Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Два месеца јас користам креатин бидејки не го пијам со фази и после 2 недели одмор и затоа после пак може да се земе.

Зошто би му препорачал на некој за време на дефиниција да вежба во високи репетиции со мала тежина?[DOUBLEPOST=1407963832][/DOUBLEPOST]
Moже да се зема пак.
На мускулот му се потребни
Зошто би му препорачал на некој за време на дефиниција да вежба во високи репетиции со мала тежина?

Тоа е иско како да ме прашаш зос
За што служат омега3?
Искрено, за се се потребни, како дневна нормална доза е 1000мг, од најважното е што треба да знаеѓ е дека тие се најпотребни за срцето, мозокот и очите. А исто така тие многу помагаат при топењето на масти.
http://en.wikipedia.org/wiki/Omega-3_fatty_acid

• Ми се допаѓа
Reactions: 001
На мускулот му се потребни

Искрено, за се се потребни, како дневна нормална доза е 1000мг, од најважното е што треба да знаеѓ е дека тие се најпотребни за срцето, мозокот и очите. А исто така тие многу помагаат при топењето на масти.
http://en.wikipedia.org/wiki/Omega-3_fatty_acid
Тренингот на маса и дефиниција останува ист, разликата е во исхраната и кардиото ;)

Ај пак ја со овие безвезе прашања, ме интересира колку време ви трае тренингот и по колку одмарате помеѓу серија и вежба?

Ај пак ја со овие безвезе прашања, ме интересира колку време ви трае тренингот и по колку одмарате помеѓу серија и вежба?

за мене си кажувам ова.

Тренинг ми трае 45 минути до саат време,зависи што вежбам во денот.После тоа ако имам стомак и кардио,тие ми се плус.

Помеѓу серија одмарам 30 секунди,а помеѓу вежба 1 минута

Мене лично ми трае од 35 минути до 55-60, зависит што вежбам, одмор меѓу серии ми е 30тина секунди а измеѓу вежби 2-3 минути а некогаш само продолжувам со вежбање зависит колку сум изморен.

Пон, сре и пет тежински 40 - 50 мин. одмор меѓу серии 1 мин. меѓу вежби 2,3 мин. Стомачни 2, 3 пати неделно не повеќе од 400. Кардио: кошарка или тенис исто во просек 2 пати неделно.

Едно прашање до поискусниве...
Последниве неколку недели-месеци малце во теретана правев претеризам и сега некако не се чувствувам добро..чувствувам малце скоро ич како да ми се затегнати здрвени градите и кога легнувам неможам да заспиијам брзо, срцево некако малце побрзо како да ми чука кога ке легнам ,рацеве ми се малце ко здрвени после станување...
бев на кардиолог и проверував крв се е во ред ..што може да е?иначе можам да вежбам исто како и претходно и ги обавувам истите работи само не се осеќам баш во ред

Последно уредено:
Ај пак ја со овие забегани прашања

Колку дена у неделата идете у теретана?

Јас 4-5, т.е зависи колку сум слободен, а некад и цела недела, и вежбам по 1 мускулна маса секој ден+стомачни без кардио :)

Најчесто 5-6 а можеби е и до спиењето многу доцна легнувам...

10583797_833985716626337_5270747526536702161_n.jpg

:cool:

Дали одморот меѓу серии мења нешо во мускулниот раст? Дал е 30 секунди, 1 мин или 2 мин? Или цепидлачење е више тоа..
Менува. Подолг одмор е повеќе за сила кус за хипертрофија[DOUBLEPOST=1408229320][/DOUBLEPOST]
Едно прашање до поискусниве...
Последниве неколку недели-месеци малце во теретана правев претеризам и сега некако не се чувствувам добро..чувствувам малце скоро ич како да ми се затегнати здрвени градите и кога легнувам неможам да заспиијам брзо, срцево некако малце побрзо како да ми чука кога ке легнам ,рацеве ми се малце ко здрвени после станување...
бев на кардиолог и проверував крв се е во ред ..што може да е?иначе можам да вежбам исто како и претходно и ги обавувам истите работи само не се осеќам баш во ред
Класични знаци на претренираност. Намали малку на телото му треба и одмор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom