БОГ - Промашената хипотеза

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Гледаш сега згреши,многу лесно може дате побие верников :) доволное само да ти каже, дека амебата како едноклеточно животно нема мозок а сепак е жива!!!

Така е, брате Нимо! (Ха-ха-ха!)

Така е, брате Нимо! (Ха-ха-ха!)

Не ме нарекувај брат , најмалку на светов би сакал да бидам брат со тебе:vozbud: и незначи дека ако амебата нема мозок, дека нема ни централен нервен систем сепак,го има а тоашто ние сме склоп на клетки тоест едноклеточни организми ете тоа тие доказ за мозок ха ха ха

Не ме нарекувај брат , најмалку на светов би сакал да бидам брат со тебе:vozbud: и незначи дека ако амебата нема мозок, дека нема ни централен нервен систем сепак,го има а тоашто ние сме склоп на клетки тоест едноклеточни организми ете тоа тие доказ за мозок ха ха ха
Вака да ти кажам само амебата нема нервен систем и нашите клетки не се живи организми.А за тоа "духовното" што си го напишал немам жифци да пишувам. :salut:

Кон болтуваното:
- Точно, со Бога се тешат оние кои себеси се сметаат за огревовени, а на кои Христос им го испрати Утешителот, Духот на вистината...
- кажи ми го името и презимето од тој „некој„, кој во 13-от век се моле, се момел, се молел, се молел...и умрел.
- ааааа, до вакцината било, а?
- Во средниот век, од чума умирале цели градови поради својата глупост! Истребувањето на мачките довело до експанзија на чумата, која ја пренесуваат глувците, па така, се јавува повратната спрега, „фид-бек„ во облик од неконторилирана епидемија од чума.
- А бе тие и да имале вакцина, и да се молеле, пак би испоцркале, доколу се молеле „..по својот ум...„.Денес имаш купишта вакцини, денес луѓето се вакцинираат и се молат, ама пак умираат. И? Каде е грешката?
Абе miki Господ не рекол дека ако веруваат во него лугето нема да умрат.Туку спротивно тие после нивната смрт ќе им биде судено каде ќе одат(ако животот им бил полн со добри дела ќе одат во Рајот,а ако не ги почитувале 10 Божји заповеди тие ќе го јадат тоа што си го надробиле во животот). :nenene:

Абе miki Господ не рекол дека ако веруваат во него лугето нема да умрат.Туку спротивно тие после нивната смрт ќе им биде судено каде ќе одат(ако животот им бил полн со добри дела ќе одат во Рајот,а ако не ги почитувале 10 Божји заповеди тие ќе го јадат тоа што си го надробиле во животот). :nenene:

Кон болтуваното:

„...А Исус и рече: „Јас Сум воскресението и животот; кој верува во Мене, и да умре, ќе живее...„(Јован ,11.25).

И сеуште сметаш дека си во право и покрај Исусовите зборови?

Кон болтуваното:

„...А Исус и рече: „Јас Сум воскресението и животот; кој верува во Мене, и да умре, ќе живее...„(Јован ,11.25).

И сеуште сметаш дека си во право и покрај Исусовите зборови?

Абе Исус вели дека душата ќе ти живее во Рајот.А ти што мислеше бесмртен да си?Да не мислиш ќе те згази камион па пак ќе си се одлепиш од асфалтот како ништо да не ти било? :pos2: :pos2: :tapp: :nesvest:

Абе Исус вели дека душата ќе ти живее во Рајот.А ти што мислеше бесмртен да си?Да не мислиш ќе те згази камион па пак ќе си се одлепиш од асфалтот како ништо да не ти било? :pos2: :pos2: :tapp: :nesvest:

Погрешен заклучок....

Душата е бесмртна, телото е смртно. На Судот Христов, ќе им се суди и на душата и на телото истовремено. По смртта, и се суди само на душата. После тој суд, душата стекнува „привремен престој„ или пеколот или во Рајот.

Погрешен заклучок....

Душата е бесмртна, телото е смртно. На Судот Христов, ќе им се суди и на душата и на телото истовремено. По смртта, и се суди само на душата. После тој суд, душата стекнува „привремен престој„ или пеколот или во Рајот.

ајде бе престанете даги лазете децинјава знаеме дека само тие висе целна група,лесно се манипулираат нели:tapp:

Погрешен заклучок....

Точно така :bravo:

ајде бе престанете даги лазете децинјава знаеме дека само тие висе целна група,лесно се манипулираат нели:tapp:

1. Во што се состои лагата?
2. Која вистина ти ќе ја понудиш, алтернативно?

Тогаш, и твоето битисување е бесмислено а последично, и ти си бесмислен...или си?

:nenene::nenene:,Кој ке оди во рајот ке биде Безсмртен т.ц безболки...А во рајот да стигнеме треба да ја почитуваме библијата т.с Божјиот ЗБОР! Believe in Jusus if want erlasting life!

Абе Исус вели дека душата ќе ти живее во Рајот.А ти што мислеше бесмртен да си?Да не мислиш ќе те згази камион па пак ќе си се одлепиш од асфалтот како ништо да не ти било?

:pos: :pos: :pos:

најдоброто можно објаснување у една реченица ................

свака част за ова................

A be normalno deka niedno bitie ne moze da bide Bog, pa taka da Bog ne e bitie, Bog e SEMOKEN, toj e se, Sovrsen.

A od koga lugeto znaat sto e sovrsenstvo. Da ne sme nie sovrseni?!

Bog stoi zad spontanoto, zad slucajnosta i zad realnosta, zatoa na lugeto im e mnogu tesko da razberat mnogu raboti, ili podobro receno nevozmozno.

Si se prasuval nekogas zosto postois?! Zosto bas ti si tuka, sred Skopje? Sto baras ti tuka, od kade izleze? Sto bese i kaj bese pred da te rodi mama? Sto baras vo ova Planeta koja e samo edna kapka vo okean vo sporedba so Kosmosot?

Nema odgovor. Zatoa imas dva izbora:
Ili priznaj deka postoi nesto SEMOKNO I SOVRSENO sto se vika BOG(ili kako sakas vikaj go) ili sobiraj si gi partalite i pocasti se so kursum u glava.:smir:

Тогаш, и твоето битисување е бесмислено а последично, и ти си бесмислен...или си?
Кога сапунот ќе се потроши нема смисла.
Дур се миеш со него тоа е неговата смисла.
Така и со човечкиот живот.
Дур можеш да живееш тоа е смислата.
После нема смисла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom