S
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова не се однесува на нас. Кај нас не е забрането продажба на суплементи со DMAA, проблемот е што големите фирми увезуваа од земји во кој што сега е забрането .
Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.
Horse Power најдобар ефект би ти дал од овие 3 комбинации.За 20 тина дена се префрлам на маса ај совет што да земам од следните производи:
Horse Power (Го имам еднаш пиено ми даде добри резултати)
М-стак од универзал (дали некој го имате досега пиено, резултати и дали има некој контраиндикации.
Трибулус + ЗМА
TESTOSTROGROW 2 HP (ај за ова нешто повеќе немам бидејќи досега сретнато некој што има пиено и незнам дали дава ефект или не)
Моја намера е да го земам Хорсот повторно бидејќи еднаш добро ми делуваше кренав доста маса и имав поголема сила за дигање во теретана. Кревав +10-20 кг на бенч и грб +15 кг на лат машина.
Според вас совет да знам да си планирам со пари во наредните денови.
Ме интересира и нечие друго мислење да слушнам што би избрале од следниве 3 гејнери во комбинација со креатин монохдират.
DMAA е супстанца што ја забранија во САД и сите производи што има како Jack3d и други додатоци во исхраната што ја имаа.Се докажало дека 3-4 војника умреле од тоа средство а дали се работело за предозираност или било која друга причина не се знае.Но од друга страна алкохолот и цигарите не се забранети а дневно умираат многу повеќе од еден суплемент.Така да луѓето треба да си одлучат што треба да купат.Ако за нив тоа работи нека земат јас се базирам на 3 додатоци во исхраната.Кретин монохидрат за снага,протеин од сурутка и ленено семе.Значи вака. Се во светот што постои има можност да се продава секаде, ако се регистрира по правилата, законите и прописите во земјите каде итиот производ се планира да се дистрибуира и продава. Она за што се полемизира околу одредени додатоци во исхраната е нивната понатамошна категоризација. Дали тие ќе останат како ДОДАТОЦИ или ќе бидат, лекови, помошни лековити средства и други медикаменти и супстанци. Секој производ има свој начин на регистрирање и начин на издавање. Мислам дека сум јасен, така да во иднина заборавете на термин, Забранет. А да не објасните како што и зашто.
Од перспектива на купувач сите амино киселини се пари потрошени залудно.Ги има ли некој користено, да каже нешто...
![]()
Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.Од перспектива на продавач и човек кој во животот буквално пробал се од суплементација, ништо не е фрлање пари, ако имаш цел повисока од форма за плажа. Дури ни тогаш не е фрлање пари.
Со гаранција тврдам дека, средена исхрана, редовни и интензивни тренинзи со соодветна суплементација доведува до поголеми резултати отоколку без суплементација. Проблемот е во тоа, дали секој може да си го дозволи тоа или не.
Инаку, истото би било вежбање на кеј или во теретана. Но, не е исто.
Вистина е дека и без суплементација се постигнуваат резултати, но со неа резултатите се и тоа како видливи и полесни. Само потребно е да одберете тоа што ви недостасува, како би го дополниле во денот.
Конкретно ме интересира зашто Стеф користи протеин, сурутка ??? Ако е фрлање пари.
Имам користено Amino Max од Гаспари и тие пари требаше да ги дадам за изолат или било кој друг протеин.Ама како бев запален тогаш за добивање 6 pack не размислував како сега.Али ајде секое добро за лошо е[URL='http://forum.kajgana.com.mk/members/stef-bachatero.3343/'][SIZE=13px][B][U][COLOR=#000000]Stef Bachatero[/COLOR][/U][/B][/SIZE][/URL], не ми го разбра изгледа прашањето.... ја прашав дали некој ги има користено, за да ми каже дали е задоволен, а не дали има потреба или не од нивно купување.
Gjoroski, целосно си во право, и ја го имам истото мислење кога се поставува дали суплементите се потребни.
Се согласувам со вашето размислување но не во целост.Ако е почетник прво нешто што треба да знае е како правилно да вежба,како полека да јаде здраво и да има правилен одмор.
Така да сите почетници прво нешто што ќе прашат е што земаш а никогаш не тренираат правилно и со правиот интензитет.Точно е дека земам протеин од сурутка,креатин и NOXplode 2.0.Задоволен сум но сепак има некој плацебо ефект.Знам што е плацебо ефект и сите вежбачи бараат нешто да ги подигне,а не го користат својот разум и тоа што е пред нив богат извор на храна.Храната е најскапото нешто посебно за билдерите рекреативци,а во споредба со еден протеин од 1500 ден што е 800 грама протеин доаѓа по 50 ден по порција.За разлика едно килограм пилешко е 200 ден кг и е 30 % протеин и кошта 20 ден по порција.
Плус ако си на диета еден суплемент не може да го замени термичкиот ефект на храната.А ние сакаме да се чувстуваме полни.Единствена предност е дека не треба да се готви и мoже да се конзумира веднаш.
А дека има некоја друга предност и дека дава подобри резултати од нормалната храна за почетници збориме тоа е не докажано и нема никаква студии што го потврдуваат тоа.
Споредив 3 недели без никакви стимуланси и после тоа и видов дека единствено нешто што ми помага креатинот е да издржам повеќе во последните 2-3 повторувања.
NO-xplode побрзо закрепнувам и добар фокус.
Тоа е нешто што експериментирам лично на себе за да знам што да препорачам на некој што долго време нема резултати или било што друго кога се работи градење на тело.