Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Јас вчера го пробав, ама како што пишав претходно, на тренинг за гради обично проценувам што функционира.
Отидов касно во теретана па морав грб да извежбам за 35 минути, пократки паузи значи. Се осеќав ОК, на вратило 15 пати се кренав а обично по 13 се кревам, но и другпат кога сум порасположен 15 сум се кревал, може да ми било до денот, а може и до напитоков, зашто се осеќав свеж и прилично брз тренинг истерав. Го пиев 30 минути пред тренинг.
Ќе видиме од наредните денови како ќе биде.
доста више не го фалите никој нема да купува пре-воркаут веќе :pos:

Па главната работа што функционира во pre-workoutot е кофеинот,креатинот и цитрулин.
Другото е дискутабилно.

Л-карнитин не топи масти,не знам кој те информирал така.
Тоа што можеш да осетип е благ стимуланс како кофеинот.
http://www.umm.edu/altmed/articles/carnitine-l-000291.htm

@Mastiff, не обрнувај многу значење на изјавата погоре. Л-Карнитинот помага во губење на мастите во организмот, дефинитивно. Никогаш нема да го осетиш како благ или лут стимуланс, но ке ти помогне во согорување на мастите на тој начин, што мобиблизирајки ги троши како енергенс.
Тоа е првата работа која ќе ја прочиташ од линкот кој професорот Стеф го има постирано:

"Carnitine is a substance that helps the body turn fat into energy."
Source: Carnitine (L-carnitine) http://www.umm.edu/altmed/articles/carnitine-l-000291.htm#ixzz2WftsTb5T
University of Maryland Medical Center

Follow us: @UMMC on Twitter | MedCenter on Facebook

Weight Loss
Although L-carnitine has been marketed as a weight loss supplement, there is no scientific evidence to show that it works. Some studies do show that oral carnitine reduces fat mass, increases muscle mass, and reduces fatigue, which may contribute to weight loss in some people.
University of Maryland Medical Center

--- надополнето: 19 јуни 2013 во 17:08 ---
Функционира ако си вегетаријанец или имаш дефицит од карнитин.

УХ, ама ајде. Затоа постојам.
Weight loss supplement, е еден термин.
Reduces fat mass, е тоа што нас не интересира.

Е сега ова последново што го напиша е исто како и терминологијата дека додавајки синтетички Тестостерон во организмот не доведува до зголемување на машки карактеристики, затоа што веќе го имаме. Освен ако не си женско.

Да збориме за ALCAR да тоа го подржувам,затоа што се апсорбира подобро од L-carnitine.
Но како што реков,L-carnitine сум го користел и не ми помогна мене,дозирав до 1 грам дневно секој ден.
И бидејќи повеќето луѓе не јадат доволно протеини,да можеби ќе функционира.
А ако јадеш доволно протеини,не гледам дека ќе бидеш дефицитарен од карнитин во системот.
Можеби ќе ти даде повеќе енергија да издржиш повеќе,но дека ќе стопи повеќе од што еден калорискиот дефицит што дозволува,не верувам дека ќе успее..

Може само да ти помогнам во едукација, чедо божје, но не и да те натерам да веруваш. Барем не до сега...али полека ќе почнеш да веруваш. Исто како што поверува дека си далеку од настап на ББ натпревар, така и во сите овие полемики, полека но сигурно ќе почнеп да веруваш.

Па се дур не наоѓаме заедничко решение нема да најдеме дискусија за отворено.
Плус дојдов специјално да прашам колку е опремата кај вас,вие не ми се јавивте за тоа.
А тоа што било во минатото не можам да го променам,беше повеќе желба него вистинско очекување.
Моја работа и моја грешка,другпат кога ќе си се спремам ќе си платам некој и ќе ме спрема.

Па се дур не наоѓаме заедничко решение нема да најдеме дискусија за отворено.
Плус дојдов специјално да прашам колку е опремата кај вас,вие не ми се јавивте за тоа.
А тоа што било во минатото не можам да го променам,беше повеќе желба него вистинско очекување.
Моја работа и моја грешка,другпат кога ќе си се спремам ќе си платам некој и ќе ме спрема.

За да се најде заедничко решени, треба да се дефинира кој кого ќе учи. А, нема не решлив проблем.
Тоа што немаш сеуште понуда, значи дека немам ништо интересно во моментов да понудам. Не патам од комплекс, а да загубам профит ;)
Многу нешта можеш да промениш, само треба желба. Од секогаш сум велел дека најлесно ми е да направам билдер и шампион од скромен човек кој ништо не знае. Човек кој мисли дека многу знае, треба години грешки да помине, па да го измени мислењето.

Има доволно докази дури и научни преку пласебо и двојно-слепи студии за л-карнитин дека помага во пероксидацијата на масни киселини и чистење на масното ткиво (плус докази за подобруање на осетливоста на клетките кон инсулин и тестостерон) прилично испитан суплемент е се користи и во медиински третман.

Има доволно докази дури и научни преку пласебо и двојно-слепи студии за л-карнитин дека помага во пероксидацијата на масни киселини и чистење на масното ткиво (плус докази за подобруање на осетливоста на клетките кон инсулин и тестостерон) прилично испитан суплемент е се користи и во медиински третман.

Немаш постирано гугл линк, незнам колку од ова може да се земе за вистинито :confused:

го пробав чудово и стварно е чудо
поради тоа што не сум многу осетлив на кофеин го напраив со две лажички нескафе и кока кола зиро
вежбав гради вчера и на секоја вежба качив по 10 кила плус и најбитно на крај на тренингот имав сила како да сум правел кардио и сеа треба да почнам да вежбам
е сеа може е малце психа али како и да е ми се свига ке пробам и денес па ке видиме како ке биде
Следниот пат направи го со обична кока-кола или пепси а не со Зиро зошто Зиро нема шеќери, а тие добро ќе ти дојдат за време на тренинг во превенција на катаблизмот и брз извор на енергија

dali mozi nekoj da mi kazi sto e arginin i koja e negovata funkcija ?i dali e steten :)

Следниот пат направи го со обична кока-кола или пепси а не со Зиро зошто Зиро нема шеќери, а тие добро ќе ти дојдат за време на тренинг во превенција на катаблизмот и брз извор на енергија
Пусти шекери бегам од нив како од ѓавол само една банана и едно лажиче мед јадам на ден од шекери
Иначе стварно кај мене функционира ова или е психа хехехех
Моја рецепта ако не сте осетливи на кофеин 2 лажички нес со куп и кока кола
Повторувам ако не сте многу осетливи на кофеин тоа значи да мавнеш 2-3 кафиња на ден и после последното да си легнеш и да заспиеш да не напраи некој беља

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom