Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Aj mala pomosh vo izborot na kreatin! Da zemam od biotechusa ili od dymatize 1 kg se i isti pari.

Кој носи 1 кг креатин ?!
А што се однесува до проверениот квалитете, панирам на Stef Bachatero да му дадам некои производи да ги анализира, како би бил сигурен во тоа што го продавам во продавница.

Кој носи 1 кг креатин ?!
А што се однесува до проверениот квалитете, панирам на Stef Bachatero да му дадам некои производи да ги анализира, како би бил сигурен во тоа што го продавам во продавница.

Vo flex ima kreatin monohidrat 1 kg od biotechUsa.

Има и во Каливита килски креатин, само незнам кој би го трошел...

За мене креатин моно хидрат и да пишува crea pure и HPCL ми е доволно за проверка.
Пред да обвиниш некој за не квалитетно провери си ја другата работа исхраната и составот на макро и микро нутриенти,тренингот и прогресот со тежините(прогресивно натоварување) и одморот.
НЕ може суплемент да го обвиниш за не оптимизарани други променливи.
Креатин е само надворешен фактор за зголемување сила.
Кај некој успева 15% да додаде повеќе и да го зголеми максималното повторување.
Ако не вежбаш од 60-85% од Максималното повторување џабе.
Јас креирав таква тема,али кој да ја чита нели,додатоците за исхрана се се и сешто во последно време,не трудот вложен...

Јас зедов од Scitec 100% Whey Professional, 3800 денари е , малце скап али ми стои доста квалитетен, па ке видиме...

Немам време да читам многу гледам еден другар се запнал пиe Спирулина, вика 60 % протеин незнам што друго....дали некој користите и кои се бенефитите од неа?
П.С гледам некои попусти на магнезиум во зегин уште да видам како се цинкот и б витаминот да склопиме зма за летово ;), има некој попуст на ca, mg, zn заедно во еден продукт али не ми треба калциумот од таму така да ќе видиме друга варијанта :)

Немам време да читам многу гледам еден другар се запнал пиe Спирулина, вика 60 % протеин незнам што друго....дали некој користите и кои се бенефитите од неа?
П.С гледам некои попусти на магнезиум во зегин уште да видам како се цинкот и б витаминот да склопиме зма за летово ;), има некој попуст на ca, mg, zn заедно во еден продукт али не ми треба калциумот од таму така да ќе видиме друга варијанта :)

Kалциумот ја блокира апсорбцијата на цинк не треба да се земаат заедно, а спирулината што ако има 60% прoтеин ако тој внесува 5гр дневно, од тоа 60% протеин значи 3гр ќе внесе. Апсурдно е, освен ако не зема по 50гр спирулина дневно што се сомневам дека прави.

Инаку дома имам неотворен C4 од Cellucor со 60 сервинга. Продавам половина од него ми требаат итно пари за одмор :D Aко некој не знае Ц4 е еден од најдобрите и најпродавани pre-workout-и во светот

c4-top-banner.jpg

http://www.bodybuilding.com/store/cellucor/c4-extreme.html

Информации преку ПП

Kалциумот ја блокира апсорбцијата на цинк не треба да се земаат заедно, а спирулината што ако има 60% прoтеин ако тој внесува 5гр дневно, од тоа 60% протеин значи 3гр ќе внесе. Апсурдно е, освен ако не зема по 50гр спирулина дневно што се сомневам дека прави.

Знам за калциумот затоа и не ја земам таа комбинација, утре ќе одам да прашам посебно дали има попуст на цинк. Незнам по колку ја зема али мене таквите работи како спирулина ми се повеќе мачкање на очи и правење пари. Денес за секој втор продукт почнаа да кажуваа дека лечи еден куп болести, дека спречува канцер а всушност народот уште повеќе заболува од тие болести.

негде прочитав дека цинкот помага за одстранување и затегање на вишокот на кожа.Ако да - на кој начин треба да се пие и по колку и препорака од кај да се купи...

Не е само да е 60% протеин,битно е да е квалитетен извор.
Подобар е од мешунката но не е подобар од животински протеин.
http://www.atletiks.mk/ishrana/makro-nutrienti/218-koj-se-kvalitetni-protein

Dymatize,квалитет што е проверен и не треба повеќе да се дискутира :)

За мене креатин моно хидрат и да пишува crea pure и HPCL ми е доволно за проверка.

Токму на Дајматајз не пишува никаде creapure. Освен ако не смениле опаковка и го додале тоа или па постои мала веројатност да не сум го видел иако пред година ипол кога го пиев креатинот од Дајматајз барав и не успеав да најдам creapure напишано на него.
Секако, спремен сум да признаам дека грешам ако покажеш слика или сл.

негде прочитав дека цинкот помага за одстранување и затегање на вишокот на кожа.Ако да - на кој начин треба да се пие и по колку и препорака од кај да се купи...

Се пие еднаш дневно до 40мг дневно, обично доаѓа како 25мг. Хелираниот цинк се зема на празен стомак, или меѓу оброци или наутро.

Токму на Дајматајз не пишува никаде creapure. Освен ако не смениле опаковка и го додале тоа или па постои мала веројатност да не сум го видел иако пред година ипол кога го пиев креатинот од Дајматајз барав и не успеав да најдам creapure напишано на него.
Секако, спремен сум да признаам дека грешам ако покажеш слика или сл.

едит - сум ја чувал опаковката, нема нигде creapure има нешто 100% pure но тоа на секој производ го има ;)

Па пишува HPCL.
Dymatize 100% pure pharmaceutical grade creatine monohydrate improves your muscles' performance during high intensity activities such as weight training, running and any other aerobic or anaerobic exercise. Dymatize uses only the highest quality, purest Creatine available, giving you the ultimate in muscle energy production.

Dymatize Creatine is 100% pure HPLC certified. NO FILLERS are ever used in Dymatize Creatine; the only ingredient is 100% Pure Creatine Monohydrate.
http://www.supersup.com/dymatize-creatine-micronized-1-1-lbs-powder-500-g-705016205004

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom