Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Следниот пат направи го со обична кока-кола или пепси а не со Зиро зошто Зиро нема шеќери, а тие добро ќе ти дојдат за време на тренинг во превенција на катаблизмот и брз извор на енергија
Некако забораваме дека бодибилдингот не е натпревар кој колку тежина ќе крене и кој повеке пати може на вратило.....
Која е поентата ако јас дигнам + 10 а сум се накљукал со декстроза и други извори на шекери ....
Според мене нетреба воопшто да се внесува прост шеќер пред тренинг или за време на тренинг

Некако забораваме дека бодибилдингот не е натпревар кој колку тежина ќе крене и кој повеке пати може на вратило.....
Која е поентата ако јас дигнам + 10 а сум се накљукал со декстроза и други извори на шекери ....
Според мене нетреба воопшто да се внесува прост шеќер пред тренинг или за време на тренинг

Тебе не ти е поентата ама поголемо оптеретување = поголем мускул, ти се допаѓало тоа или не така е

Тебе не ти е поентата ама поголемо оптеретување = поголем мускул, ти се допаѓало тоа или не така е
...поголемо оптеретување да, но не по цена на внесување прости шеќери.
...ако за нешто е најден заеднички јазик во бодибилдингот , тоа нешто би било времето на консумација на простите шеќери (најдобро декстроза), а тоа се два тајминга :
1. Одма после спиење
2. Одма после тежински тренинг

Какви смешки се изначитав за L-Carnitine - от оф мори мајко :tapp:
Мислам дека памтам баш sajSiGa имаше убаво објаснето во еден пост како тоа функционира со митохондриите ли беа да ги **** и така натаму.
Докажан и покажан суплемент и еве потврден и од мое искуство а и на мене ептен близок другар.

...поголемо оптеретување да, но не по цена на внесување прости шеќери.
...ако за нешто е најден заеднички јазик во бодибилдингот , тоа нешто би било времето на консумација на простите шеќери (најдобро декстроза), а тоа се два тајминга :
1. Одма после спиење
2. Одма после тежински тренинг

Што си се толку уплашил од декстроза пред тренинг. Таа е тука да обезбеди енергија нема да те здебелат 20гр декстроа пред тренинг тоа ти се 80калории во најлош случај кога сите би се складирале како сало би биле 9-10гр сало :icon_lol:

Плус тоа сметај дека оној кој ќе земе декстроза пред тренинг ќе има повисоко ниво на енергија за време на тренинг и најверојатно ќе ги изгори истите за време на тренинг (оној кој дига 100кг ќе потроши повеќе енергија за време на вежбњето од оној кој вежба со 90кг) размислувајте малку пошироко и малку по логично.

Од пред некое време почнав да практикувам да ставам декстроза во водата што ја пијам за време на тренинг. 3-4 лајчиња за чај декстроза во 1.5Л вода. Се осеќа помал замор и намалено прозевање за време на тренинг. (y)

рамна е 2,5 , полна како брдо е 5гр
Да не испаднам досаден со вакви прашања ама ова важи и за урда на пример? Немам мала вага :) па ставив за на работа 7 супени лажици урда (ако спец. тежина му е поголема од креатинот за кој зборевте), нема што друго да се јаде у град, а ми треба тежина негде 100тина грама.

Л-карнитин не топи масти,не знам кој те информирал така.
Тоа што можеш да осетип е благ стимуланс како кофеинот.
http://www.umm.edu/altmed/articles/carnitine-l-000291.htm
Па добро кој е најдобар топач за масти ( САЛО ) пошто мене ми кажаа за Л канитинот :/
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 10:02 ---
Какви смешки се изначитав за L-Carnitine - от оф мори мајко :tapp:
Мислам дека памтам баш sajSiGa имаше убаво објаснето во еден пост како тоа функционира со митохондриите ли беа да ги **** и така натаму.
Докажан и покажан суплемент и еве потврден и од мое искуство а и на мене ептен близок другар.
sakas da kazes deka vistina e topac na masti ?

Да не испаднам досаден со вакви прашања ама ова важи и за урда на пример? Немам мала вага :) па ставив за на работа 7 супени лажици урда (ако спец. тежина му е поголема од креатинот за кој зборевте), нема што друго да се јаде у град, а ми треба тежина негде 100тина грама.
Не важи.

Па добро кој е најдобар топач за масти ( САЛО ) пошто мене ми кажаа за Л канитинот :/
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 10:02 ---

sakas da kazes deka vistina e topac na masti ?
Калориски дефицит(Намалување на исхраната) и следи што да јадеш.
Кофеинот од кафето е добар стимуланс.
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 15:03 ---
Од книгата :Sport and Exercise Nutrition
Бидејќи ме сметате Google тип.
Carnitine

l-Carnitine is synthesised from the amino acids
lysine and methonine. It is essential for fatty acid
transport into the mitochondria from the cytosol
within muscle cells, with free carnitine possibly being a
rate-limiting step in fatty acid metabolism. l-Carnitine
is found naturally in the human diet, particularly in
red meat and dairy products.
There has been some suggestion that supplementation with l-carnitine can increase fatty acid transport into the mitochondria leading to an increase in
fatty acid oxidation. This could be of benefit to
endurance athletes as increasing fatty acid oxidation
can often lead to sparing of muscle glycogen stores
and in turn improve performance. There have also
been suggestions of benefits for weight management.
Despite the possibility that l-carnitine supplementation may increase fatty acid metabolism through
increasing free carnitine in the muscle, there is very
little evidence that this actually occurs. It appears
that supplementation with l-carnitine does not lead
to an increase in free carnitine within the muscle cell
and does not have any effect on exercise metabolism.
When ingested in conjunction with a large high-
glycaemic-index carbohydrate beverage, carnitine is
better retained within the body. In hyperinsulinaemic conditions, carnitine supplementation can
increase free carnitine within the muscle cell, leading
to an increase in fat oxidation at rest.
Glycine propionyl-l-carnitine (GPLC) supplementation may lead to an increase in plasma nitrate
and nitrite. This may increase blood flow to the working muscles and enhance exercise performance.
While there has been limited research conducted in
this area, there is some evidence that 4.5 g of GPLC
supplementation taken 90 min prior to repeated
sprint-type exercise can improve peak power during
exercise and decrease lactate accumulation in the
blood. However, other studies have shown no effect
of GPLC on exercise performance

ОК, те молам објасни и кажи дали неделно јадеш и колку црвено месо?

Го пробав Hyphy MUD-от денес.
Го испив пола саат пред тренинг, за 15 минути станав хиперактивен, и за уше 15 се вратив у нормала.
Дур почнам да вежбам се истроши ефектот.
Следен пат покасно ќе го пијам.

што е со напитокот дава енергија нешто ? и онака често конзумирам кока кола барем некој бенефит да имам за тренинг :D

доволно ли е 1 ќесичка од она нескафе по 5-6 денари што се ? или не е такво ?

Го пробав Hyphy MUD-от денес.
Го испив пола саат пред тренинг, за 15 минути станав хиперактивен, и за уше 15 се вратив у нормала.
Дур почнам да вежбам се истроши ефектот.
Следен пат покасно ќе го пијам.
Да да кратко е и јас го приметив тоа имав тежински и после на стаза останав без сила
Изгледа психата ме напушти хехехе

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

што е со напитокот дава енергија нешто ? и онака често конзумирам кока кола барем некој бенефит да имам за тренинг :D

доволно ли е 1 ќесичка од она нескафе по 5-6 денари што се ? или не е такво ?
кофеин ко кофеин
стимуланс е, ќе те крене на некој начин, позитивен да си повеќе, нема сила да ти дае, не очекувај да креваш повеќе, ама онака, секогаш е добредојдено да си позитивно настроен и свеж кога вежбаш :)
иначе нз за кесичката, ја го напраив со 2 лажички инстант кафе пошо сум малце имун на кофеин, тие кесичките мислам дека во една нема толку колку една моја лажичка, башка нз дали има чисто кафе кесички, мислам сите се и со млеко во прав шо не моеш да го измешаш со кокаколата xD
Да да кратко е и јас го приметив тоа имав тежински и после на стаза останав без сила
Изгледа психата ме напушти хехехе

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Toa e тоа, шеќер и кофеин, сакам да пробам со декстроза и кафе следен пат, боље ќе е мислам. Уше креатичне и мх мх.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom