Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На школо одмор од едвај пола саат, па уште и десерт да јадел.
Знам дека ова можда ќе ви дојде како шок, ама не само што не мора да носите стекови и манџи во школо, туку може и комотно ништо да не јадете додека не дојдете дома.
ke jadis povejke jaglenihidrati i masti. dorucek rucek vecera glavni jadenja da ti se i bogati so jgh masti i proteini, i plus uste 2 pomali obroci primer 150 grama gejner so fstaci ili lesnik. so gejnerite so sigurnost ke kacis na telesna masa i na muskulna masa. ke si gi brojs kaloriite. 2,5 grama protein na 1 kg telesna masa jgh 5 grama i masti 1 gram.[DOUBLEPOST=1504646964][/DOUBLEPOST]Некој кој бил слаб ко мене( 188цм 77-78кг) да сподели искуства како успеал да качи некое кило и оформи мускули
varen kompir,zlatna mesavina i stek pileski, sleden den tuna so zlatna mesavina. drugio den pilesko so kompir ili oriz. ne e stramota da si nosis jadenje,samo kajnas ostana to nemoj da jadis nemoj da nosis oddoma oti e stramota. za 20 minuti imas vreme da se najadis. jas za 10 min, na pauza na rabota jadev 200 grama pilesko 4 kompiri i desertot. se stiga. poarno nosisi oddoma odosto da jadis ifla so kremvisla ili pasteta.Средно сум 4-та година.
Сакам од дома да си носам јадење квалитетно.
Буџетот ми е 100ден на ден.
Планирам пилешки стек со леб и нешто од дома (ориз, компир)
Што би можел друго?
Во тренингот не менувај, може да направиш промена на школо, почни да одиш на часовите по Македонски јазик и литератураздраво билдери, имам неколку прашања , уз прашањата ќе кажам и начинот на кој јас вежбам
Колку време е најубаво да се вежба ? , - сега летото вежбав по 2 саата , сега започна школската година и вежбам по 1 саат или ако имам повеќе време 1 ипол саат , раното вежбам кај 11 саат , поручекта кај 5 саатот скокам јаже 20 минути ..
Вежбам по 1 мускулна група , не одеднаш повеќе како на пример гради и бицепс или др, една ден само гради , друга ден само грб и така за сите групи .. ќе дојдат по 7-8 вежби да правам за грб , гради , раци , рамо ,, и само истите вежби ги правам секој пат , треба ли неш да сменам у ваа работа ? , како на пример гради и бицепс да вежбам у една ден , и гради 4 вежби и бицепс 4 вежби , така да ги искомбинирам .. Преку неделата одам 4 пати у теретана , една ден одмарам , а исто така и викенд[сабота,недела] одмарам.
menuvajgi samo vezbite za da ne ti stani monotono vezbanjeto inace edna muskulna partia na den ti e najdobro. 4-5 vezbi ti se dovolni. ima dovolno vreme muskulot da odmori. ponedelnik gradi,vtornik noze,sreda ramo,cetvrtok grb i trapez i petok race.здраво билдери, имам неколку прашања , уз прашањата ќе кажам и начинот на кој јас вежбам
Колку време е најубаво да се вежба ? , - сега летото вежбав по 2 саата , сега започна школската година и вежбам по 1 саат или ако имам повеќе време 1 ипол саат , раното вежбам кај 11 саат , поручекта кај 5 саатот скокам јаже 20 минути ..
Вежбам по 1 мускулна група , не одеднаш повеќе како на пример гради и бицепс или др, една ден само гради , друга ден само грб и така за сите групи .. ќе дојдат по 7-8 вежби да правам за грб , гради , раци , рамо ,, и само истите вежби ги правам секој пат , треба ли неш да сменам у ваа работа ? , како на пример гради и бицепс да вежбам у една ден , и гради 4 вежби и бицепс 4 вежби , така да ги искомбинирам .. Преку неделата одам 4 пати у теретана , една ден одмарам , а исто така и викенд[сабота,недела] одмарам.
Добро професореВо тренингот не менувај, може да направиш промена на школо, почни да одиш на часовите по Македонски јазик и литература![]()
менувај вежби, изненади ги мускулитездраво билдери, имам неколку прашања , уз прашањата ќе кажам и начинот на кој јас вежбам
Океј , шо викаш да го намалам ли времето на вежбање или вака каа шо ропам таман е ?menuvajgi samo vezbite za da ne ti stani monotono vezbanjeto inace edna muskulna partia na den ti e najdobro. 4-5 vezbi ti se dovolni. ima dovolno vreme muskulot da odmori. ponedelnik gradi,vtornik noze,sreda ramo,cetvrtok grb i trapez i petok race.
Нози само два пати имам вежбано до сега оти скокам јаже а и кошарка играам секоа ден по саат ипол времеменувај вежби, изненади ги мускулите
а нозе кога вежбаш?
negledaj vo satotОкеј , шо викаш да го намалам ли времето на вежбање или вака каа шо ропам таман е ?
За секоа вежба 3 сета правам по 10 повторувања со потешка килажа , да не треба да сменам нешто ?[DOUBLEPOST=1504651064][/DOUBLEPOST]
Нози само два пати имам вежбано до сега оти скокам јаже а и кошарка играам секоа ден по саат ипол време![]()
trenirajsi po 1 muskulna partia na den po 4-5 vezbi max i ke imas rezultati. nemora da menuvas nisto. vo denovi koga odis na kosarka praj pauza so teretana. noze gledaj da treniras pola telo se. nemora kizne kolku ali ne gi izostavuvaj.Океј , шо викаш да го намалам ли времето на вежбање или вака каа шо ропам таман е ?
За секоа вежба 3 сета правам по 10 повторувања со потешка килажа , да не треба да сменам нешто ?[DOUBLEPOST=1504651064][/DOUBLEPOST]
Нози само два пати имам вежбано до сега оти скокам јаже а и кошарка играам секоа ден по саат ипол време![]()
Океј , шо викаш да го намалам ли времето на вежбање или вака каа шо ропам таман е ?
Што направи да трае најдолго тренинг за раце, а најкратко за рамо?negledaj vo satotgledaj da gi zavrsis vezbite
ako treniras edna muskulna partia na primer vo denot za grb i trapez,treningot traj nekade 1 saat, 5 vezbi za grb i 2 vezbi za trapez.
1 vezba vratilo od napred
2 vezba lat masina napred
3 vezba lat masina nazad
4 vezba dolen kotur
i 5 vezba veslane so ednoracen teg. sleden trening menuvam edna vezba,lat masina od napred ja zamenuvam so tesen fat na vratilo. 3 serii so maksimalni povtoruvanja. prva serija od 10 do 12 a vtora i treta seria od 6 do 8 povtoruvanja. brzi vezbi efikasni za sat vreme se ke bidi zavrseno. najmnogu traj treningot za race. nekade sat i pol. ramo pola sat. gradi max 45 min. ako treniras 2 saati i pravis po 10 vezbi nema da ima pogolem efekt. bitno e pravilno da se izrabotat vezbite. ako prajs i muabet mozi i 3 sati da treniras haha [DOUBLEPOST=1504652649][/DOUBLEPOST]
trenirajsi po 1 muskulna partia na den po 4-5 vezbi max i ke imas rezultati. nemora da menuvas nisto. vo denovi koga odis na kosarka praj pauza so teretana. noze gledaj da treniras pola telo se. nemora kizne kolku ali ne gi izostavuvaj.
pa 10 vezbi mi se za race 5 za triceps 5 za biceps. ramo 4 vezbi, 2 za sredno edna za predno i edna za zadnoШто направи да трае најдолго тренинг за раце, а најкратко за рамо?
средно рамо по две вежби за да изгледаш поширок во рамењата, а?pa 10 vezbi mi se za race 5 za triceps 5 za biceps. ramo 4 vezbi, 2 za sredno edna za predno i edna za zadno![]()