Борби со кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
nemo me potseti ne ista slucka.ovoj pat germanski bokser protiv pinc.
vo krvta na kuceto e borbata protiv drugo kuce.
momentalno imam sarplaninka i luge pravo da vi kazam strav me faca da ja prosetam nekade,a vidi drugi kuce odma se pusta da se davi.

momentalno imam sarplaninka i luge pravo da vi kazam strav me faca da ja prosetam nekade,a vidi drugi kuce odma se pusta da se davi.

Друже ако те слуша многу,нема зашто да имаш страв.Јас мојот го научив како мал и сега слуша како човек,во парк некогаш ја пуштам без ланец и не прави ништо на други кучиња,освен што си игра со нив.А големо е како Годзила.

Во крвта на кучето е борбата, но не крвничка и до смрт, туку за да се одреди кој ќе биде водачот на глутницата.
А на кучето-милениче, не му е потребна таа борба, туку само правилен пристап и дресура за да знае како треба да се однесува со семејството. :wink:

Ако ти го малтретираш, нормално дека ќе биде агресивно и нервозно.

Ова не е вистинската слика за пит бул, таков го направил неговиот ретардиран сопственик. Впрочем, погледни го клипот што го стави DuFFy и овој:

Thousands of pit bulls and pit bull mixes are abused and abandoned each year.
I'ts not their fault bad people took advantage of their love, honor and strength.

Кучињата за жал немаат избор, човекот решил дека ќе одлучува наместо нив. Но кога би имале избор, сигурно не би бил борба до смрт.

Ве читам и си се присекавам,како деца го правевме тоа сиги давевме кучињата,но никогаш не падна крв,при тие борби ги држевме на ланец,абе детска работа,тугу друго ми беше муабетот,пред десетина години имав шарпланинец кој на 8 месеци беше завидно развиен и веќе освои неколку титули во тоа време,си го чував пуштен во двор,е сега комшиите си чуваа едно пекинезерче,лигаво никакво кое ,додека шарко беше мал го тероризираше, е арно ама шарко порасна и еден се вракам од работа, а комшиката се развикала Мони мони мони дојди мони мони нигде ја нема ,кога другиот ден случајно поминувајки покрај едно коше во дворот видов жолта нога како се покажува од жбунот реков моние сигурно лежи но се излажав тоа беше само нохгата од мони останатиод дел хм заклучете вие што се случило инаку ако на кучето муе во крвта агресивноста нема тука што да направиш таквое и крај,подобро бориго отколку да ти направи беља

Сакаш да кажеш Шарпланинецот го изел пикинезерот (што јас би го направил да сум на негово место, тоа прдлињата мали коа ке почнат да се силат ми идат на нерви)??? Нема шанси, 1 рака и 3 прсти од другата давам дека не го растргнал ко што мислиш ти. Нешто му се десило на тоа пикинезерче ама дефинитивно не од шарпланинецот....плус, ке забележеше многу крв на твоето куче(освен ако пикинезерот не е плишана играчка).

НЕ, не им е во крвта да парчосуваат други кучиња, на тоа можеш само да ги научиш. Непостои раса што сака да убива уште од раѓање....

Знам еден Шарпланинец не само што удави чивава,туку и ја изеде а после ја исповрати.Ама тој бил хранет со живо месо така да убав залак му се видела чивавата!

Знам еден Шарпланинец не само што удави чивава,туку и ја изеде а после ја исповрати.Ама тој бил хранет со живо месо така да убав залак му се видела чивавата!

Значи пак доаѓаме до тоа дека не е до кучето, туку до сопственикот.
Секакви ги има... :toe:

Не е ни чудо што го исповратил чивавата, кај се видело куче да јаде стаорци :)

...Мене секое животно ми е убаво, не правам никаква поделба...

Не е ни чудо што го исповратил чивавата, кај се видело куче да јаде стаорци :)

Нели не правиш поделба?
Иако се кучиња само за придружба и разонода според кинологијата, сепак, кучиња се.:)

Нели не правиш поделба?
Иако се кучиња само за придружба и разонода според кинологијата, сепак, кучиња се.:)
Не правам поделба помеѓу кучешките раси...ама никаде не спомнав дека чивава го ставам во расата на кучиња :))

Multi%20Ch.FlameWood%27s%20Rainbow%20Dragon%20(Bimbo)%20a%20-ph%20by%20Wil%20de%20.jpg

Видете го само каков е!Прекрасен, градба став,само заради тоа се користи за борби!И после оној лејди ќе ми каже дека не биле убави кучињата!

Multi%20Ch.FlameWood%27s%20Rainbow%20Dragon%20%28Bimbo%29%20a%20-ph%20by%20Wil%20de%20.jpg

Видете го само каков е!Прекрасен, градба став,само заради тоа се користи за борби!И после оној лејди ќе ми каже дека не биле убави кучињата!

Имаш право,сватив дека имам многууу предрасуди и работам на тоа да ги искоренам.Има убавина во секое живо нешто,највеке ми беше да се подигне свеста,на сопствениците.Мора на поводник,инаку секојдневно ке има нескани конфликти на поголеми со помали кучиња.Еве ти си пример како треба да се чува едно помоќно куче,и ме радува што го шеташ на синжир,така и него го заштитуваш да се најде пред некој автобус,кола....А за борби,само да слуснам е доволно,веднаш вртам во полиција.Нема бе дечки,источниот дел немам баш инфо дека се организира такво нешто.Аи не се дружам мноогу со сопствници на питбули,ротови,шарпланинци....таму се информациите,што знае другарками со еден пинч кој го носи со неа на кафе во чанта,или оди на фризер...:smir:

не ги борам за пари.патем го борам само едното.5-6 пати годишно а и поретко.:toe:

и секогаш на легален начин.со извадена потврда дека може да се одржи борбата

Tocno e ova, ima legalen nacin ama treba da izvadis potvrda...kaj mene se vadat takvi potvrdi, koga ke sakas da go boris dojdi da napravime edna potvrda ;)

Treba da si ja sredis, ke ja pustas poveke da se istrcuva so drugi kucinja da se socijalizira... vaka moze da nastrada drugo kuce a moze da nastrada i tvojata sarplaninka. Dodeka da se sredi zemi i korpa za muckata i ke nema problem:smir:

Ве читам и си се присекавам,како деца го правевме тоа сиги давевме кучињата,но никогаш не падна крв,при тие борби ги држевме на ланец,абе детска работа,тугу друго ми беше муабетот,пред десетина години имав шарпланинец кој на 8 месеци беше завидно развиен и веќе освои неколку титули во тоа време,си го чував пуштен во двор,е сега комшиите си чуваа едно пекинезерче,лигаво никакво кое ,додека шарко беше мал го тероризираше, е арно ама шарко порасна и еден се вракам од работа, а комшиката се развикала Мони мони мони дојди мони мони нигде ја нема ,кога другиот ден случајно поминувајки покрај едно коше во дворот видов жолта нога како се покажува од жбунот реков моние сигурно лежи но се излажав тоа беше само нохгата од мони останатиод дел хм заклучете вие што се случило инаку ако на кучето муе во крвта агресивноста нема тука што да направиш таквое и крај,подобро бориго отколку да ти направи беља

WooooW...treba da si gord! Da sum bil tvoj komsija i da bese moj pekinezerot nemase da bides vo sostojba da go napises postov! Kako ke se osekas ti da go vidis tvoeto kuce vo stomakot na moeto? Sarplaninecot ne e agresivno kuce, bas naprotiv! Jas cuvam rasa so se veruva deka e mal milion pati poagresivna od sarplaninecot pa nikogas ne bi napravilo takva rabota kako so kaza ti...da izede drugo kuce, makar so jas mislam deka lazes kolku da go pofalis tvojot sarplaninec:smir:

Kucinjata se milenici, se cuvaat za da bidat del od semejstvoto a ne da se koristat za borbi, za dostignuvanja na celite na nekoi bolni mozoci!

Gledam pogore vo eden post edno kutre se narekuva staorec :) da ne bi postoel toj staorec sega ke go nemase dobermanot:smir:

Мразам вакви работи!
Грдо ми е кога ќе видам кога некои кучиња,скитници на улица се гризат,а не пак јас да сум сопственик и моето куче да го изложувам на такво нешто.
До сега не сум имала куче само мачки.Имам седено со мачките да ги вардам додека јадат,да ги бркам другите мачки и кога ќе слушнев некои звуци од борба секогаш одма излегував надвор.
Па добро како е можно намерно да си го ставаш твоето животинче во вакви борби?Едноставно ми е необјасливо како воопшто ќе можеш да гледаш такво нешто,а недај боже да е борбата до смрт.
Одсекогаш сум ги сакала животните и никогаш не сум поддржувала вакви настани.
Незнам кој збор би бил соодветен за луѓето кои го прават тоа.Мене ми е одвратно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom