- Член од
- 2 октомври 2011
- Мислења
- 194
- Поени од реакции
- 29
Да вистина е дека протеинот од сурутка има бенефит се апсорбира за 2-4 саати зависи од каков процес се користи.Топење масти уште малку на стомакот. На друго место нигде немам. Тргнав околу 20 кила, и сеа сум тамам да качам нешто на мускули. А Insanity сакам да работам затоа што ми дава експлозивност и брзина, а знам дека и добри вежби за стомак има, па сакам да земам некој суплемент, затоа што читав дека не е исто да се внесува протеин од готова храна и прашок, затоа што прашокот се апсорбира побрзо, а и направен е за таа намена![]()
Друг бенефит на протеинот од сурутка е што 20-30% BCAA и високо количество леуцин.
1 дозерка = 170 грама пилешко а дека само конзумирањето на протеин од сурутка ќе ти даде некој поголем бенефит затоа што побрзо се апсорбира не гледам никаков простор за можна дискусија.
Дури и да даде 100 грама повеќе мускули заради поголемиот процент леуцин прашањето е дали ќе ти се исплати.
Моја препорака е како што ти кажав да си јадеш и да следиш калории.
2 грама протеин на секој кг.
0.8-1 грам масти на секој кг.
Другото јаглехидрати.
Па и вежбањето со тежини може да ти даде експлозивност,само треба да си го направиш по свои потреби.
Може, само проблемот ми е што немам искуство доволно, и страв ми е да не се заебам со справи и такви чуда. А инаку по исплатливо ми е да купам суплемент, отколку да бидам само на готова храна, што нема да успеам ни да купам доволно, ни да искомбинирам доволно.