Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
toa go pravam veke cela godina i nisto od toa...

Можда правиш вежби со двете раце одеднаш, па појаката доминира цело време? Вежбај една по една рака, не двете одеднаш, секогаш почнувај го сетот со послабата, вежбај ги и двете подеднакво.. Тоа е тоа.

ovaka...levata raka mi e porazviena i toa dosta od desnata raka... i triceps i biceps i se... ve molam kazete mi sto da napravam vo vrska so toa...:/
Како ти е програмата?
Ако правиш само бицепс нема да добиеш бицепс.
Кој ти е максот на вратило,бенч прес,мртво кревање,веслање во претклон и преса за рамења.
Не можеш само ако вежбаш бицепс/трицепс да создадеш убава рака.
И создади темел па после додавај на кој дел сакаш.

vezbav programa za masa i kaciv mnogu salo,sega sakam da oslabnam,sto bi mi preporucile nekoja programa za oslabnuvanje , nekoj suplement?

2 години вежбам и до сега имам земано само протеин веј.Сега земав дианабол апчиња,колку се опасни и како се користат?

2 години вежбам и до сега имам земано само протеин веј.Сега земав дианабол апчиња,колку се опасни и како се користат?
Забрането е да се коментираат лекови овдека.

Одамна немав констатно вежбано и сега кога почнувам да вежбам за стомачни некој вежби кај 1,2 вежби чуствувам болка во градите, ама не кај срцето туку повеќе десно, не болка од билдање што се појавува утрешниот ден после тренинг туку ко некој грч чуден. Не сум вежбал констатно од септември месец ама пред тоа 1 година вежбав добро и немав вакви проблеми, да не му се има случено и на друг да не знае од што е?

Одамна немав констатно вежбано и сега кога почнувам да вежбам за стомачни некој вежби кај 1,2 вежби чуствувам болка во градите, ама не кај срцето туку повеќе десно, не болка од билдање што се појавува утрешниот ден после тренинг туку ко некој грч чуден. Не сум вежбал констатно од септември месец ама пред тоа 1 година вежбав добро и немав вакви проблеми, да не му се има случено и на друг да не знае од што е?
Праи истегнувања и изометрични вежби за да се вратиш у форма малце од малце.

едит: и секако ако осеќаш болка прекини што и да е
болката не е за џабе - телото ти кажува дека нешто не е ок
не игнорирајте болка, ако не прекинува болката консултирај се со професионално лице

Па се кладам дека никогаш не си правел мртво кревање 180 кг и чучњеви со 150 кг,бидејќи тоа не е за бодибичдинг и е лошо за кичма.
Кажи ми како последниве 2 години кревам тешко и напредуивам малку по малку и единствена повреда ми беше на трицепс екастензија со бучици.
Се треба да се експериментира и треба внимание,во секој случај да го имав ова знаење кога ќе почнев,далеку повеќе ќе прогресирам.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Штеф на мртво креваш 180кг и на Чучањ 150кг сакаш да кажеш?

Дефинитивно ако има ваква собиранка,ќе дојдам со тефтерче да си запишувам типс од посилните :)

Инаку имам прашање,сакам да вметнам 2 пати неделно гради во тренингот.Сегде имам напредок,ама градите ми се некако грди и немам никаков напредок.

Вежбам еден ден гради,друг грб,рамо,раце,нозе.Е сега повеќе денови неможам да идам у теретана,така да ако може да ми кажете каде да ги вметнам градите.

Се мислев на тоа да ги поделам вежбите за раце,така што во првиот тренинг кај што имам гради да правам и трицепс,а денот кога ми се на ред рацете да правам гради и бицепс.

Вежбање на 1 мускулна група еднаш неделно не е оптимално за натурал.

Вежбање на 1 мускулна група еднаш неделно не е оптимално за натурал.
При регенерација на дезинтегрирани компитабилни чувства, твојата фабула е толку афирматична што во крајна консеквенца се зборуваза твојата психодијалектика во целост.
Инаку Стево ко лента расипана си. Имаш научено на памет лошо преведени изрази од англиски кои ги вадиш од контекст и ги плескаш за да изгледаш интелегентно што морам да признаам е многу тешко имајќи во предвид дека сите овде ги имаат гледано твоите видеа.

Ако ти знаеш подобар аргумент зашто моето е лошо елаборирај.
Кажување работи од типот ти си ваков или онаков не воведува позитивност во дискусијата.

Ако ти знаеш подобар аргумент зашто моето е лошо елаборирај.
Кажување работи од типот ти си ваков или онаков не воведува позитивност во дискусијата.
Да сум ја администратор на кајгана би ти отворил посебен подфорум каде ќе имаш потполна слобода и модераторски овластувања.Тој подфорум би бил еден од најпосетуваните и најкоментираните тоа сум сигурен.А другиве форуми да можеш само да ги читаш.

Немам потреба на некој што искрено е љубоморен и опседнат со јас што ќе кажам.
Јас си го кажав своето мислење,тоа е од лично искуство и поинаков начин на размислување од другите.
Оптимално е за луѓе со лекови користење,особено затоа што протеинската синтеза е зголемена кога имаш стероиди во себе...
А за разлика од тоа ти со една мускулна група можеш пак да ги вежбаш после 48 часа истите мускули.
Ова се истражувања и лично мое искуство што сум го пробал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom