Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Овие од регулаторна комија се за бесење. Цената на нафтата на светските берзи стаса до ниски 80 долари за барел, ние ги покачуваме бензините. Бог да чува. Малку ли милиони земаа, па сакаат уште. Мора нешто да се направи, ова вака не оди.
Денес барел е 94 долари во понеделник беше 90 долари. Погрешни ти се информациите.
--- надополнето: Jul 1, 2011 7:50 PM ---
Овие од регулаторна комија се за бесење. Цената на нафтата на светските берзи стаса до ниски 80 долари за барел, ние ги покачуваме бензините. Бог да чува. Малку ли милиони земаа, па сакаат уште. Мора нешто да се направи, ова вака не оди.
Денес барел е 94 долари во понеделник беше 90 долари. Погрешни ти се информациите.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Прочитав некаде ( можда и не е точно ) ама тоа не е ни важно, она што ми е зборот е дека кај нас реглаторите се група на ѓубре од луѓе, кои работат за приватни (поединечни) цели. Не, знам да е дошла зима,а парното да не поскапи, исто е и за струјата, бензините. Бензините ќе ги намалат за пола денар, а за недела време ќе ги качат за два. ( тоа во услови и кога нема големи флуктуации на цената на светските берзи).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Од полноќ бензините поскапи за 5 денари

На полноќ завршува владината мерка за намалување на акцизите на нафтените деривати.
Еуросупер 95 и 98 ќе се продаваат за цена повисока за 5 денари- 80.5 односно 82 денари по литар. Цената на дизелот се зголемува за 3 денари и ќе чини 69.5 денари за литар. За 0.5 расте и цената на екстра лесното амсло за домаќинство и од вечерва изнесува 58 денари. Цената на мазутот не се менува.
Владината мерка стапи на сила во мај, во екот на порастот на цените на светските берзи. Целта беше воспоставување на привремен баланс.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=C314274CBD53A544BA6BFA399099E2D7
--- надополнето: Aug 10, 2011 6:56 PM ---
Не ме заебавај целтта беше избори каков баланс бе.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мамицата нивна клошарска. Завршила мерката завршија изборите.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мамицата нивна клошарска. Завршила мерката завршија изборите.
А немаат представа дека нафтата е падната 20 долари последниве 5 дена...

Шо треба да се напрај бе за да се либерализира пазарот на горива? Неможи 5 мочкофци одредени од владата да ни диктираат како ќе се движат горивата на нашиот пазар.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Сега бев до бензиска да ставам бензин. Гужва нек си ебе мајката :D

Само не ми е јасно кога пред месец дена владата ги намали цените тогаш беше 4 денари бензин и 2 денари за дизел. А сега 5 денари се качени?!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Сега бев до бензиска да ставам бензин. Гужва нек си ебе мајката :D

Само не ми е јасно кога пред месец дена владата ги намали цените тогаш беше 4 денари бензин и 2 денари за дизел. А сега 5 денари се качени?!
Не разбираш ти тоа... тоа ти е сложена математика... со неа се бават експерти од Владата и регулаторната комисија...;)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
А немаат представа дека нафтата е падната 20 долари последниве 5 дена...

Шо треба да се напрај бе за да се либерализира пазарот на горива? Неможи 5 мочкофци одредени од владата да ни диктираат како ќе се движат горивата на нашиот пазар.
Празен е буџетот ако не се горивата ојдовме јабана, исто така паралелно прати ги емисиите на државни обврзници стотици и стотици милиони евра испумпаа во само последните две години.
Како за споредба бензините беа поефтини во време на оил пикот кога нафтата достигна 150 долари за барел, таму негде средината на 2008.

Фина култура, нема што.
Си работиш против сопствениот народ и државата само не си свесна.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.898
Празен е буџетот ако не се горивата ојдовме јабана, исто така паралелно прати ги емисиите на државни обврзници стотици и стотици милиони евра испумпаа во само последните две години.
Како за споредба бензините беа поефтини во време на оил пикот кога нафтата достигна 150 долари за барел, таму негде средината на 2008.

Си работиш против сопствениот народ и државата само не си свесна.
Не беа поевтини.. 98 беше 85 денари памтам ко сега да е ..сега е 80..од понеделник најавија пад на цената..за колку ќе видиме

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Цитро не по врат по шија.
Нафтата беше за 50% поскапа, а цените на бензинот сега и тогаш се исти.

Да, затоа што не размислуваш логички.
Ќе станеш најголема подржувачка на Бранко доколку ВМРО влезе во коалиција со СДС, пошто нели Грујо ќе рече дека тоа е добро за државата.

I

Ivanovska

Гостин
Цитро не по врат по шија.
Нафтата беше за 50% поскапа, а цените на бензинот сега и тогаш се исти.

Да, затоа што не размислуваш логички.
Ќе станеш најголема подржувачка на Бранко доколку ВМРО влезе во коалиција со СДС, пошто нели Грујо ќе рече дека тоа е добро за државата.
За какви Бранко, ВМРО и СДС ми зборуваш, јас само искоментирав дека на форумот нема место за такви навредливи постови.

Kajgana Shop

На врв Bottom