервјуа, и работи што реално можеби и не се баш најдобри ги перцепира како нешто феноменално и слично.
А тој што не ја сака серијата, едноставно не е по негов вкус па смета дека сите што ја сакаат серијата се мрднати. (а не дека не се :ROFLMAO: )

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
А ти ја гледаше цело време или сега брзо ја изгледа? Дека ако добро памтам на темава се појави пред последната епизода, претходно те немаше. Да не го изгледа само оноа 9 минутното видео за сите сезони :D

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
А ти ја гледаше цело време или сега брзо ја изгледа? Дека ако добро памтам на темава се појави пред последната епизода, претходно те немаше. Да не го изгледа само оноа 9 минутното видео за сите сезони :D
Ne znacit ako ne si pisel na temava deka ne si ja gledal :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не бе, на IMDb синопсисот го имам прочитано само :D

Вообичаено си пишувам само во теми за серии што ги имам завршено комплетно со гледање па затоа пишувам во темава од кога заврши :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Ne znacit ako ne si pisel na temava deka ne si ja gledal :D
Драгонски е, сегде пишува :P

Не бе, на IMDb синопсисот го имам прочитано само :D

Вообичаено си пишувам само во теми за серии што ги имам завршено комплетно со гледање па затоа пишувам во темава од кога заврши :)
Во ред. Фала :)
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 21:15 ---
Еве сега и аватарите ни одговараат :D

Член од
14 септември 2013
Мислења
112
Поени од реакции
43
sea na tv imashe nekoja bljuvotina so Tom Henks i Julija Roberts, menejki kanali, koga go zabelezav vo filmot Nego - Brajan Kranston. Normalno, ja poglednav scenata, tipot napravi 2-3 gesta a la WW i odma mi go vrati filmot :) Mi nedostasuva BB :(

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
sea na tv imashe nekoja bljuvotina so Tom Henks i Julija Roberts, menejki kanali, koga go zabelezav vo filmot Nego - Brajan Kranston. Normalno, ja poglednav scenata, tipot napravi 2-3 gesta a la WW i odma mi go vrati filmot :) Mi nedostasuva BB :(
Jas pak preska go gledav Lincoln Lawyer i ... eden od detektivite Kranston, so negovion WW glas:X3:.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
но тоа е кога човек ќе изгледа скоро се’ живо-диво па ќе наоѓа влакно во јајце.
lol па баш обратно е, откако ќе се изгледа серијава ќе се бара влакно во јајце на други серии :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
lol па баш обратно е, откако ќе се изгледа серијава ќе се бара влакно во јајце на други серии :)

Јас почнав да барам симболики во серии како Walking Dead и Homeland. :facepalm:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.278
Поени од реакции
38.002
Еми ај и јас да си се пофалам дека ја завршив... конечно! И? Mixed feelings - има моменти од серијата кои ептен ми беа од вишок, а има моменти кои беа WOW. И генерално, целата серија ми е WOW, секако ако ги одземам епизодата со мувата (yeah, I got the point, само вообичаено не сакам епизоди кои ги одолговлекуваат случувањата, зошто и покрај тоа што јасно ми е што „авторот сакал да каже“, не можам а да не помислам дека е друга целта заради која се направени) и некои SF елементи ко на пример последните секунди живот на „Pollo Hermano“ во Терминатор стил... Две епизоди ми беа баш WOW, и тоа ептен - секако, ненадмилнивата S05E14 - Ozymandias и S04E10 - Salud. И, има промени во мојата листа топ 3 најдобри финалиња:
1. The Killing - S02E13 - What I Know
2. Six Feet Under - S05E12 - Everyone's Waiting и
3. Breaking Bad - S05E16 - Felina.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.328
Добро е што Волтер прекина да кашла накај втора сезона, не се трпеше она :::D

За Џеси ми е многу жал, многу несреќи му се издесија и многу многу ќутек изеде , на крај кога ја разби оградата се радував ко ја да сум ја разбил.
како и да е добра серија, вреди да се истрпат тие досадни дијалози меѓу ликови како Скајлар, сестра и и Волтер Џуниор .

Kajgana Shop

На врв Bottom