Borderline Personality Disorder и биполарни?

• Креатор на темата Креатор на темата Borderline
  • Време на започнување Време на започнување
Ах, и јас го положив, и noodle, и Desire. Сега може да те дружиме? :pipi:

Ах, и јас го положив, и noodle, и Desire. Сега може да те дружиме? :pipi:

:vozbud: хехе, значи тие симптоми што ги наведов или состојби кај мене се екстремни, во тоа е разликата и проблемот (промискуитет што не се контролира, еднаш, уште еднаш, и така 100 пати, проблеми од тоа...)...

Да, Доктор Noodle ти го дијагностицираше следното:

Драг пациенту, вашето гледање на филмот Girl, Interrupted во скоро време ве довело до поистоветување со ликовите од истиот. Но пациенту, внимавајте кого ќе изберете! Според горенаведените симптоми, сте одбрале да бидете Sussana Kaysen (со што јас не се сложувам, ипак Анџелина Џоли е јача фраерица) и сега ја барате вашата Lisa Rowe, што е сосема разбирливо, на таква риба ретко кој не би паднал. Но дали притоа мој уважен пациенту размисливте на последиците, дека ако изберете да бидете Boy, Interrupted ви следува и машката верзија на Lisa Rowe, па така, на крајот вие испаѓате “ментално предизвикан“, а не ја добивате Анџелина Џоли, него би-поларен мушкарац.

Па после кризи, па електрошокови, малее! And than you get to see the great, wonderful doctor Dyke...

лол noodle no comment :pipi:

ќе го погледам филмот што ми го кажа....

разбрав на што целиш :uvo:

however life isn't that simple as you imagine :jaj:

Kaysen is diagnosed with borderline personality disorder, and her stay extends for over a year. Википедија ти е пријателка.

Или ќе ми кажеш дека “коинциденцијално“ ги трефна тие две пореметувања што ги имаат носечите ликови во филмот? :nesvest:

Have we got the new Vanga? :vozbud:

Сочуство, биполарен човеку...или бордерлајн беше...или двете?:jaj:

пријателе noodle јас никаде на википедија не можам да прочитам дека во тој филм има некој болен од биполарна болест.

јас сум диагностициран од психијатар, ти не ме познаваш и не го знаеш мојот живот, и незнам зошто се чудиш прочитај на нет и ќе видиш колку се чести овие состојби....

освен тоа не сум неук, ретардиран или глуп

Бордер, што се тиче филмот, нејќам да навлагам да не испаднам спамер, a што се тиче твојов проблем, не дека ме занима, нема да ти барам скен од дијагнозата, број од психијатарот, а нешто што сигурно нема да го направам е да ги пребарувам на интернет твоите лудила. Тоа што го знам, е дека од многу читање Википедија, луѓето си замислуваат ствари.

До следната промена на расположение,

Мазел тов!

ај само кажи ми доктор си или ги проверуваш работите на нет?
оти ако си доктор зачуден сум од твојот нихилизам

освен тоа имаш и смисла за невкусен хумор...

еве вака...епидемиологијата на БПД е 2% што значи во МК има 40.000 со БПД. Чисто да го имаш како информација и да знаеш дека животот не е вистински само во филмовите.

Граничар, види вака. Граничари и биполарци не постојат, или на друг начин кажано, сите сме граничари и биполарци, само различна амплитуда си имаме. Проблемот, мој драг новонастанат члену, е што ти си горд на својата амплитуда и пробуваш убаво да го истакнеш тоа.
Туку...не забележав. Каде си хиперактивен, а каде депримиран во твоите постови? Знаеш, и на форум се забележуваат такви работи, а ако си јак во амплитудата како што викаш, ќе беа забележани веќе.

Граничар, види вака. Граничари и биполарци не постојат, или на друг начин кажано, сите сме граничари и биполарци, само различна амплитуда си имаме.

Да, но кога од тоа излегуваат проблеми што интерферираат со секојдневниот нормален живот, тогаш не е баш така.

Проблемот, мој драг новонастанат члену, е што ти си горд на својата амплитуда и пробуваш убаво да го истакнеш тоа.
Ноу комент, се гледа дека не познаваш никој добро со псих. нарушување, а од таму и неговиот живот, за да ги сфатиш придобивките на гордоста кај псих. болни.

Туку...не забележав. Каде си хиперактивен, а каде депримиран во твоите постови? Знаеш, и на форум се забележуваат такви работи, а ако си јак во амплитудата како што викаш, ќе беа забележани веќе
.

Не сум јас 100% од времето така, и не сум 100% неконтролиран. Ако беше така веќе ќе бев во Бардовци.

Нема да коментирам повеќе. Не го напишав постот за да ме осудувате и да ми кажете дали сум болен или не, туку за да најдам тоа што го барав.

Нема да коментирам повеќе по темата.

Граничар, види вака. Граничари и биполарци не постојат, или на друг начин кажано, сите сме граничари и биполарци, само различна амплитуда си имаме. Проблемот, мој драг новонастанат члену, е што ти си горд на својата амплитуда и пробуваш убаво да го истакнеш тоа.
Туку...не забележав. Каде си хиперактивен, а каде депримиран во твоите постови? Знаеш, и на форум се забележуваат такви работи, а ако си јак во амплитудата како што викаш, ќе беа забележани веќе.
засрами се бе како може да исмеваш нешто сериозно и да викаш дека не постои кога доктори со искуство и пракса велат дека постои

за Граничар дете подобро ќе ти биде да не кажуваш дека имаш сериозен проблем посебно психички
Како што гледаш народов има премногу гледано амерички тинејџ филмови каде децата се филмаат или пак амерички филм каде што осамени луѓе бараат внимание
Сите мислат дека се филмаш а немаат везе дека тоа може да биде реалност затоа дете чабе се расправаш

А ти сакаш да запознаеш демек дијагностицирани и да се дружите и да бидете различни, а? Зошто мислам дека некој бара внимание? :pipi:
WTF is your problem?
Што има лошо во тоа што човек сака да запознае луге и да се дружи со нив?
Уште повеќе,шо има лошо во тоа да се смета себеси за различен од другите?
Па на крај,самото такво размислување го прави посебен.:pipi:
едит:
Ајде, без користење на Википедија и слични помагала, кажи кои од синдромите на биполарност ги поседуваш.
Зошто некој би лажел за тоа дека биполарен?

Да, но кога од тоа излегуваат проблеми што интерферираат со секојдневниот нормален живот, тогаш не е баш така.
Свесен си за болеста сега, така? Значи ќе бидеш свесен и во моментот пред некој испад, така? Значи ќе можеш да се исконтролираш. Самото тоа што си свесен за болеста и за фактот што на незгоден начин се меша во животот, многу ти помага во совладување на истата.

засрами се бе како може да исмеваш нешто сериозно и да викаш дека не постои кога доктори со искуство и пракса велат дека постои

за Граничар дете подобро ќе ти биде да не кажуваш дека имаш сериозен проблем посебно психички
Како што гледаш народов има премногу гледано амерички тинејџ филмови каде децата се филмаат или пак амерички филм каде што осамени луѓе бараат внимание
Сите мислат дека се филмаш а немаат везе дека тоа може да биде реалност затоа дете чабе се расправаш
Се срамам...не забележав исмевање никаде, но сепак. А зошто Граничарот го исклучи од групата на амерички тинејџ филм фанови?
WTF is your problem?
Што има лошо во тоа што човек сака да запознае луге и да се дружи со нив?
Уште повеќе,шо има лошо во тоа да се смета себеси за различен од другите?
Па на крај,самото такво размислување го прави посебен.:pipi:
Прочитај го уште еднаш тоа што си го цитирал.
Зошто некој би лажел за тоа дека биполарен?
Ditto.

noodle ти доктор ли си или мислиш дека лажам ?

биполарност симптоми?!
тага
осаменост
возбуденост
хиперактивност
желба да бидам со повеќе женски...

го положив испитот?

Немаш никаков ебан синдром, вдиши и издиши ајде.
Ако така гледаме, сите до еден имаме бар по неколку таканаречени уважени синдроми, пронајдени од уважени лекари од уважени универзитети.
БУЛШИТ!
Уште еден обид (дали од досада, дали дел од некој план, или чисто спонтано прогресирање на општеството) разновидноста на карактерите и појавите на групи на карактерни особини (некои наследени а некои развиени под дејство на околината и остало), да се класифицираат и уредат како дијагнози, за се така фино да резултира со граници меѓу луѓето, гласно истакнати етикети и на крај од се, научно објаснување за секоја ебана мисла која ни паднала на памет.
Fear your minds, mortal fools.
:tapp:
Колку повеќе знаат, анализираат и ја цепкаат целината, толку повеќе и бегаат на чистината и молкот на суштината и уживањето во се што им нуди ова тло.

Ај уживајте си во тоа што го имате, негувајте го, корнете го плевелот и вода 3 пати на ден, обавезно, молам.
:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom