Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Електролити, Еаа, веј, креатин,аргинин, цитрулин, само тоа брат?
А од исхрана, суплементи и 1 лесен оброк, вежби стомачни?
Не би земал ништо освен веј и креатин, 1 кафе пред тренинг, ама голем си, си знајш ти најубо...
Не реков ништо лошо туку почетник сум за билдање со суплементи. Сум вежбал без суплементи и има разлика потешко е отколку кога вежбаш со суплементи. За исхрана гледам само да избегнувам пржена храна и десерти. Да избегнувам газирано и алкохол. Повеќе на риба, пил.стек, овошје, зеленчук и почесто пиење вода. Лаик сум за билдање ама верувам дека ќе постигнам некаков резултат со време. Затегнување и намалување на килажа ми се приоритет. Не би претерувал повеќе од тоа.

EAA ми треба за време на тренинг дека тренирам на празен стомак. Сакам да имам добра хидратација и надоместување на амино киселини. После тренинг имам лесен оброк, креатин па после еден час отприлика 100% whey и навечер нешто лесно. Целта ми е и да симнам на килажа.

Инаку пред тренинг на гладно почнувам со Цитрулин малат, л Аргинин, ацетил Л карнитин и л Тирозин.
Nemas potreba od citrulin i arginin pred trening. Dovolno e samo citrulin. Eaa se ok za pomejgu obroci. Jas gi koristam momentalno so dexteoza i insulin. Kajmene e drug nacin na trening ali ako si resen da namalis na kilaza nemora da pravis treninzi na prazen stomak. Gledaj pted trening da imas barem 30-50 gr hidrati.

Back
На врв Bottom