Бодибилдинг суплементи

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Креатин не дава таква енергија, не знам зашо не читате малце.
Протеин и амино за поправка е waste of money. Особено аминото. Он не знаеш каква исхрана има па да фрла пари на протеин и амино.
Магнезиум и цинк се согласувам, витамин Д не верувам дека му треба ама не сум доктор, а би уфрлил тука Омега 3 како помагач за намалување на лачење млечна киселина.

But thats just my opinion
Хммм, тогаш зошто доста спортисти земаат креатин пред натпревари? Или некој ме има излажено за тоа?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Хммм, тогаш зошто доста спортисти земаат креатин пред натпревари? Или некој ме има излажено за тоа?
Nearly every scientific study agrees that creatine loading does not improve your performance in endurance events.

Башка “пред натпревар“ и креатин конзумација е смешно.
Креатинот нема врска кога се пие бидејќи не е активна субстанца како кофеинот.

Можеби спортисти пијат креатин поради тоа што вежбаат и тежински напоредно со “маратонски“. Можеби бидејќи креатинот има и минорен утицај на воспалување на мускулите. Можеби пошто е ефтин а не губат ништо.

У секој случај нема да има зголемен перформанс, барем не директно.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Од тие што ги знам што тренираат фудбал и кошарка,90% немаат ни С од средена исхрана.Ги преоптеретуваат со тренинзи,трчаат по 20-30 километри,и ќе дојде дома ќе јаде манџа и леб и ќе се набута благо...и демек па брат не се дебелеам,ама вика у дуел сакам да ојачам многу сум слаб.И оди објасни му...

прво среди исхрана,а за опоравување веќе ако бараш од суплемент,земи Глутамин ама пиј повеќе грамажа и витамини,најисплатливо земи мултивитамин + витамин Д,ги имаш сите витамини и минерали.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?[DOUBLEPOST=1423411196][/DOUBLEPOST]Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?[DOUBLEPOST=1423411196][/DOUBLEPOST]Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?
http://marketkonekt.com/makedonija/sport-i-rekreacija/fitnes-bodi-bilding/gold-standard-vej-protein/Dk7.htm

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Скоро воопшто или премногу ретко може да се најде во редовна и регуларна продажба. Тројца увозници имаат дозволи за увоз на овој производ, никој не е заинтересиран за негов увоз. Може од причина што е толку супериорен.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Скоро воопшто или премногу ретко може да се најде во редовна и регуларна продажба. Тројца увозници имаат дозволи за увоз на овој производ, никој не е заинтересиран за негов увоз. Може од причина што е толку супериорен.
Blagodaram na odgovorite. A zosto tesko se naogja vo Makedonija? Vazi za eden od najdobrite proteini vo svetot.

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Растителни протеини енибади да ми каже каде може да си најдам и цена по грамажа ?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Blagodaram na odgovorite. A zosto tesko se naogja vo Makedonija? Vazi za eden od najdobrite proteini vo svetot.
Премногу висока е цената и од каде што се набавува ако ми е точна мене информацијата, реално со такви цени и тука тешко да го купува некој. Гледам и тие што го нудат го нудат по цена од 4700 денари за 2.3 кг, за таа цена сметам дека е подобар Iso Sensation и доколку фрлам некогаш толку пари (а не верувам додека ме држи паметот) би ги дал за сензејшн :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.730
Поени од реакции
11.591
Премногу висока е цената и од каде што се набавува ако ми е точна мене информацијата, реално со такви цени и тука тешко да го купува некој. Гледам и тие што го нудат го нудат по цена од 4700 денари за 2.3 кг, за таа цена сметам дека е подобар Iso Sensation и доколку фрлам некогаш толку пари (а не верувам додека ме држи паметот) би ги дал за сензејшн :)
Јас го земам за 6800 за 4,5 кг (ми трае 2,5 месеци, по 2 дози на ден). Тоа му доаѓа по 2700 на месец што е ептен ефтино за можеби најдобриот протеин. Ако најдеш човек кој носи од Бугарија се исплаќа...

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
Ако може еден совет...имам 16 години вежбам редовно исхраната ми е горе-доле средена па сакам да земам некој суплемент.Ако може да ми помогнете да ми кажете што суплемент да земам

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Ако може еден совет...имам 16 години вежбам редовно исхраната ми е горе-доле средена па сакам да земам некој суплемент.Ако може да ми помогнете да ми кажете што суплемент да земам
Sto sakas da postignes so suplement?
I na tvoi godini osven dobra ishrana i nisto ne ti treba.
Sovet: odi so roditelite do prodavnica za suplementi i poubavo rasprasaj se.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Растителни протеини енибади да ми каже каде може да си најдам и цена по грамажа ?
Во сите продавници за суплементи и теретани. Цена зависи и се многу поевтини спрема веј.

S

Stef Bachatero

Гостин
Што подразбираш под средена исхрана, каков ти е тренингот, спиеш ли 8 часа секој ден?

Kajgana Shop

На врв Bottom