Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Bcaa, glutamin i kreatin samo posle trening. Ova ti se dve raboti vo edna merica. Ne e loso ama FA nutrition ti se polski i se so poslab kvalitet.

Ова е 1500 ден. а има и глутамин и бцаа по 5г. во доза.
Само бцаа или глутамин се околу 1400-1500 ден.
Ми се виде некако ефтино ова на ФА па да прашам ако некој го има пробано, дали вреди, ако не да земам само бцаа или глутамин.

Фала на сите за одговорите. Иначе сум 176cm висок 75kg тежок, сакам да намалам сало а да накачам на мускулна маса малце(трупот ми е дебел,а рацете и нозете слаби), гледам од исхрана да внесувам овес,стек(200-250гр) секој ден и да намалам на леб. Меѓутоа ми фалат протеини за да достигнам 1.5-2г од кило тоа би било над 115 гр на ден. Затоа сакам да внесувам еден шејк после тренинг за побрзо да се апсорбира од окулу 25-30гр протеин. Иначе сум нов во вежбање 2 недели после година дена пауза, а и тогаш идев само 3 месеца без да пазам на исхрана.

Колку години имаш прво? Многу работи, прво и хормонскиот баланс ти е различен во различни возрасти. Интермитент Фастинг не е лоша работа, прогуглај си и ако ја проучиш може да имаш супер резултати за не многу време. Ако си дисциплинниран и ја водиш офц. Плус првите месеци кога вежбаш се карактеристични каде можеш истовремено да губиш боди масти а да зголемуваш мускули, зошто сеуште телото не ти е навикнато, кога ќе се навикне катинг и балкинг.

Од суплементи зависи кој ти е буџетот, ама за почеток можеш да си земеш некој од средна класа, Scitec ти е на попуст сега, Amix, myprotein, Phase- Wheyot e исто добар има и мала доза на креатин и малтодекстроза во него. Никако не ти ги препорачувам bigman, trec, bodyattack и таа багра.

Сепак најважно е прво гледај тренинг и исхрана, а суплементите ти се шлаг на тортата.[DOUBLEPOST=1527542190][/DOUBLEPOST]
Еве ти една листа, според оцените на интернет и тоа што е достапно кај нас:

1. Optium Nutrition - Whey GOLD Standard
2. Dymatyze - Elite 100% Whey Protein
3. My Protein - Imapct Whey Concentrate
4. ПРАЗНО
5. ПРАЗНО
6. ПРАЗНО
7. Olimp Nutrition Complex Whey / Trec Nutrition Whey 100% / BioTechUSA Whey / Body Attact 100% Whey / YAMAMATO Ultra Whey COMPLEX Ти се исти ранк...

Брат, myprotein до пред 2-3 години се продаваа исклучиво online и е доста нискобуџетна фирма споредена со Биотех, и Јамамото. Trek и Боди атак не можеш ни да ги најдеш на дип веб. Исто и дајматајзот елите серијата не е ништо посебно зошто и самите го форсираат изолатот. Голдот си е голд, само единствена мана е вкусот. Ама не ги заборавај и БСН и Анимал ти се исто врвни. Крај краева, најголема разлика ти е цената...

Sakam pak da zemam whey od my protein. Proslio pat bese zgrutcen i vkusot mu bese katastrofa malina vanila. Isto ko povrateno da pies.
Spored vas so kakov vkus da baram? Koj vkus e najdobar....

Sakam pak da zemam whey od my protein. Proslio pat bese zgrutcen i vkusot mu bese katastrofa malina vanila. Isto ko povrateno da pies.

не ме заебавај ако неможеш мајпротеин од ванила малина да пиеш , не ни помислувај на креатин етил естер :LOL:

мене сите ми се ок, јагода крим беше поблаго така

Избегавај chocolate peanut butter, другото се‘ е добро. Најблаг од тие што имам пробано е chocolate caramel.

Препорачајте кој е најдобриот протеин за парите што го нуде. Гледав сега моментално по интернет во МК пазаро како што гледам има доста избор но и премногу измама да не има пошто гледам премногу маркетинг а и цените некако како солени ми делуват..

Пред пола година земав еден протеински шејк со вкус на чоколадо и вкусот веше одвратно нешто права мизерија. Така да преферирам повеќе јагода, банана.

Ванила е добар, чоколадо малце поблаг и некако веке ми се гадеше кога бев при крај, ама исто не е лош. Јас генерално избегавам мешање на повеке вкусови оти испагаат

Препорачајте кој е најдобриот протеин за парите што го нуде. Гледав сега моментално по интернет во МК пазаро како што гледам има доста избор но и премногу измама да не има пошто гледам премногу маркетинг а и цените некако како солени ми делуват..

Пред пола година земав еден протеински шејк со вкус на чоколадо и вкусот веше одвратно нешто права мизерија. Така да преферирам повеќе јагода, банана.

Мислам сега најдобра опција квалитет/цена е од My protein

Овие прашковиве прават некоја разлика? Или ако пропуштиш оброк па надоместуваш со тоа?

Овие прашковиве прават некоја разлика? Или ако пропуштиш оброк па надоместуваш со тоа?
Јаготка на шлагот се тие, ако правилно ги земаш се само да дополниш уште нешто ситно што не си успеал да го дополниш од храна, али гледај секогаш барем 90% од макронутритиентите да ги внесеш од храна.
Ако си почетник не ти требаат воопшто, евентуално земи си БЦАА и монохидрат, протеин може да внесеш и само со храна.

Добри се нема ништо лошо во нив. Протеинската сирутка е најдобра и не е штетна.

Прават разлика како не пример ако не си во можност да внесуваш доволно протеин преку храна, пример ако некој оди на работа по цел ден секако дека нема да има време да јаде 4-5 пати на ден затоа и мора да се надополни внесот на протеин.
Мислам сега најдобра опција квалитет/цена е од My protein
Од каде да се купе ? Овде застапник имат или како стојат со достава ?
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-diet-whey/10530657.html
Како што гледам овој добар е и одлечен за чистење ова лето

Добри се нема ништо лошо во нив. Протеинската сирутка е најдобра и не е штетна.

Прават разлика како не пример ако не си во можност да внесуваш доволно протеин преку храна, пример ако некој оди на работа по цел ден секако дека нема да има време да јаде 4-5 пати на ден затоа и мора да се надополни внесот на протеин.

Од каде да се купе ? Овде застапник имат или како стојат со достава ?
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-diet-whey/10530657.html
Како што гледам овој добар е и одлечен за чистење ова лето
protein.png
Не е нешто посебно, особено не би го земал за чистење, слаб протеински состав 65%, cla, cholin и зелен чај скоро и да не ги сетиш како помош при чистење.
Импакт веј чекај го, пред неполн месец го имаше низ продавниците по 4600 за 5кг и 2350 за 2.5кг, 82 грама протеин на 100грама ти е.
Инаку провери во полео спорт (имаш на партизански одреди и кај олимписки базен), про нутри олимпија (ГТЦ 1ви кат), Брутал (на спојот на Максим Горки со Климент Охридски).

Јас незнам зошто сите паѓате на тие "Diet" и "Mega Mass" производи...

- Во последно време преубави ми се протеиниве без вкус, полесно ги пијам него ли овие со вкус... Плус имаат подобри нутритивни вредности, немаат засладувачи и ароми баш ми се топ сега за дефка...

Прегледај го приврзокот 191751
Не е нешто посебно, особено не би го земал за чистење, слаб протеински состав 65%, cla, cholin и зелен чај скоро и да не ги сетиш како помош при чистење.
Импакт веј чекај го, пред неполн месец го имаше низ продавниците по 4600 за 5кг и 2350 за 2.5кг, 82 грама протеин на 100грама ти е.
Инаку провери во полео спорт (имаш на партизански одреди и кај олимписки базен), про нутри олимпија (ГТЦ 1ви кат), Брутал (на спојот на Максим Горки со Климент Охридски).
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1715899475192123&id=416795585102525 na popust e 2.5kg

Се отворила нова продавница за суплементи во Скопје, Provit Macedonia, имаат на фејсбук профил. (имаат продавници и на Косово, Албанија, мислам и Швајцарија)

Стварно пристапни цени, и тоа со редовни цени, а не оној трикот, крени ги цените до небо, па после као давање попуст.

Гледам сега на Провит, плаќаш Serious Mass ON 5,5 кг за 3700 ден. а добиваш БЦАА ДНА гратис. (кој во Полео има цена од 1400 ден).

Со отварање на новиве продавници гледате како и цените паѓаат, сега сите спуштаат.

Се отворила нова продавница за суплементи во Скопје, Provit Macedonia, имаат на фејсбук профил. (имаат продавници и на Косово, Албанија, мислам и Швајцарија)

Стварно пристапни цени, и тоа со редовни цени, а не оној трикот, крени ги цените до небо, па после као давање попуст.

Гледам сега на Провит, плаќаш Serious Mass ON 5,5 кг за 3700 ден. а добиваш БЦАА ДНА гратис. (кој во Полео има цена од 1400 ден).

Со отварање на новиве продавници гледате како и цените паѓаат, сега сите спуштаат.
Edina prodavnica e koja go ima bpi mass gejnerot i true mass od bsn. Imat solidna cena i dobri marki na suplementi. Cekam plata pa da probam soe kako e :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom