Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти рече зависи која е целта, но во друг контекст. Не ме јеби, доволно се информирани за да земаат pharmaceutical grade хормон за раст, стероиди со висок квалитет и што помалце процесирана храна, но не знаат колку грама протеин по кг да јадат? Збориме за ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Од аматерите нормално има одреден процент на тутурутки кои се потпираат на стероидите повеќе отколку што треба и немаат доволно знаење.Како што реков зависи која е целта.
Можеби не се доволно информирани и не знаат дека ако конзумираат повеќе јаглехидрати ќе добијат подобри перфоманси во теретана.
Можеби конзумираат повеќе протеини затоа што се чувстуваат повеќе гладни,протеините бавно се апсорбираат па предизвикуваат ситост.
Има многу променливи што треба да се превземат,јас на пример повеќе од 2.5 грама протеин на секој кг активна маса не би додал,било тоа е за мускулна маса или топење маснотии.
Повеќе перфоманси повеќе калории согорени,подобри перфомасни повеќе сила=повеќе мускули.
Ти рече зависи која е целта, но во друг контекст. Не ме јеби, доволно се информирани за да земаат pharmaceutical grade хормон за раст, стероиди со висок квалитет и што помалце процесирана храна, но не знаат колку грама протеин по кг да јадат? Збориме за ПРОФЕСИОНАЛЦИ. Од аматерите нормално има одреден процент на тутурутки кои се потпираат на стероидите повеќе отколку што треба и немаат доволно знаење.
Јас ти пратив линк од ЕЛИТЕН powerlifter кој конзумира огромни количини на протеин и ги побива овие теории. Ама очигледно не читаш. И да, lightweight како што напомена има секакви студии денеска на интернет. На што ќе веруваш повеќе, на живи ПРИМЕРИ или на студии за кои врска немаш дали се 100% точни. И според линкот што го прати виде дека варираат оптималните нивоа на протеин? 5 истражувања и сите со различни резултати. Што значи тоа? Дека секој различно реагира. Нормално тие беа сите под грам per lb за да си ја поддржи теоријата авторот.http://mennohenselmans.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/
Пак ќе ти ја цитирам статијава па ти сега види.
Нормално дека ако се користат лекови се зголемува протеинската синтеза и повеќе протеини може да се изедат.
Но јас не користам и не препорачувам повеќе од 2 грама за нормален човек по кг тежина.
Протеинот и неговиот дневен внес е тесно поврзан со суплементите.И уште нешто, со моменталниот муабет сме далеку од темава СУПЛЕМЕНТИ
Јас ти пратив линк од ЕЛИТЕН powerlifter кој конзумира огромни количини на протеин и ги побива овие теории. Ама очигледно не читаш. И да, lightweight како што напомена има секакви студии денеска на интернет. На што ќе веруваш повеќе, на живи ПРИМЕРИ или на студии за кои врска немаш дали се 100% точни. И според линкот што го прати виде дека варираат оптималните нивоа на протеин? 5 истражувања и сите со различни резултати. Што значи тоа? Дека секој различно реагира. Нормално тие беа сите под грам per lb за да си ја поддржи теоријата авторот.
Патем еве ти натурал пример со 300+гр протеин, килажата му е помалце од 90кг.
![]()
--- надополнето: 3 август 2013 во 04:22 ---
Протеинот и неговиот дневен внес е тесно поврзан со суплементите.
Јас ти пратив линк од ЕЛИТЕН powerlifter кој конзумира огромни количини на протеин и ги побива овие теории. Ама очигледно не читаш. И да, lightweight како што напомена има секакви студии денеска на интернет. На што ќе веруваш повеќе, на живи ПРИМЕРИ или на студии за кои врска немаш дали се 100% точни. И според линкот што го прати виде дека варираат оптималните нивоа на протеин? 5 истражувања и сите со различни резултати. Што значи тоа? Дека секој различно реагира. Нормално тие беа сите под грам per lb за да си ја поддржи теоријата авторот.
Патем еве ти натурал пример со 300+гр протеин, килажата му е помалце од 90кг.
![]()
--- надополнето: 3 август 2013 во 04:22 ---
Протеинот и неговиот дневен внес е тесно поврзан со суплементите.
Добро око, долниот дел му е развиен заради години и години правејќи deadlift.трапезите му се генетски такви, освен тие, не ме воодушевува ништо на сликата и нема нешто шо би ме натерало да мислам дека не е натурал. Грбот добар,посебно долниот дел, ама се гледа дека рацете му заостанват..