Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Natural а користеле прохормони.
Сега можеш да речеш дека си природен, иако конзумираш хормон за раст, пептиди и кленбутерол.

Зошто секогаш истото прашање се поставува во ББ, зарем тие се магични, па сами од себе работат, дечките погоре имаат бајаги искуство во ББ, а сигурно се посветени на исхраната многу повеќе од сите тука што ги иритира користењето на лекови и хормони. Патем, зошто не земете и вие, гарантирам дека стравот има улога, а ако се вадите на тоа дека тоа било читинг, во никој случај не го прифаќам како аргумент, бидејќи на некој начин и земањето протеини, креатини итн. е читинг, не зборам кое има поголем ефект, туку желбата да се дојде до побрзи резултати, што значи дека и посегнувањето по суплементи е читинг, ова е факт, без образложенија ве молам дека тие не се хемии, самиот факт на дополнување со нешто, претставува читинг.

Зошто секогаш истото прашање се поставува во ББ, зарем тие се магични, па сами од себе работат, дечките погоре имаат бајаги искуство во ББ, а сигурно се посветени на исхраната многу повеќе од сите тука што ги иритира користењето на лекови и хормони. Патем, зошто не земете и вие, гарантирам дека стравот има улога, а ако се вадите на тоа дека тоа било читинг, во никој случај не го прифаќам како аргумент, бидејќи на некој начин и земањето протеини, креатини итн. е читинг, не зборам кое има поголем ефект, туку желбата да се дојде до побрзи резултати, што значи дека и посегнувањето по суплементи е читинг, ова е факт, без образложенија ве молам дека тие не се хемии, самиот факт на дополнување со нешто, претставува читинг.
И стек ако јадете е читинг :D

Не,не се магични,но не се магични ни овие луѓе.Вежбите се за сите исти,стекот е за сите ист,протеинот е за сите ист.Едина разлика може да е генетиката,но не до таа огромна разлика.Може да има некој поголем бицепс од друг,да има пошироки рамења од други,но не може да се разликува до тој степен.

И не,не ме иритира некој да зима,ме иритираат оние мангупи што јадат гомна дека се натурал и кажуваат совети у теретана-вака вежбај,онака вежбај,јади 5 јајца живи кога ќе станеш и ќе бидеш вака чист и волку мускули ќе имаш како мене.А уствари он се шприца у гз на велико,а драпа мадиња за здрав начин на живот.И ме заболе за читинг искрено,и доколку некогаш осетам потреба да земам нешто такво,би земал под надзор на некој искусен со години и години стаж во тие води.

И никој не се замара тука за читинг,туку сите сакаат да знаат што е вистина што не.Ако мене ми е целта да станам како Арнолд,би било убаво да знам што правел он,и која е вистинската слика за да го постигнам тоа тело,на природен односно без недозволени супстанции.А можноста за такво нешто е помала од 0.[DOUBLEPOST=1403964410][/DOUBLEPOST]
Natural а користеле прохормони.
Сега можеш да речеш дека си природен, иако конзумираш хормон за раст, пептиди и кленбутерол.

За кого збориш ?

За тие што ги посочивте. им даваат на младите лажни очекувања за што може да се постигне.

Браќата се далеку од тие луѓе што ги ставивте на претходните слики. Ниеден од нив не е натурал, особено не тој типот со рачиштата подуени и вените излезени, мислам Џеткундо го стави.

ХаџТвинс мислите дека се на џус(колку лошо звучи на мкд:))? Да му е страв на човек да почне посериозно да вежба, одма џусер ќе го напраите. Ако знаеш како ПРАВИЛНО да се храниш и да вежбаш, можеш да изградиш екстремно добро тело (големина и чистина) Ипак не дефиниција ко Зиз или Лазар, али да.
Друго, генетиката игра екстремно голема улога. Коа екто конечно ќе стаи мускул на него (после минимум 6 години константно вежбање и правилна диета) изгледа генетски страшно добро (чист, плус релативно голем) Според вас, тој би бил сигурно на стероид:LOL:

ХаџТвинс мислите дека се на џус(колку лошо звучи на мкд:))? Да му е страв на човек да почне посериозно да вежба, одма џусер ќе го напраите. Ако знаеш како ПРАВИЛНО да се храниш и да вежбаш, можеш да изградиш екстремно добро тело (големина и чистина) Ипак не дефиниција ко Зиз или Лазар, али да.
Друго, генетиката игра екстремно голема улога. Коа екто конечно ќе стаи мускул на него (после минимум 6 години константно вежбање и правилна диета) изгледа генетски страшно добро (чист, плус релативно голем) Според вас, тој би бил сигурно на стероид:LOL:

Телото стагнира после 3-4 години максимум тренирање природно,во тоа и суплементи какви сакаш.После тоа стоиш у место.Освен ако не земеш нешто повеќе од суплемент.

А Зиз од што умре од тоа што имал генетска мана?
Лупаше стероиди и YOLO живот.

Телото стагнира после 3-4 години максимум тренирање природно,во тоа и суплементи какви сакаш.После тоа стоиш у место.Освен ако не земеш нешто повеќе од суплемент.

Јас продолжив да растам после четвртата година. Натурал сум. Се додека зголемуваш тежини и си во протеински суфицит, ќе растеш се` додека не го достигнеш твојот генетски потенцијал кој сигурно не изнесува 4 години. Не знам колку е точно но сигурен сум дека не е 4 години.[DOUBLEPOST=1403984634][/DOUBLEPOST]

Срцева маана, стероиди, кокаин. RIP We're all gonna make it brahs :)

Последно уредено од модератор:
Стероиди и кокаин и екстази + срцева мана не се баш добитна комбинација

Иначе еве чим сме на оваа тематика изглејте го документарецов

Јас продолжив да растам после четвртата година. Натурал сум. Се додека зголемуваш тежини и си во протеински суфицит, ќе растеш се` додека не го достигнеш твојот генетски потенцијал кој сигурно не изнесува 4 години. Не знам колку е точно но сигурен сум дека не е 4 години.[DOUBLEPOST=1403984634][/DOUBLEPOST]

Срцева маана, стероиди, кокаин. RIP We're all gonna make it brahs :)

Генетскиот потенцијал нема врска со години туку со мускулна маса, моеш да го достигнеш за 5 моеш да не го достигнеш за 10.[DOUBLEPOST=1403987376][/DOUBLEPOST]
Земал на 19 години.

Земал на 19 а сеа имаат 30 и кусур.
А и што кењаш ти тука коа и ти си зимал, и сам си признаваш.

Што е уствари 100% нејчрл? Некој што не зема суплементација, или? Секаде читам различно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom