M
MrckoMKD
Гостин
Дечки мислење за овја протеин ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам пишано некоја страна поназад. Колку пари толку музика, ништо посебно. Јас го наоѓав тежок за блендирање зашто остануваат тврди делови кои немаат вкус кога ги пиеш. За 2.4к е ок.Дечки мислење за овја протеин ? http://www.napumpajse.com/shop/proteini/protein-90-9-izvora-protein.aspx![]()
Clenbuterol е твоето решение.sakam da namalam tezina, dali e dobro da kombiniram protein so topaci na masti ?
sto e toa , ako mozes da mi objasnis ?Clenbuterol е твоето решение.
/s
Ќе те караат не ги учи така децитеClenbuterol е твоето решение.
/s
Бидејќи сакаш да знаеш што е, повели да си прочиташ самиот.sto e toa , ako mozes da mi objasnis ?
ne sam nekoi mnogu jaki suplementi bidejki do sega ne sum koristel, samo nesto da mi pomogne za tezinata .. bidejki imam mn b.f.Ќе те караат не ги учи така деците[DOUBLEPOST=1448227198][/DOUBLEPOST]
Бидејќи сакаш да знаеш што е, повели да си прочиташ самиот.
Инаку не ти треба ова, ако не се брзаш можеш и само со средена исхрана и соодветен тренинг да ослабиш.
Бидејќи те мрзи да вратиш една страна поназад еве:ke moze li nekoj da mi preporaca so sto e najdobro da se pocne , so koj protein so koj topac na masti , za namaluvanje na tezina ? i da mi objasni po kolko dozi itn :3
[DOUBLEPOST=1448227758][/DOUBLEPOST]Имаш еден куп програми со кои може да стигнеш до целта, најбитниот дел ќе ти биде сепак исхраната.
Од програмите една од најомилените зa време на чистење ми е:
Гради/Трицепс/Стомачни/Кардио
Грб/Бицепс/Трапез Кардио
Рамо/Нозе
и пак истата ја повторуваш, а паузираш еден ден во неделата или помеѓу циклусите или пак Недела.
10 минути загревање и истегнување, па го почнуваш тренингот, 3-4 вежби за секоја мускулна група, од кои една вежба за сила (6-7 повторувања и форсирај на тежини), 2-3 хипертрофија, стомачните 2 вежби со по 4 серии до отказ.
Кардиото по тренинг ти е макс 30минути и најдобро сум согледал дека работи барем 2 тренинзи неделно HIT кардио.
Паузите помеѓу вежбите максимум минута, а помеѓу сериите 30-45 секунди односно додека да промениш тежина или да се напиеш вода и земеш здив. Поголема пауза може помеѓу сериите кај вежбата за сила, но не повеќе од 2 мин.
Кога ќе бидеш гладен најдобар начин да го измамиш телото во почетокот ти е со вода, пиј поголема количина вода, а почни да пиеш и зелен чај наутро и пред оброци и тоа оној во лист (го имаш во маркети и аптеки од виталија и незнам која друга фирма беше).
Воведи зеленчук, зелката ти е ефтина, но внимавај и таму да ставаш што е можно помалку масло и зачини.
Еве ти таблици (ова и ова)за калории во храната и калкулатор каде што ќе може да пресметаш на твоја висина колку треба да внесуваш.
Како ќе успеваш да ја средуваш исхраната, труди се јаглехидратите да ти заземаат се помал процент од дневниот калориски внес.
Ако ти е за олеснување јас од 115кг на слична висина како тебе, стигнав до 75 за 4 месеци и за нецели 7 месеци бев „срча“ издефиниран, најбитно е да не се лажеш себеси и да заземеш цврст став
Ако имаш работи што те бунат, а верувам дека на старт изгледа доста сложено, слободно прашувај.
Со среќа![]()
Не ти треба топач, прво кажи колку имаш вишок, колку време вежбаш, возраст, активност и ќе ти кажеме што и како, но за старт доволно ти е да научиш малку за исхраната и да ја средиш истата.ke moze li nekoj da mi preporaca so sto e najdobro da se pocne , so koj protein so koj topac na masti , za namaluvanje na tezina ? i da mi objasni po kolko dozi itn :3[DOUBLEPOST=1448227631][/DOUBLEPOST]
ne sam nekoi mnogu jaki suplementi bidejki do sega ne sum koristel, samo nesto da mi pomogne za tezinata .. bidejki imam mn b.f.
jas pocnuvam da vezbam pa prestanuvam ama bidejki rabotam i ne sum taka mnogu ozbilen.. i sakam seriozno da pocnam da vezbam i da pocnam so suplementi , inaku imam okolu 100 kg - 105 a sum visok okolu 185cm[DOUBLEPOST=1448229247][/DOUBLEPOST]Бидејќи те мрзи да вратиш една страна поназад еве:
[DOUBLEPOST=1448227758][/DOUBLEPOST]
Не ти треба топач, прво кажи колку имаш вишок, колку време вежбаш, возраст, активност и ќе ти кажеме што и како, но за старт доволно ти е да научиш малку за исхраната и да ја средиш истата.
Ако јадиш глупости и ефедрин да ти препорачаме е џабе.
jas pocnuvam da vezbam pa prestanuvam ama bidejki rabotam i ne sum taka mnogu ozbilen.. i sakam seriozno da pocnam da vezbam i da pocnam so suplementi , inaku imam okolu 100 kg - 105 a sum visok okolu 185cmБидејќи те мрзи да вратиш една страна поназад еве:
[DOUBLEPOST=1448227758][/DOUBLEPOST]
Не ти треба топач, прво кажи колку имаш вишок, колку време вежбаш, возраст, активност и ќе ти кажеме што и како, но за старт доволно ти е да научиш малку за исхраната и да ја средиш истата.
Ако јадиш глупости и ефедрин да ти препорачаме е џабе.
Здраво
Одам во теретана три месеци и имам еден проблем кога вежбам грб ... најголема килажа на влечење ми е 45кг и имам тапаболка лево и десно(каде што се добива кила).. дали е можно да добијам кила мислам дека воа е мала килажа за појаси да ставам
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здраво
Одам во теретана три месеци и имам еден проблем кога вежбам грб ... најголема килажа на влечење ми е 45кг и имам тапаболка лево и десно(каде што се добива кила).. дали е можно да добијам кила мислам дека воа е мала килажа за појаси да ставам
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здраво, вежбам веќе неколку месеци вежби за постигнување на bigger butt. Значи правам се од squats, jump squats, donkey kicks, bridges, lunges.. После првите 3 месеци да имав разлика, не голема разлика али се приметуваше. Е сеа како вежбам овие неколку месеци едноставно не приметувам никаква промена. Па читав по сајтови дека за да постигне поголем задник треба да креваш тежини. Пошто немам многу слободно време вежбам дома, не у теретана. А тоа ми е уствари проблемот што не верувам дека ќе најдам време за у теретана, бар не до фебруари таму ради колоквиуми, испити, такви ствари. Затоа сакав да прашам дали ако продолжам да вежбам дома ќе успеам да постигнам некакви резултати? И дали може треба да праам повеќе сетови или повторувања? Зашто едноставно вака почнувам да губам и желба и мотивација.
И да внимавам на исхраната, вежбам бар минимално 3 пати у недела. Ако вежбам у понелник, вторник одмарам, па вежбам среда и така.