Борби со кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе брат ја и мојо кога ке го видат сите се плашат еи ного страшно куче а нема веза ни се закачува ни ништо сака да си играе како сите други кучиња :toe:

c c c c aj ne se glupiraj koga ne znaes nisto.. brcetmi e 6 godinki pa koga ke dojde kaj mene si igra so kuceto pa so smee da mu napravi bog da cuva :S

Припази на речникот. Нареден испад - бан.

Брат кој ти е проблемот, не те сваќам ?

Што ми мешаш сеа баби и жаби ?

Не разбираш можеби затоа што си женско...:)

Па види вака.Како што ми е проблемот?Се дивиш на борби со кучиња на крв на убивања.А јас се дивам да гледам како убиваат некои такви како тебе:smir:

Па види и јас имам пит бул и комшиските деца секој ден си доаѓаат и си играат:smir:.И кучкава е пресреќна кога ќе ги види.Ја носам во парк си игра со други кучиња и сл.Деца ја галат си трчаат со неа...Јас пит булот го гледам како и секое друго куче.Така да не ти држи вода тоа дека несмееш деца да пуштиш со неа да си играат.

А тоа дека е супер градено и силно кај луѓето преставува страв,а кај будалите кои се занимаваат со борби предност.Токму заради тоа што се корисат во борби,луѓето имаат создадено таква негативна слика за нив!
Друже ти за борење ли го чуваш или ?

Па види вака.Како што ми е проблемот?Се дивиш на борби со кучиња на крв на убивања.А јас се дивам да гледам како убиваат некои такви како тебе:smir:

Ама темава не е наменета за мене, туку за кучиња.

Ама темава не е наменета за мене, туку за кучиња.

А на кучињата мислиш убаво им е да се касапат или по борбата да си ги лечат раните? Уште потрагично е ако тебе ти се полни душата кога знаеш дека твоето куче искасапило некое друго или уживаш во нивната борба. Но не заборавај дека некој ден може на тебе или на некој друг од твојата фамилија да му се пушти, не дај Боже. :wink:

Еј ја навистина не ве сваќам што сте се нафрлиле на мене ?

Јас гледам борба моја работа дали можам да поднесам или не, а не ваша.

Е тоа што вие не можете да разберете како можам јас да гледам тоа, навистина не знам што да ви кажам.:toe:

А на кучињата мислиш убаво им е да се касапат или по борбата да си ги лечат раните? Уште потрагично е ако тебе ти се полни душата кога знаеш дека твоето куче искасапило некое друго или уживаш во нивната борба. Но не заборавај дека некој ден може на тебе или на некој друг од твојата фамилија да му се пушти, не дај Боже. :wink:

Рани после борба не се лечат, им фали кожа на главата а тоа неможе да се излечи.Ако еднаш кучето го пуштиш во борба не е истото куче понатаму!

И вака гледам дека вие уопште незнаете за борбите со кучиња.Дени Ср ме прашува дали го чувам за борби.Незнаете како трае процесот за спремање на куче во борба.Незнаете какви кучиња се пуштаат во борба.Сите мислат дека пит бул најчесто се пушта во борба.Тие кучиња се некои мелези,некакви чудни мешавини по пит бул со џукела или кученце од брат и сестра.Настанува немешање на крвта и се раѓа нездраво куче(како што е случај кај луѓето).Куче за во борба никогаш не смее да си игра да се пушта со деца или луѓе а ни со други кучиња!

По се изгледа дека овие што се прават мужи дека гледаат борби со кучиња и се диват.Тие уствари ништо не виделе подготовки а ни борби.Сакаат да глумат хард корд гангстери ладнокрвни фаци на форумов,а уствари ништо незнаат за тоа.

Кој еднаш гледал секако дека ќе биде против тоа!

Рани после борба не се лечат, им фали кожа на главата а тоа неможе да се излечи.Ако еднаш кучето го пуштиш во борба не е истото куче понатаму!

Добро, тука метафорично мислев на тоа што ќе квичи, ќе цимоли од болките, ќе страда:). Јас не можам да слушам некој да се мачи така и затоа сум против овие борби.

Апсолутно сум против.
Имаше смртен случај на дете од такви питовидни кучинја,зошто?
За егото на некој мангуп да докаже дека е јак.Такви кучинја чуваат слабичи,одамна веке и се забранети,ако веке се чува треба со маска да се шета а јас досега имам видено само две на маски.
Пак ке кажам пеколно е да шеташ со мала раса и да си опкружен со кучинја на несовесни луѓе.Разбирам дека некој може да е фасциниран од расата пит,но барем да го чува како што треба.Многу е важна социјализацијата,а кога ги погледнам газдите на такви примероци одма добивам заклучок дека и тие ја немаат.
За срека во мојот крај нема такви борби,да ги имаше ке дознаевте веднаш.одма ке реагирам,ако треба и сам ке се справам.Логиката е во тоа дека сме толку мали како народ,секогаш се споредуваме со мегалополиси и држави од по 100 милиони народ.Пак ке казам ако се работи како што треба овие активности ке се намалат до толку да рециси и ги снема.Лесно е да контролираш 10 души отколку 1000.

Апсолутно сум против.
Имаше смртен случај на дете од такви питовидни кучинја,зошто?
За егото на некој мангуп да докаже дека е јак.Такви кучинја чуваат слабичи,одамна веке и се забранети,ако веке се чува треба со маска да се шета а јас досега имам видено само две на маски.
Пак ке кажам пеколно е да шеташ со мала раса и да си опкружен со кучинја на несовесни луѓе.Разбирам дека некој може да е фасциниран од расата пит,но барем да го чува како што треба.Многу е важна социјализацијата,а кога ги погледнам газдите на такви примероци одма добивам заклучок дека и тие ја немаат.
За срека во мојот крај нема такви борби,да ги имаше ке дознаевте веднаш.одма ке реагирам,ако треба и сам ке се справам.Логиката е во тоа дека сме толку мали како народ,секогаш се споредуваме со мегалополиси и држави од по 100 милиони народ.Пак ке казам ако се работи како што треба овие активности ке се намалат до толку да рециси и ги снема.Лесно е да контролираш 10 души отколку 1000.
Зошто генерализираш? Не сите пит се чуват за борба. Секој со својот вкус, еве ако мене ме прашаш ич не обожавам мали кучиња. Мислам дека малите се уште по агресивни и понервозни од поголемите кучиња.
Голем противник сум за се што е вон нормалата за одгледување на едно домашно животно, па дури и било каков вид на птица во кафез, а камо ли борба...

Ох бе девојко,немам против се додека си ги чуват сериозно.
Не е смислата во тоа,имав и бобтеил што значи доста големо куле,на поводник го шетав без да беше агресивно бре девојче,овде преед се имаме апсолутни ретарди,губитници кои надокнадуваат несто со силни кучинја,сеедно македониа(зална и бедна)така и ке биде.

Ох бе девојко,немам против се додека си ги чуват сериозно.
Не е смислата во тоа,имав и бобтеил што значи доста големо куле,на поводник го шетав без да беше агресивно бре девојче,овде преед се имаме апсолутни ретарди,губитници кои надокнадуваат несто со силни кучинја,сеедно македониа(зална и бедна)така и ке биде.
Како прво што ми падна во очи е дека Македонија се пишува со голема буква и со ј и воопшто не е бедна како ти ја опишуваш во секој твој пост. Туку тоа е друго веќе...

Инаку дали твоето куче беше добро осигурано додека го шеташе? Не само во Македонија, туку насекаде скоро сите видови на кучиња се шетат без заштита на уста (иако во Германија го направија и со закон).

И многу ми е смешно кога ќе видам како шетат чивава и ја креват в раце кога ќе помине некое поголемо куче (иако поголемото не ни обраќа внимание на стаорецот, а тоа очи му изџвркнуват од цивкање демек лаење :) )

Како и да е... сум против секакво малтертирање на животни за забава на луѓето.

Незнам девојко која ти е поентата,јас моментално чувам ши цу,планирам да земам уште едно може и еден доберман неоставрена желба ми е.Ги сакам кучинјата многууууу,сакам да ги гускам да си играм,да ги сетам ,да ги банјам средувам.Овде говориме за неодговорни сопственици женска,такви за жал избираат питови за миленик.тоа е факт,а ако дознам нешто во смисла на борба јас сам со цела моја убавина ке се впуштам во одбрана,затоа седи си на газето твое убаво и штити ги послабите.

Незнам девојко која ти е поентата,јас моментално чувам ши цу,планирам да земам уште едно може и еден доберман неоставрена желба ми е.Ги сакам кучинјата многууууу,сакам да ги гускам да си играм,да ги сетам ,да ги банјам средувам.Овде говориме за неодговорни сопственици женска,такви за жал избираат питови за миленик.тоа е факт,а ако дознам нешто во смисла на борба јас сам со цела моја убавина ке се впуштам во одбрана,затоа седи си на газето твое убаво и штити ги послабите.
Ти ме читаш или си чупаш веѓи на огледало? Ајт пак препрочитај и пиши каде реков дека ти со сета „своја убавина„ не ги сакаш кучињата. Не се врти светот околу тебе девој..овај...маш..овај..како и да е... збореме за заштита и борба на кучиња, а не колку ти ги сакаш. (гајле ми е).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom