Gjoroski
Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 1.332
- Поени од реакции
- 998
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.herkules.com.mk
Па не гледам тука проблем што земам извори од интернет.
И вие морале да сте земале едукација.
Денеска интернетот нуди брзи одговори ако знаеш како да ги најдеш вистинските прашања.
Реков дека гејнер нема да ти даде повеќе мускулна маса со ист калориски внес и иста програма со добра исхрана.
Дури може и добрата исхрана + креатин да даде подобри резултати.
Ако го споредуваме гејнерот е ефективен како плацебо.
Проблемот е во тоа што ти немаш основно познавање и користиш се што ти мислиш дека е добро, а не е. Тоа што ти го одбираш како добро е од причини што се сопфаѓа со твоето познавање и желба. И пак се враќаме на почетокот.
Секој учел од некого, но ти учиш од погрешни извори, плус си 100% убеден дека е тоа тоа вистинското.
Јас сум учел од најголемата легенда на овие простори. А нема ништо поубаво кога после долги години на сцена се појават натпреварувачи кои се спремани од страна на докажани инструктори и гуруа, а ти успееш да ги испотиш сите со својот натпреваувач. Како за крај добиваш комплимент од тие од кои си учел, дека дошло време каде функциите се смениле. Учам и се надградувам и денес, но не ги користам изворите и стручњаците кои ти овде ги постираш постојано.
По тоа што го пиша сега за гејнерот, а ова ти се случило милион пати за различни н ешта, се гледа дека не ја познаваш основата за негова примена и потреба.
Ако си читал внимателно неодамна напишав кој и што може да се постигне и дали е потребен додаток или не.
Чисто информативно, една фотка каде сум во друштво кое на големо дискутира за новитети во железниот спорт. Петар Челик, Мауро Саси и мојата маленкост.