Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво
да прашам некој ако знае да ми одговори....
Купив летоска во БГ вакви Кленбутерол...
clenbuterol_so.jpg

Тогаш идев редовно во теретана ги пиев ама немав некакви ефекти...
После 2 недели пиење почна нешто да ме боли мислам дека беа бубрези...

Е сеа имам уште едно паковање...
Па би сакал да знам дали некој ги пиел....
Сум читал и корисни и штетни ефекти немора тоа да ми кажувате...
Сакам да знам доколку некој ги пиел..
Како се пијат по колку во ден кое време итн?

Поздрав

Читај овде.

Таман се наканив да му укажам чест на @Gjoroski да земам од SuperCharge-от денеска ама испродадени се сите :( Ќе мора да барам некоја алтернатива.

Jack3d го имаш во калифорнија фитнес...Ги донесле пред некој ден....

Ауу, белкиве се исплатат или мене така ми се чини?
100 грама белки во прав - 82 грама протеин.
на 33 грама му доаѓа 24.6 грама протеин
кило 630 денари - 820 грама протеин од белка ---===--- наспроти кило 2300+ денари - 870 грама протеин од сурутка
oва е АКО белкиве во прав имаат по 82 грама протеин на 100 грама ко шо најдов на нет

суруткиниот протеин во прав не ми праи мерак, пуно калории ќе имаат тие 40% од смесата
- 21 ден. за доза во која има 27гр. протеин
- вкупно дози во 1 КГ: 30
- во 1000 гр. белки во прав, кои чинат 630 ден. има вкупно 811 гр. протеин

http://www.fatsecret.com/calories-n...(dried)?portionid=56570&portionamount=100.000

Па и не е лошо ова. Единствено само вкусот може да прави проблем. Но 400гр. Несквик (140-150ден.) во 1 КГ белки во прав, би требало да заврши работа. Само потешко ќе биде да најдаме бизнис партнер за вреќата од 25 КГ. :D

- 21 ден. за доза во која има 27гр. протеин
- вкупно дози во 1 КГ: 30
- во 1000 гр. белки во прав, кои чинат 630 ден. има вкупно 811 гр. протеин

http://www.fatsecret.com/calories-nutrition/usda/egg-white-(dried)?portionid=56570&portionamount=100.000

Па и не е лошо ова. Единствено само вкусот може да прави проблем. Но 400гр. Несквик (140-150ден.) во 1 КГ белки во прав, би требало да заврши работа. Само потешко ќе биде да најдаме бизнис партнер за вреќата од 25 КГ. :D
Како се со рок на траење овие откако ќе се отворат, ако не чаре да почниме да збираме екипа за да се купи една вреќа ;)

Како се со рок на траење овие откако ќе се отворат, ако не чаре да почниме да збираме екипа за да се купи една вреќа ;)
Незнам точно колку има рок на траење после отворањето, треба да се праша и тоа, но секако мора да има далеку подолг рок на траење од живите јајца. Добро е да се најде екипа од 5-6 мина, по 4-5 кг. на човек би дошло, за неколку месеци ќе се испијат, нема да биде проблем рокот. Поготово што иде лето, жешко време и апетитот се намалува, па затоа ќе бидеме претежно повеќе на прашок и шејкови. :)

Инаку, веројатно увезени се од Србија, таму има фабрика за преработка на јајца, единствена во југоисточна европа ("Меланж" од Ваљево). Може и таму да ги прашаме колку има рок на траење после отворањето.

Таман се наканив да му укажам чест на @Gjoroski да земам од SuperCharge-от денеска ама испродадени се сите :( Ќе мора да барам некоја алтернатива.

Овие од ракав изгледа ги фрлаат цените, мене ми кажаа дека белката во прав е 17 000 џакот т.е. 680ден 1 кг. Нека се јави некој трет може ќе му кажат трета цена уште поповолна.

Инаку вака цените се супер гледано од аспект на суплемент ама не верувам дека може да се спореди со суплемент зошто рачунај дека сигурно имаат одвратен вкус зошто не се заблажени или такво нешто, а и кој знае во какви услови ги чуваат...

Исто еве уште една инфо:

Обичната сурутка е 3000 ден за 25кг а еве го составот

Состав: Лактоза (мин. 67%) Белковини (мин. 11%) Влажност (макс. 5%) Млечни масти (макс. 3%)
Еден месец пиев белки во прав и да ви кажам право ми се згади животот.Секој ден кога пиев идев во искушение да ги фрлам, ставав и ванила во нив и банана и декстроза и какао ама многу гнасно верувајте.Некој посебен ефект во ставанје мускулна маса не осетив затоа што ми беа протеинска дополна.

Еден месец пиев белки во прав и да ви кажам право ми се згади животот.Секој ден кога пиев идев во искушение да ги фрлам, ставав и ванила во нив и банана и декстроза и какао ама многу гнасно верувајте.Некој посебен ефект во ставанје мускулна маса не осетив затоа што ми беа протеинска дополна.
Мислам дека решението е како што кажа пример да се мешаат во млеко со банана па во блендер потоа да се пијат.

Дали ја имаат истата биолошка вредност како и белките од тие дома што ги вариме? Негде најдов дека јајцето е по некои скали репер за коефициентот на употребливост на протеините во храната. Пример ако јајцето е 1 (по една скала), млекото е 0.9.-0.8 (пишам рандом бројки, како пример), вејот над 1....

Дали ја имаат истата биолошка вредност како и белките од тие дома што ги вариме? Негде најдов дека јајцето е по некои скали репер за коефициентот на употребливост на протеините во храната. Пример ако јајцето е 1 (по една скала), млекото е 0.9.-0.8 (пишам рандом бројки, како пример), вејот над 1....

BV-chart-horizontal01.jpg

И да, исто BV имаат белка варена и белка во прав.

Овие од ракав изгледа ги фрлаат цените, мене ми кажаа дека белката во прав е 17 000 џакот т.е. 680ден 1 кг. Нека се јави некој трет може ќе му кажат трета цена уште поповолна.

Инаку вака цените се супер гледано од аспект на суплемент ама не верувам дека може да се спореди со суплемент зошто рачунај дека сигурно имаат одвратен вкус зошто не се заблажени или такво нешто, а и кој знае во какви услови ги чуваат...

Исто еве уште една инфо:

Обичната сурутка е 3000 ден за 25кг а еве го составот

Состав: Лактоза (мин. 67%) Белковини (мин. 11%) Влажност (макс. 5%) Млечни масти (макс. 3%)
Labrada стигна на Балканскиот полуостров. Се чека да се средат документите и да се подели на дистрибутери. Се надевам наско повторно ќе го имаме во продажба.

Гледам форумџии се фатиле за Клен , додека пак Мајмун се фатил за тешки дроги. Ме интересира стручно мислење за Винстролот, јас лично сум презадоволен од неговиот ефект иако го земам во контролирани дози.Шематски , без многу пропусти и експериментирања.Тешкашите го комбинирале со Омнадрен или Сустанон , ама тоа се само маалски муабети и неможам со факти да го поткрепам.

Ме интересира стручно мислење за Винсот, дали според вас како и неколку те што го конзумирале има голема репутација или пак го ставате во оние лекови кој не се препорачува во аматерскиот или професионалниот бодибилдинг.

Гледам форумџии се фатиле за Клен , додека пак Мајмун се фатил за тешки дроги. Ме интересира стручно мислење за Винстролот, јас лично сум презадоволен од неговиот ефект иако го земам во контролирани дози.Шематски , без многу пропусти и експериментирања.Тешкашите го комбинирале со Омнадрен или Сустанон , ама тоа се само маалски муабети и неможам со факти да го поткрепам.

Ме интересира стручно мислење за Винсот, дали според вас како и неколку те што го конзумирале има голема репутација или пак го ставате во оние лекови кој не се препорачува во аматерскиот или професионалниот бодибилдинг.
Малку си ми чуден. Стручно мислење за Винс?! Од медицински аспект или ? И ова на крај, " го ставате во оние лекови кој не се препорачува во аматерскиот или професионалниот бодибилдинг."

Малку си ми чуден. Стручно мислење за Винс?! Од медицински аспект или ? И ова на крај, " го ставате во оние лекови кој не се препорачува во аматерскиот или професионалниот бодибилдинг."

Еве ке те прашам дирекно за да нема недоразбирања.

Што мислиш ти за Винстролот?

Еве ке те прашам дирекно за да нема недоразбирања.

Што мислиш ти за Винстролот?
Во старт имаме проблем. Каква цел имаш? Со внесување на било кој хормонален лек, предизвикуваш хормонлано пореметување во организмот. Без разлика дали мислиш дека одиш со " мали или големи дози".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom