Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
ако не моеш обични 2 склека џабе праиме муабет ја ти даов шема со најтешките склекови што може :D
Ондак место тие првите 5хАМРАП склекови прави обични и полека прогресирај

R.I.P me :popce:

Најнапред фала за помошта.Да, има материјал на интернет, но проблемпот е како да го изберам вистинскиот. Во ББ темите има многу спротиставености по интернетот.
@Gjoroski ќе ти каже, он има читано книги, не како сите останати што читаат секакви спротивставености по интернетот.

@Gjoroski ќе ти каже, он има читано книги, не како сите останати што читаат секакви спротивставености по интернетот.

На спротивставености мислев во однос на исхраната, да бидам поточен.

иначе корекција 5хАМРАП не ми значи 5 минути, сеа видов дека тоа си пишал
5 серии по As Many Reps As Possible, не 5 минути

Alrightie then (y)

daj preporacajte nekoja programa za definicija na muskulite. kako da vezbam sho da vezbam i ishanata so da se fokusiram povekje, a sto da otfrlam?

180cm/83kg
Slim/athletic body

Edno drugarce pogore objave prepisisija jaka e

Sent from my 5010X using Tapatalk

Дечки, ваше мислење за програмчево? Се работи за тренинг програма на дневен внес од 3200 kcall... Се работи за мене лично моментална тежина 75кг и висина 180цм, ниво на bodyfat е малце поголемо 17% бидејќи 5 месеци имав пауза и јадев штетна храна...
mvgdHkrYTpy8YIl-uHnVQg.png

TRbMHKYJRBKNImNTCzE3mA.png

Ден 1 - 3 - 5 се денови за кардио а 6 и 7 денови за одмор...

ovaa?

Te зеза
иначе корекција 5хАМРАП не ми значи 5 минути, сеа видов дека тоа си пишал
5 серии по As Many Reps As Possible, не 5 минути

Уште една дилема имам. Below parallel squats or at 90 degree? Прочитав некаде дека под паралелно можело да се повредат колената.

Уште една дилема имам. Below parallel squats or at 90 degree? Прочитав некаде дека под паралелно можело да се повредат колената.
Може да се повредат колената ако имаш 200 кила на шипката што ја креваш
Ти ќе креваш 0 кила додатни така да што подоле (до кај имаш флексибилност) за најдобар ефект

На кратко:
tumblr_n55tpdJaR01sm5qj2o1_500.jpg
или за студентите:
11376111_1411499612509786_1151022861_n.jpg[DOUBLEPOST=1498667843][/DOUBLEPOST]
daj preporacajte nekoja programa za definicija na muskulite. kako da vezbam sho da vezbam i ishanata so da se fokusiram povekje, a sto da otfrlam?

180cm/83kg
Slim/athletic body
дефиниција по википедија :D
Мускулите се органи кои учествуваат во најразличните движења на телото. Го сочинуваат активниот дел од локомоторниот апарат. Човечкото тело е составено од 327 парни и 2 непарни мускули. Заедно со коските и зглобовите го сочинуваат системот за движење[DOUBLEPOST=1498668729][/DOUBLEPOST]
како израчуна стек 200г. = 30ден ????
Од КАМ јас земам перутнина 295ден. е 1 кг. значи 200г=60ден.

Абе во Стокомак имаш и по 195кг од тоа инерфиле на Садиа, Перутнина ти е поскапата варијанта :) Јас земам саламурен од Веро и од Карнивор и свеж начекувам чат пат словенски во Веро за 240кг, имаат попуст од 300 на 240 баш минатата недела зедов 2кг.

Стек
Ослич
Јајца
Туна (жолтата во КАМ цели парчиња во соино масло)
Сардина
Гоедско свежо земам од месарница до 300 ден се наоѓа
Сланина чадена за пржење со јајците, ја практикувам често откако сум на кето (во Стокомак има една 230денари, повеќе на удинка е :) )
Сирење/Урда + салатичка летна домати/пиперки за навечер мх мх.

Јас најчесто од овие извори го внесувам протеинот, плус по 1 дозерка протеин додека сум на работа бидејќи комбинирам кето со intermittent fasting па додека се приберам од работа сум само со една дозерка протеин и на 2-3 кафиња без шеќер, па еден оброк саат и пол пред теретана, една дозерка после теретана и навечер сирење/урда со салата околу 10 часот, па пак пауза од 16 саати до следен ден.
intermittent fasting ја практикувам 16/8, плус во комбо со кето одлично се чувствувам, силата ја задржав, кризни првите 2 денови, после тоа веќе станува навика.

Последно уредено:
Пробав еднаш од стекот брзилски од Стокомак и некогаш повеќе, ептен е гаден и лош, башка за бразилското месо ептен афери излегоа и во светски рамки, и многу земји го забрануваат дури и пратките им ги враќаат, така да никад више бразилско месо.
http://money.cnn.com/2017/03/22/news/economy/brazil-meat-scandal/index.html
У главно инспектори издавале лажни сертфикати на прозводители во Бразил да можат да извезуваат расипано месо и заразено со салмонела како нормално.

Пробав еднаш од стекот брзилски од Стокомак и некогаш повеќе, ептен е гаден и лош, башка за бразилското месо ептен афери излегоа и во светски рамки, и многу земји го забрануваат дури и пратките им ги враќаат, така да никад више бразилско месо.
http://money.cnn.com/2017/03/22/news/economy/brazil-meat-scandal/index.html
У главно инспектори издавале лажни сертфикати на прозводители во Бразил да можат да извезуваат расипано месо и заразено со салмонела како нормално.
За месото од бразил имав пишано во една друга тема, еве ти го постот.
Месото од Бразил е од стоковите резерви на Бразил, како му минува периодот на чување, така го даваат за продажба за прениска цена чисто колку да не плаќаат тие превоз и да не го фрлаат, ако познаваш некој во здружението на бизнисмени во Македонија што работи со увоз на големо на вакво месо ќе ти го потврди ова што ти го кажувам, истото е и за свинското од Бразил, затоа доаѓа по таква смешна цена.
Квалитето не е добар, но во последно време не сум задоволен ни од словенскиот, порано беше подобар, последно зедов цело пиле не словенско некоја друга фирма по 140кг и искрено тој стек од пилето во споредба со словенскиот ми беше многу повкусен. Чат пат си земам јас и цело пиле, досадно е со коските, али барем младо мевце, ретко се пилињата поголеми од 1.3 кг, големина што ја достигнуваат бројлерите за отприлика 4 месеци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom