Борби со кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Клипчето ме расплачи, загрев. Жално, тажно, ужасно. Ко не му се пуштија нив да ги распарчат, па вика уште АЈДЕ РОКИ.

pfffffff bas e interesno =)

Ауу обожавам ова :vozbud:

Имам гледано прилично многу вакви борби, во кои еднаш има учествувано кучето од чичко ми :)

Земете отепајте се. Озбилно. Пиштолот в гла и ајт.

IMG_0287.jpg
И му избега ?!?!Или те касна ?!?! Лелееееееее, сопственикот не му ставил маска страшно, бегајте сите, спасете се !!! Што мрзам коа ке видам вакво опаснко куче без ланец, па може да те нападне.......
Сите што мрзите пит були бегајте од темава зашо ова ке ве апне преку монитор !!

п.с. Ова е твојата лепотица ?? Уште реши да не и ги сечеш или рано и е ?! како и да е, одлично изгледа :smir:

И му избега ?!?!Или те касна ?!?! Лелееееееее, сопственикот не му ставил маска страшно, бегајте сите, спасете се !!! Што мрзам коа ке видам вакво опаснко куче без ланец, па може да те нападне.......
Сите што мрзите пит були бегајте од темава зашо ова ке ве апне преку монитор !!

п.с. Ова е твојата лепотица ?? Уште реши да не и ги сечеш или рано и е ?! како и да е, одлично изгледа :smir:

Да да преопасна е!И мене ми е страв да и се доближам,ако видите пит без маска да ве нема!Ќе ве изеде.

Да ова е Тара за ушите се одлучив ќе и ги средам.После празникот ја носам во Куманово кај еден ветеринар,ми кажаа дека е најдобар во Македонија за сечење уши.Кај него нема утка(барем така викаат)

Isto kako tebe izvira ubavina na site strani:smir:,kamo takvi gletki da imase sto pomalku.Ustvari gazdata e dosta da go vidam znam sto rasa cuva.Ne gi sakam od pricina sto zdogleda le kuce odma se nafrla da go davi,a sovesta na gazdite e mala,uste tolku mu davaat podrska.Nie vistinskite ljubiteli na kucinja koi tolku mnogu vlozuvame vo niv,na grb na nekoj so taka zemal kuce da se izivuva,oti e golem maz neli,mora i takvo stvorenie da makne i da leci kompleksi na negovata sila.Sreka sto nemalo nesto poseriozno inaku ke reagiram skroz da se zabranat,kako i sto treba da bide.

Ne gi sakam od pricina sto zdogleda le kuce odma se nafrla da go davi,a sovesta na gazdite e mala,uste tolku mu davaat podrska.Nie vistinskite ljubiteli na kucinja koi tolku mnogu vlozuvame vo niv,na grb na nekoj so taka zemal kuce da se izivuva,oti e golem maz neli,mora i takvo stvorenie da makne i da leci kompleksi na negovata sila.Sreka sto nemalo nesto poseriozno inaku ke reagiram skroz da se zabranat,kako i sto treba da bide.
Имам видено безброј такви кучиња па до сега ниедно ме нема нападнато, нит пак имам видено да нападне друг. Цивки се тие како твоите, лигави како и газдите. Офарбани, со панделка и газда со еурокрем во рака. Како љубител на кучиња не треба да правиш разлика, ама ете секогаш има изроди :toe: Мене секое животно ми е убаво, не правам никаква поделба.

Инаку да видиш борба со кучиња ќе ги забраниш? Абе ај не биди смешен/смешна прибери си мозокот од пасење.

Баш такви сакам,пудлици обожавам,чував и боб теил порано,куче секој неможе да чува и не треба,за зал сеуште нема зоополиција во државата.Ако гледаш на анималпланет каналот има како запленуваат многу такви питови учени за борби,голема пара се прави.Се дешаваат во градови 10 пати поголеми од македонија,затоа и викам дека е лесно да се контролира овде кај внас ова одвратна појава.Не само на ниво на главен град секаде треба.
Нема сигурно да ги спречам директно,оти батките се лоши момци:smir:,претстави си како ке си поминам ако се уфрлам нешто да прекинам.Ке реагирам до полициски служби нормално:toe:и да додадам лепотице(не се лути).

Nema nikakva ubavina vo ova kuce,trebalo da se konsultiras so stilist pred da zemes.

Нема никаква убавина?Па добро за кој како уствари.Јас несакам лакирани нокти на куче или врзани машни.Сакам моќно куче кое чувар кое никогаш не се уморува.Јас мразам глуфци па што.Мразам пикинезери пудлици чивави пинчови.Сакам пит бул,шарпланинец итн.

Isto kako tebe izvira ubavina na site strani:smir:,kamo takvi gletki da imase sto pomalku.Ustvari gazdata e dosta da go vidam znam sto rasa cuva.Ne gi sakam od pricina sto zdogleda le kuce odma se nafrla da go davi,a sovesta na gazdite e mala,uste tolku mu davaat podrska.Nie vistinskite ljubiteli na kucinja koi tolku mnogu vlozuvame vo niv,na grb na nekoj so taka zemal kuce da se izivuva,oti e golem maz neli,mora i takvo stvorenie da makne i da leci kompleksi na negovata sila.Sreka sto nemalo nesto poseriozno inaku ke reagiram skroz da se zabranat,kako i sto treba da bide.

Па да ти кажам во светот има повеќе луѓе што сакаат да се истребат транвеститите отколку пит булите

Нема врска со травестити ова,сосема совесни граѓани сме,Италијани многу сакаат травестити....и ги ценат,нема грозен травестит инаку,да е прав не такви што ставаа на темата машки облечени во женски алишта,чистокрвните можат на иста линија со многу светски убавици и модели да застанат по убавина.
Јас донекаде ја разбирам таа фасцинираност од екстериерот на градбата на таа група на кучинја,но ако се најде во погрешни раце такво генетски агресивно куче во кое е заложено да штити дур не падне,може само проблеми да сее.Знам оти еден 19 год дечко чува и сосема лезерно си се понаша со него,сам дури го потикнува да напаѓа,гледам на други го сска и во тоа ужива.Една со кокер еднаш занеме на сред пат,го пуштил младичот неодговорен,ова само што го виде дека веке ке напагја легна на грб и не мрдна.Девојката само рече леел НЕЕЕЕ и занеме.Дали осети дека се покорува пред послиното,тоа незнам они го осекјаат изгледа по позата која ја направи,крвнички само му ржеше дур овај се довлечка да го прибере на ланец.А во германија и имаше смртен случај инаку на дете пред некоја год во парк беше растргнато точно од питбули.
Ти може го чуваш како што треба(а тоа се гледа),ама има газди кои самите се плашат од силата на сопственото куче кога ке дојде до инцидент нема начин да го сопрат.

Јас си го социализирам кучето со секакви кучиња.Си игра со пудлици,пикинезери,питбули,џукели.Сите комшиски деца си влегуваат нормално кај мене во двор и си играат со неа.Сака деца,сака други кучиња,па дури и мачки сака(ама тие не ја сакаат неа).Така да реченицата што ти беше од погоре дека би ги истребила сите вакви кучиња е срамота да ја кажеш.Да има многу глупаци што имаат агресивни питови ама со повеќето случаеви овие кучиња се дружељубиви.Ова куче е премногу храбро и бестрашно и би умрело за газдата!Ја сакам оваа раса го сакам нивниот став,држење и сл.Само нивната огромна сила и издржливост во очите на луѓето ја прави да биде "лошата раса"!

И пак ќе кажам не секогаш се користат чисти питови за борби!Додуша ретко се користи чист пит бул за борба.Земи малце проучи ја расата,дознај повеќе за борбите со кучиња па ќе видиш дали сум во право.

Има луѓе што ги плукаат овие кучиња а уште не ја знаат разликата меѓу АСТ и АПБТ!

Тоа се вика одговорен сопственик,такви треба да бидат сите уствари,на тој начин се докажува спротивното и се менуваат погледите во врска со раста питбулл која не е на добар глас.Инаку сум голем лјубител на буллдози,баш и планирам да чувам така некое малку по заштитнички настроено.Моето лае ама лесно ке справи било кој со него ако сака:smir:еден шут и готово е.Какво што е времето по дома почнаа да влегуваат манијаци и разни психопати нема да е лошо еден бодигард :smir:да брани.
Повлекувам што кажав,и се мразам ради тоа,ама касно е.
Само бар на поводник кој не е 100%сигурен дека ке реагира позитивно при средба со друго непознато куче,а секој и треба да си го познава,колку е социјализирано.Сепак е животно и знае да изненади,а ние лјубителите на посвилени раси да можеме на раат да се фрцкаме:smir:,не само во раце да ги креваме на такви средби.:smir:

Јас си го социализирам кучето со секакви кучиња.Си игра со пудлици,пикинезери,питбули,џукели.Сите комшиски деца си влегуваат нормално кај мене во двор и си играат со неа.Сака деца,сака други кучиња,па дури и мачки сака(ама тие не ја сакаат неа).Така да реченицата што ти беше од погоре дека би ги истребила сите вакви кучиња е срамота да ја кажеш.Да има многу глупаци што имаат агресивни питови ама со повеќето случаеви овие кучиња се дружељубиви.Ова куче е премногу храбро и бестрашно и би умрело за газдата!
И јас сакам моќни и бестрашни кучиња (како мене :)) моментално немам никакво, од малку поодамна размислувам за питбул ама стереотипите и генерализацијата за нивната агресивност ме загрижуваше по малку. Затоа и посериозно не сум се зафатил за да набавам едно такво куче :toe:.

И јас сакам моќни и бестрашни кучиња (како мене :)) моментално немам никакво, од малку поодамна размислувам за питбул ама стереотипите и генерализацијата за нивната агресивност ме загрижуваше по малку. Затоа и посериозно не сум се зафатил за да набавам едно такво куче :toe:.

Абе каква агресивност ако го чуваш и социализираш убаво.Уште од мало да го пушташ да си игра со други кучиња нема гајле да имаш.Меѓутоа пит булот има преголема енергија и таа мора да се троши.Не е ова некоја чивава па прошетај ја и ќе се измори.Овие кучиња не се заморуваат.Мора да се работи со нив максимално секој ден.Сакаат да влечат да трчаат и сл.Ако неможеш тоа да му го пружиш(ако работиш пр) и ако го чуваш во бокс во поголемиот дел од денот,тогаш подобро не земај такво куче.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom