Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира кој е подобар, не е за 50денари работата. Можеби некој од форумов конзумирал некој од овие 2та..
И двата сум ги конзумирал и двата имаат ист ефект.
Happy?

Што си толку напнат бе само прашав, кога незнаеш прашуваш.
Не сум напнат прашуваш прашања што веќе се одговорени.
Да имаше голема разлика да речеме Креатин мешавини и креатин монохидрат па да дискутиравме...
Единствено нешто што ќе заштедиш е 50 денари :)

Ме интересира кој е подобар, не е за 50денари работата. Можеби некој од форумов конзумирал некој од овие 2та..
Ги имам користено и двата, имам користено и од Ултимејт. Нема драстични разлики но еве, најзадоволен сум од Калифонија Фитнес, т.е првиот линк ;)

Koj gejner bi mi preporacale da zemam ? Mutant mass e dobar za kacuvanje na masa?

А што се нечисти протеини како го дефинираат чист протеин?
Каков детергент користат да го направат чист...
Go kupiv ovoj protein http://www.pbc.mk/proizvodi/cisti-proteini/iso-100-detail
Sto mislite za nego?
Koga da go upotrebuvam?
Fala vi
Протеинот од сурутка користи за надополнување на дневните потреби за протеини.
Рачунаш ли колку протеини внесуваш дневно.
Ако не ти препорачувам да почнеш.
Протеинот се зема 1 час пред тренинг и после тренинг.

Go kupiv ovoj proteinhttp://www.pbc.mk/proizvodi/cisti-proteini/iso-100-detail
Sto mislite za nego?
Koga da go upotrebuvam?
Fala vi

Ова ти е веј изолат, нјабргу се апсорбира од сите видови веј (освен хидролизираниот) но затоа ги губиш сите бенефити на веј концентратот кој успат е и 500 денари поефтин. Најдобро е да го земаш по тренинг, но исто така може и по станување, пред тренинг и пред спиење.

Kupiv dekstroza od aptekata. No mi rekoa deka e za dijabeticari I mi rece deka nemalo jagleni hidrati no bilo blago. Dali e toa sto mi treba za podobra apsorbcija na kreatinot?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Kupiv dekstroza od aptekata. No mi rekoa deka e za dijabeticari I mi rece deka nemalo jagleni hidrati no bilo blago. Dali e toa sto mi treba za podobra apsorbcija na kreatinot?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Креатинот се апсорбира и без декстроза.
Декстрозата се зема за надополнување на гликогенските резерви тоа е добро ако имаш вежбање вечерта.
Иначе нема некој голем бенефит да осетиш освен по-голема енергија.

Креатинот се апсорбира и без декстроза.
Декстрозата се зема за надополнување на гликогенските резерви тоа е добро ако имаш вежбање вечерта.
Иначе нема некој голем бенефит да осетиш освен по-голема енергија.
Стеф, јака статива.
Прво, декстрозата не е ништо друго освен 100% јагленохидтрат.
Второ, транспортот на хранливите материи, вклучувајки го и креатинот е далеку подобро ако се направи на начин како што е правилно, во правилен момент со употреба на ЈХ. На тој начин и искорлистивоста е далеку подобра.

Стеф, јака статива.
Прво, декстрозата не е ништо друго освен 100% јагленохидтрат.
Второ, транспортот на хранливите материи, вклучувајки го и креатинот е далеку подобро ако се направи на начин како што е правилно, во правилен момент со употреба на ЈХ. На тој начин и искорлистивоста е далеку подобра.
Зависи ако е за мускулна маса би препорачал али ако е за да намали масти тие јаглехидрати му се непотребни.

Зависи ако е за мускулна маса би препорачал али ако е за да намали масти тие јаглехидрати му се непотребни.
И во период на дефиниција, ЈХ играат огромна улога. Потребно е да се знае како да се дозираат и манипулира со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom