Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Топење масти уште малку на стомакот. На друго место нигде немам. Тргнав околу 20 кила, и сеа сум тамам да качам нешто на мускули. А Insanity сакам да работам затоа што ми дава експлозивност и брзина, а знам дека и добри вежби за стомак има, па сакам да земам некој суплемент, затоа што читав дека не е исто да се внесува протеин од готова храна и прашок, затоа што прашокот се апсорбира побрзо, а и направен е за таа намена :D
Да вистина е дека протеинот од сурутка има бенефит се апсорбира за 2-4 саати зависи од каков процес се користи.
Друг бенефит на протеинот од сурутка е што 20-30% BCAA и високо количество леуцин.
1 дозерка = 170 грама пилешко а дека само конзумирањето на протеин од сурутка ќе ти даде некој поголем бенефит затоа што побрзо се апсорбира не гледам никаков простор за можна дискусија.
Дури и да даде 100 грама повеќе мускули заради поголемиот процент леуцин прашањето е дали ќе ти се исплати.
Моја препорака е како што ти кажав да си јадеш и да следиш калории.
2 грама протеин на секој кг.
0.8-1 грам масти на секој кг.
Другото јаглехидрати.
Па и вежбањето со тежини може да ти даде експлозивност,само треба да си го направиш по свои потреби.

Може, само проблемот ми е што немам искуство доволно, и страв ми е да не се заебам со справи и такви чуда. А инаку по исплатливо ми е да купам суплемент, отколку да бидам само на готова храна, што нема да успеам ни да купам доволно, ни да искомбинирам доволно.

[quote="AnonymousB, post: 5892498, member: 51854" Цел ми е дефиниција, и качување на маса во мускули.
Ова ти е исто како да си кажал, сакам да се журкам 24/7 и да станам доктор на науки.[/quote]

sigurno e slab i saka da kaze deka so kacuvanje masa malce da se oforme/izdefinira toa e naj mn so mozev da konstatiram :D

Ова ти е исто како да си кажал, сакам да се журкам 24/7 и да станам доктор на науки.

sigurno e slab i saka da kaze deka so kacuvanje masa malce da se oforme/izdefinira toa e naj mn so mozev da konstatiram :D[/quote]

Да, под дефинирање, мислев отцртување на мускулите.

Другари го има ли овој суплемент кај нас? Ако го има, од каде може да се купи, и колку чини?

Немам никакво искуство со суплементи, па сакам овој да го пробам.
Го има и еве го тука. Само зашто баш тој го грабна? Од дискусијата гледам дека си почетник или сега почнуваш па со оглед на тоа немаш потреба од овој протеин туку најубаво ќе ти биде да земеш некој комплексен (содржи повеќе видови протеин во него) или пак најупотребуваниот whey protein.
Друг муабет е што овој е до толку разложен да безмалку инстантно се апсорбира ама пак мислам дека негде прочитав или чув дека додека помине низ желудникот дел од него се губи или што ти ја знам. Ова едино може да чекам одговор од Gjoroski или Myers

Го има и еве го тука. Само зашто баш тој го грабна? Од дискусијата гледам дека си почетник или сега почнуваш па со оглед на тоа немаш потреба од овој протеин туку најубаво ќе ти биде да земеш некој комплексен (содржи повеќе видови протеин во него) или пак најупотребуваниот whey protein.
Друг муабет е што овој е до толку разложен да безмалку инстантно се апсорбира ама пак мислам дека негде прочитав или чув дека додека помине низ желудникот дел од него се губи или што ти ја знам. Ова едино може да чекам одговор од Gjoroski или Myers
http://www.livestrong.com/slideshow/550744-the-20-most-overrated-supplements/#slide-7

Почетник сум да. Имам вежбано и порано ова она, ама како што читав најјак протеин е од сурутка, а овој глеам на bodybuilding.com најдобар го стаиле меѓу тие. Ваша препорака што протеин би била?

Почетник сум да. Имам вежбано и порано ова она, ама како што читав најјак протеин е од сурутка, а овој глеам на bodybuilding.com најдобар го стаиле меѓу тие. Ваша препорака што протеин би била?
концентнрат од сурутка, овие хидролизираните (како тој погоре) за тебе нема логика да ги земаш ем се премногу скапи ем ги губиш бенефитите што ги има концентратот од сурутка.

има некој пробано мутант мас гејнер да кажи некој збор?

има некој пробано мутант мас гејнер да кажи некој збор?
Јас го имам пробано, гејнер како гејнер за цената што ја има е добар избор не е преполн со шеќери и има разумна количина протиени. Јас зедов од Cookies and cream вкусот баш ми се допадна и немав никакви проблеми со варењето на истиот (на форумот се пожалија дека некои имале проблем со тоа). Инаку од малото пакување можеш да очекуваш да качиш околу 1-1,5кг со големото 3-4кг.

концентнрат од сурутка, овие хидролизираните (како тој погоре) за тебе нема логика да ги земаш ем се премногу скапи ем ги губиш бенефитите што ги има концентратот од сурутка.
Не само тоа 800 грама кошта 3000 денари,претерано многу а никаков бенефит нема од конзумирање на пептиди од хидрозилат.
Ако мене ме прашуваш тие 3000 денари би земал протеин од сурутка и би завршил работа :)
Уствари само креатин од сега :)

Ок, а обичниот Whey од сурутка што е? Тој би вршел ли работа ?

Ако ти е толку да пробаш земи 1500 денари Dymatyze и Креатин од 500 грама и ќе завршиш работа.
Ама следи калории за твое добро :)

Ако ти е толку да пробаш земи 1500 денари Dymatyze и Креатин од 500 грама и ќе завршиш работа.
Ама следи калории за твое добро :)

Да, бројам калории. Ке видам, да не брзам многу, ќе прочитам повеќе по форумов и други форуми, и се надевам ќе направам правилен избор. :)

Ок, а обичниот Whey од сурутка што е? Тој би вршел ли работа ?
Абе другарче, јас во последно време земам протеин ако се чистам само, бидејќи надополнувам протеински внес, а сум стабилен со калориите. Не трчај да земаш од старт протеин, колку време вежбаш? Земи си креатин монохидрат и фрлај пари на храна, кркај месо, јајца, стек, туна(скапичка е додуша ете сардина можеш да земаш како поефтин избор), урда.....
Како почетник незнам зошто би форсирал да земаш протеин, остај го ти овај муабет над 2гр протеин на телесна тежина дневно, то нека си го тераат оние кои се профи и кои заработуваат од ова. Јади ова што ти го пишав и не фрлај 3000ки за протеин оти протеин се земаше до пред година и пол-две кога истиве што се по 3400 беа по 2500 денари и се наоѓаа на попуст и по 2000ки :icon_lol:, а сега да даваш 60 евра за протеин и не вреди бидејќи ако го пиеш правилно трае само 3 недели. А една табла од 30 јајца ти е 200 денари, 1кг стек 190-200 денари, 1 сардина 35 денари, 700гр урда 90тина денари, пилешки батак 130денари 1кг.....и најаден и исхрана ќе ти биде средена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom