Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Мотивација да ја средиш исхраната и да почнеш да гледаш резултати, за сила само кафе пред тренинг и шибај.
Казеинот не гледам поента да го земаш, скоро имаше некои истражувања во кои беше наведено дека е многу инфламаторен, со што уште повеќе ќе ти го успори опоравокот во телото.
Веј може да земеш, али летово се чистев со низок протеински внес, фастинг и кето диета и не видов голема разлика во загубата на мускулната маса, на времето секогаш одев на опциите високо протеинска диета или со ротација на јаглехидрати и лупав по 2-3 грама протеин на 1кг телесна тежина што од сегашна гледна точка ми изгледа на непотребно замарање.
Така да скрати ги јаглехидратите, ако можеш истерај кето диета 3 месеци, воведи кардио по 1.5-2 саати неделно (ако можеш барем 2 пати по 15 минути HIIT кардио) и не се замарај со суплементи.
imas nekoj primer za keto dieta ? programa primer za cela nedela ?

imas nekoj primer za keto dieta ? programa primer za cela nedela ?
Немам готов шаблон, лесно ќе се снајдеш и самиот, еве ти страна да видиш која храна ти влегува во оваа комбинација, имаш и калкулатор, пресметај си за тебе, мери ја храната и тоа е тоа, сума сумарум на крај на ден треба калориите да ти се: 75% од масти, 20% протеини, 5% јаглехидрати.[DOUBLEPOST=1539618641][/DOUBLEPOST]
прави склекови, само немој да речеш и тоа е тешко
Сигурно само со склековите ќе ослаби ;)[DOUBLEPOST=1539618713][/DOUBLEPOST]
Предлог за некоја добра кардио програма за вежбање дома, за почетници? Се здебелив последнава година ептен и се улежав, па сакам малку од малку да симнам, али постепено, не ми се брза. Ги вежбав Insanity пред неколку години и бев презсдоволен од прогресот, али моментално со оваа форма мислам дека ќе ми бидат претешки. Одам на пливање 3 пати во неделата и сакам да најдам нешто за останстите денови да исполнам. Гледам на јутуб има доста лоу импакт кардио, али сакав да слушнам од некој од тука, ако имате нешто испробано. Фала однапред! :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Пак истите вежби што си ги правел на инсенити само намали го интензитетот и малку поголеми паузи, со тек на време ќе ја вратиш кондицијата и ќе можеш да ја правиш инсенити. Други опции Тае Бо, П90, тие две ги имам правено и се ок. Најбитно, среди ја исхраната, мора да јадеш помалку од тоа што трошиш за да стопиш :)

Штета, се затвори теретаната во АРМ :( Најефтина и највеќе ми одговараше ама од некоја причина немаше многу членови.

Некоја препорака за теретана во Центар? Атлета на железничка ми се многу скапи

Штета, се затвори теретаната во АРМ :( Најефтина и највеќе ми одговараше ама од некоја причина немаше многу членови.

Некоја препорака за теретана во Центар? Атлета на железничка ми се многу скапи
Пак ја отворија пред некој месец. Имаше и некои понуди од стил 5000 за 6 месеци. Често ставаат на фб некои пакети со кои ти се фаќа накај 600-700-800 мкд месечно. Прати им ја страната да начекаш нешо такво, пошо реално со тие крш (не)справи, неопоменување на муштерии да враќаат тежини од кај што зеле, расклапање на еднорачни тегови ко старо железо и слаба хигиена и 1000ка ко што е редовно е многу.

Последно уредено:
Пак ја отворија пред некој месец. Имаше и некои понуди од стил 5000 за 6 месеци. Често ставаат на фб некои пакети со кои ти се фаќа накај 600-700-800 мкд месечно. Прати им ја страната да начекаш нешо такво, пошо реално со тие крш (не)справи, неопоменување на муштерии да враќаат тежини од кај што зеле, расклапање на еднорачни тегови ко старо железо и слаба хигиена и 1000ка ко што е редовно е многу.
И пак ја затвориле. Инаку не се слагам за повеќето работи и сметам дека за 750 денари беше одлична ама кој како сака.

И пак ја затвориле. Инаку не се слагам за повеќето работи и сметам дека за 750 денари беше одлична ама кој како сака.
Тоа и кажувам, со тие пакетите кај шо се фаќа околу 700 горе доле е океј за таа цена.

Мотивација за да ослабете.

Ручајте пред огледало слечени топлес.

Ако се фатите па за некоја глупост ко пржени компири или нешо благо нема надеж за вас.

Здраво дечки,
поради тоа што не знам каде на друго место би го поставил оваа прашање го пишувам тука будејќи е поврзано со справи за бодибилдинг.

Дали знае некој каде може да се најде вакво како долу на сликата ? Ми се има изгубено едното па барам каде да купам по Скопје.

https://ibb.co/ciiRrV
https://ibb.co/kRLd5q
44911914-574446359642192-6012478194584649728-n.jpg

kRLd5q

ciiRrV

Dali moze da se postigne dobar rezultat slicen na onoj vo teretana so dobra ishrana,sumplementi , I vezbanje samo so ednoracni tegovi? imam drugar koj sto ima mnogu dobar rezultat , I tvrdi deka ne koristi nisto,ne vezba.vo. teretana tuku vezba doma so ednoracni tegovi I ima.sredena.ishrana.Vase mislenje okolu ova?

Dali moze da se postigne dobar rezultat slicen na onoj vo teretana so dobra ishrana,sumplementi , I vezbanje samo so ednoracni tegovi? imam drugar koj sto ima mnogu dobar rezultat , I tvrdi deka ne koristi nisto,ne vezba.vo. teretana tuku vezba doma so ednoracni tegovi I ima.sredena.ishrana.Vase mislenje okolu ova?
Ако има генетски предиспозиции, ептен регуларна исхрана, еднорачни можеби може да заменат најголем број вежби и партии делумно, ако збориме од сите агли малце е потешко.Нормално треба да се менуваат и тежините, напорот. Имаш за бицепс, трицепс, гради, грб, летење, рамења, па и со нешто поголеми тежини и квадрицепси, нозе, исчекор...сепак најголем дел од нив ако не се лажам, се изолирани вежби.

Последно уредено:
По теретаниве гледам често дечки што прават глупости со дигање на огромни тежини со лоша форма и изведување на комплексни вежби од типот на мртво дигање и чучањ со тотално погрешна форма. Еден совет, додека не стигнете да ја изведувате вежбата совршено без тежини, не ставајте тежина!
Откако ќе научите непогрешливо да ја изведувате може да почнете да ставате тежини и прогресивно да напредувате, но дури и кога ќе стигнете до совршена форма, ако немате некои натпреварувачки амбиции и бенефит од овој спорт, не форсирајте да дигате огромни килажи, убаво тело се прави и со помали тежини. Еве нека стои како поука ова што се случува со можеби најдобриот билдер откако постои овој спорт.
Former Bodybuilding World Champion Ronnie Coleman May Never Walk Again
He went through 10 major surgeries including laminectomies disc decompression’s, spinal fusions, and two hip replacements. On a recent interview with Muscular Development, the 54-year-old bodybuilder revealed what may have caused him crippled.“I don’t know if that’ll ever happen because I’ve had too much damage done to my body from all these surgeries. A lot of it has to do with the way the surgeon performed the surgery and the surgeon that I’ve had the last three surgeries been really bad and caused a lot of damage to my body so I don’t know if I’ll be able to walk.”
Continuing, Ronnie puts the blame on an alleged opportunist surgeon.

“But I’m gonna give it my best shot, but I think if that surgeon had performed these surgeries right, then I would have been walking a long long time ago. Just the way he [surgeon] did everything and performed everything it was like he was kind of doing these surgeries to make money… Every surgery I’ve had done was like $300,000 to $500,000 so the last three surgeries I had almost spend $2 million dollars!”

ми се допаѓа како релативизира и се фокусира на тоа да ни каже дека ДЕМИЏОТ што си го направил е од ОПЕРАЦИИТЕ

Затоа и го ставив во цитат, видеата на кои се замислува Супермен и дига по 1050kg на преса, 360кг чучањ беа нормална работа, али доктурот ради пари го заеба ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom