Борби со кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
не ги борам за пари.патем го борам само едното.5-6 пати годишно а и поретко.:toe:

и секогаш на легален начин.со извадена потврда дека може да се одржи борбата

не ги борам за пари.патем го борам само едното.5-6 пати годишно а и поретко.:toe:

Легален начин?Каков е тој жити се?Сакаш да кажеш дека има легални борби на кучиња со потврди?Шарпланинци бориш?

Не треси зелени дека по легален пат,како да не.
Ако има по легален пат да се одржи борбата,јас сум Владимир Путин тогаш.

Се прават и некои борби со офчарски кучиња.Значи само со офчарски по планините што чуваат стада.Меѓутоа тоа не се борби за пари или крвнички,туку се пуштаат и првиот судир е најбитен.За ова имам наслушнато дека се прави за кучето да го изгуби стравот ако дојде во судир со волк чувајќи стадо.

Значи ова се борби на некој начин добри за кучињата,пошто сепак тие не се домашни миленици,туку чувари.

Да да брат јас имам дома еден филм таков,со овчарски кучиња е.Го прикажуваат целиот нивни живот,од мала нога,па се до крајот,многу интересен филм.Знам дека е сниман во албанските села каде што живеат Македонци.
Кучињата се борат едно против друго,но не до крај,само малку за да немаат страв кога се борат против волците.
Има снимано и кога се борат со волци,богами волците го јадат како мали деца,шала на страна.
Волкот влегува во селото и го пуштаат најакато куче,грамада е,екстра градба има,заби како на змеј и околу вратот имаше железно,како ланец со боцки,за да не може да го каса волкот таму.И,богами волкот цивкаше како чивавата кога ке настине,целиот беше во крв,а замислете еден на еден се бореја.:vozbud::vozbud:
ОВЧАРСКО КУЧЕ(планинско куче,домашно) против ВОЛК(опасна животиња,диво)

Да, за офчарските кучиња што треба да чуваат стадо или нешто од волци да речеме, тие кучиња треба да се борат за тренинг(не е до смрт, ни близу :) ) за да кога ке дојде волк и ке нападне кучето може да ве одбрани и вас и стадото и самото да си се одбрани. Имаше еден документарен филм за оваа работа, ако го најдам ке го пастирам тука, да видите за што зборам.
Имаше 2 волка влегоа во тоа трлото(валда така се викаше она за офци чување) и додека дојде Шарпланинецот 2-3офци удавија, ама коа дојде.....партали, едниот за 2 другиот за 1 минута ги снема. Е така нема без вежби, неможе одма со волк да се дави, опасни се тие.

Вади си ти потврда за тебе. Или кога ќе имаш деца, вади за нив, па с`скај ги во ринг. Кој К мислите дека имате право да се иживљавате со кучињата?!

Едитирано од модератор

Ви префрлив некои мислења во соодветната тема и ќе ве замолам да престанете со меѓусебни навреди.

Не дека ги сакам многу многу кучината .. ама ептен ми е глупо ова. Борби со кучина .. како да не. Ко ке се борат кучината неможиш ти да му наредиш кај ке каса то итн, можи да се случи едното куче да го удави другото и шо сте напрајле после .. едниот без куче . Можи наместо такви работи.. дај организирај трка со кучина и нешто слично, ем поубо за кучето а и + мислам легално то е.

Да да брат јас имам дома еден филм таков,со овчарски кучиња е.Го прикажуваат целиот нивни живот,од мала нога,па се до крајот,многу интересен филм.Знам дека е сниман во албанските села каде што живеат Македонци.
Кучињата се борат едно против друго,но не до крај,само малку за да немаат страв кога се борат против волците.
Има снимано и кога се борат со волци,богами волците го јадат како мали деца,шала на страна.
Волкот влегува во селото и го пуштаат најакато куче,грамада е,екстра градба има,заби како на змеј и околу вратот имаше железно,како ланец со боцки,за да не може да го каса волкот таму.И,богами волкот цивкаше како чивавата кога ке настине,целиот беше во крв,а замислете еден на еден се бореја.:vozbud::vozbud:
ОВЧАРСКО КУЧЕ(планинско куче,домашно) против ВОЛК(опасна животиња,диво)

се работи за карабаш нели?имам цеде од тој документарец.кога волкот флева во стадото и дави неколку овци накрај го раскинува карабаш го раскинува.или друго е?

инаку има легални борби.со придружба на полиција.и секако не се до смрт.ги борат додека некое од кучињата не избега.а ако е густо т.е едното го гмече многу на другото тогаш ги раскачуват.сум гледал неколку борби. :toe:

Имам видено безброј такви кучиња па до сега ниедно ме нема нападнато, нит пак имам видено да нападне друг. Цивки се тие како твоите, лигави како и газдите. Офарбани, со панделка и газда со еурокрем во рака. Како љубител на кучиња не треба да правиш разлика, ама ете секогаш има изроди :toe: Мене секое животно ми е убаво, не правам никаква поделба.

Инаку да видиш борба со кучиња ќе ги забраниш? Абе ај не биди смешен/смешна прибери си мозокот од пасење.
потполно се слозувам дека не треба да се генерализира и сите припадници од една раса ( расизмус хехех) да се стават во ист кош. Агресивноста сепак е поразвиена кај некои раси , за разлика од други, и се додека се игра по правилата на играта , се ќе си биде во ред, арно ама...
борбите се забранети а сеуште ги има, купирање на уши и опаш забранети, ама ги има... и еден куп други примери. Превентивно , ваквите раси се забранети во некои делови на светот, зашто откога ќе се случи несреќа , после е касно . Колку вреди лузна на детско лице, оштетен екстремитет... страшно

Клипот несодржи борба, нема крв, нема давење, само има добра поента.....

И што дека е легално??? Ако е легално значи дека е во ред??? (иако немам слушнато за ваква работа)
Немој да мислиш дека тоа што е „легално“ те прави повеќе човек од другите што ги носат на борби кучињата. Исто лајно си ко сите останати.
Што се замислувате бе??? Демек го раниш, го чуваш и имаш право да се изживуваш со него. Не ти е жал??????????? Ни малку жал???
Кога го вакцинирав моето куче, се отепав од плачење бидејќи ми беше жал, а тоа го правам за негово добро, а не да си го гледам во борба, на која патем јас сум го присилила. Попрво ќе се отепам.
Абе да имам сила јас и власт, одма ќе ви го најдев чарето, ама ај овде закон за луѓето не се почитува, а не за животни, па затоа и си земате сила. Чувствуваш некоја моќ додека ко гледаш како се бори??? Ненормален.

Ве читам и си се присекавам,како деца го правевме тоа сиги давевме кучињата,но никогаш не падна крв,при тие борби ги држевме на ланец,абе детска работа,тугу друго ми беше муабетот,пред десетина години имав шарпланинец кој на 8 месеци беше завидно развиен и веќе освои неколку титули во тоа време,си го чував пуштен во двор,е сега комшиите си чуваа едно пекинезерче,лигаво никакво кое ,додека шарко беше мал го тероризираше, е арно ама шарко порасна и еден се вракам од работа, а комшиката се развикала Мони мони мони дојди мони мони нигде ја нема ,кога другиот ден случајно поминувајки покрај едно коше во дворот видов жолта нога како се покажува од жбунот реков моние сигурно лежи но се излажав тоа беше само нохгата од мони останатиод дел хм заклучете вие што се случило инаку ако на кучето муе во крвта агресивноста нема тука што да направиш таквое и крај,подобро бориго отколку да ти направи беља

Ве читам и си се присекавам,како деца го правевме тоа сиги давевме кучињата,но никогаш не падна крв,при тие борби ги држевме на ланец,абе детска работа,тугу друго ми беше муабетот,пред десетина години имав шарпланинец кој на 8 месеци беше завидно развиен и веќе освои неколку титули во тоа време,си го чував пуштен во двор,е сега комшиите си чуваа едно пекинезерче,лигаво никакво кое ,додека шарко беше мал го тероризираше, е арно ама шарко порасна и еден се вракам од работа, а комшиката се развикала Мони мони мони дојди мони мони нигде ја нема ,кога другиот ден случајно поминувајки покрај едно коше во дворот видов жолта нога како се покажува од жбунот реков моние сигурно лежи но се излажав тоа беше само нохгата од мони останатиод дел хм заклучете вие што се случило инаку ако на кучето муе во крвта агресивноста нема тука што да направиш таквое и крај,подобро бориго отколку да ти направи беља

На Шарпланинецот не му е агресивноста во крвта. Реагира само на закани, а ако другото куче не го `рчкало, немало да му направи ништо.
Така да, превентивно да го бориш за да не настрада некој-нема потреба.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom