Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Овие од регулаторна комија се за бесење. Цената на нафтата на светските берзи стаса до ниски 80 долари за барел, ние ги покачуваме бензините. Бог да чува. Малку ли милиони земаа, па сакаат уште. Мора нешто да се направи, ова вака не оди.
Денес барел е 94 долари во понеделник беше 90 долари. Погрешни ти се информациите.
--- надополнето: Jul 1, 2011 7:50 PM ---
Овие од регулаторна комија се за бесење. Цената на нафтата на светските берзи стаса до ниски 80 долари за барел, ние ги покачуваме бензините. Бог да чува. Малку ли милиони земаа, па сакаат уште. Мора нешто да се направи, ова вака не оди.
Денес барел е 94 долари во понеделник беше 90 долари. Погрешни ти се информациите.

Прочитав некаде ( можда и не е точно ) ама тоа не е ни важно, она што ми е зборот е дека кај нас реглаторите се група на ѓубре од луѓе, кои работат за приватни (поединечни) цели. Не, знам да е дошла зима,а парното да не поскапи, исто е и за струјата, бензините. Бензините ќе ги намалат за пола денар, а за недела време ќе ги качат за два. ( тоа во услови и кога нема големи флуктуации на цената на светските берзи).

Од полноќ бензините поскапи за 5 денари
078B2DCCD42112458071A33A8BF45A22.jpg

На полноќ завршува владината мерка за намалување на акцизите на нафтените деривати.
Еуросупер 95 и 98 ќе се продаваат за цена повисока за 5 денари- 80.5 односно 82 денари по литар. Цената на дизелот се зголемува за 3 денари и ќе чини 69.5 денари за литар. За 0.5 расте и цената на екстра лесното амсло за домаќинство и од вечерва изнесува 58 денари. Цената на мазутот не се менува.
Владината мерка стапи на сила во мај, во екот на порастот на цените на светските берзи. Целта беше воспоставување на привремен баланс.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=C314274CBD53A544BA6BFA399099E2D7
--- надополнето: Aug 10, 2011 6:56 PM ---
Не ме заебавај целтта беше избори каков баланс бе.

Мамицата нивна клошарска. Завршила мерката завршија изборите.
А немаат представа дека нафтата е падната 20 долари последниве 5 дена...

Шо треба да се напрај бе за да се либерализира пазарот на горива? Неможи 5 мочкофци одредени од владата да ни диктираат како ќе се движат горивата на нашиот пазар.

Сега бев до бензиска да ставам бензин. Гужва нек си ебе мајката :D

Само не ми е јасно кога пред месец дена владата ги намали цените тогаш беше 4 денари бензин и 2 денари за дизел. А сега 5 денари се качени?!

Сега бев до бензиска да ставам бензин. Гужва нек си ебе мајката :D

Само не ми е јасно кога пред месец дена владата ги намали цените тогаш беше 4 денари бензин и 2 денари за дизел. А сега 5 денари се качени?!

Не разбираш ти тоа... тоа ти е сложена математика... со неа се бават експерти од Владата и регулаторната комисија...;)

А немаат представа дека нафтата е падната 20 долари последниве 5 дена...

Шо треба да се напрај бе за да се либерализира пазарот на горива? Неможи 5 мочкофци одредени од владата да ни диктираат како ќе се движат горивата на нашиот пазар.

Празен е буџетот ако не се горивата ојдовме јабана, исто така паралелно прати ги емисиите на државни обврзници стотици и стотици милиони евра испумпаа во само последните две години.
Како за споредба бензините беа поефтини во време на оил пикот кога нафтата достигна 150 долари за барел, таму негде средината на 2008.

Фина култура, нема што.
Си работиш против сопствениот народ и државата само не си свесна.

Празен е буџетот ако не се горивата ојдовме јабана, исто така паралелно прати ги емисиите на државни обврзници стотици и стотици милиони евра испумпаа во само последните две години.
Како за споредба бензините беа поефтини во време на оил пикот кога нафтата достигна 150 долари за барел, таму негде средината на 2008.

Си работиш против сопствениот народ и државата само не си свесна.

Не беа поевтини.. 98 беше 85 денари памтам ко сега да е ..сега е 80..од понеделник најавија пад на цената..за колку ќе видиме

Цитро не по врат по шија.
Нафтата беше за 50% поскапа, а цените на бензинот сега и тогаш се исти.

Да, затоа што не размислуваш логички.
Ќе станеш најголема подржувачка на Бранко доколку ВМРО влезе во коалиција со СДС, пошто нели Грујо ќе рече дека тоа е добро за државата.

Цитро не по врат по шија.
Нафтата беше за 50% поскапа, а цените на бензинот сега и тогаш се исти.

Да, затоа што не размислуваш логички.
Ќе станеш најголема подржувачка на Бранко доколку ВМРО влезе во коалиција со СДС, пошто нели Грујо ќе рече дека тоа е добро за државата.
За какви Бранко, ВМРО и СДС ми зборуваш, јас само искоментирав дека на форумот нема место за такви навредливи постови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom