Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
абе имам една борба за 1 месец, па се мислам дали има уште време да паднам у категорија... иначе 185 цм, 75 кг.

Нормално дека без размислување кини исклучиво за да симнеш категорија на ден на мерење, ама не се ставај на диета туку оди на дехидрација 7 дена пред мерење а после мерење напуни се со вода - на денот на борбата ќе бидеш во своја оптимум кг значи велтер 75 а на мерење ќе си велтервејт. Проблем ти е што во МКД немаш доволно стручен кадар да те пренесе преку дехидрацијата како што треба внимателно и здраво, ама не знам може имаш некој кадарен човек до тебе.
Има уште неколку работи ама да не тупам овде.

Нормално дека без размислување кини исклучиво за да симнеш категорија на ден на мерење, ама не се ставај на диета туку оди на дехидрација 7 дена пред мерење а после мерење напуни се со вода - на денот на борбата ќе бидеш во своја оптимум кг значи велтер 75 а на мерење ќе си велтервејт. Проблем ти е што во МКД немаш доволно стручен кадар да те пренесе преку дехидрацијата како што треба внимателно и здраво, ама не знам може имаш некој кадарен човек до тебе.
Има уште неколку работи ама да не тупам овде.

нема врска, јас требаше можеби порано да мислам на ова, а не сега. како и да е благодарам на советите што ми ги дадовте.

Кои се најдобри житарици да си земам во пакување или рефус, некои со што повеќе протеини?

Ај ако може едно прашање, сменив гејнерот, до сега пиев Мутант, сега пошто го немало земав Елит МЕга Гејнер. Во упатството пишува дека една порција треба да биде 3 дозерки во 700 мл млеко. Ова некако и се гледа многу, па уште ако се пие по 3 пати на ден...

Има ли некој што знае да ми подобјасни?

Имам 16 години вежбам од 15 тоа е 1 година како мал имав проблем со срцето шум на срце сега сакам креатин да земам дали ке има последици нешто тоа ??

Ај ако може едно прашање, сменив гејнерот, до сега пиев Мутант, сега пошто го немало земав Елит МЕга Гејнер. Во упатството пишува дека една порција треба да биде 3 дозерки во 700 мл млеко. Ова некако и се гледа многу, па уште ако се пие по 3 пати на ден...

Има ли некој што знае да ми подобјасни?

Гејнерот треба да се зема според потребите, не упатството.
Почни со две дозерки на ден. Една наутро на гладно, една по тренинг и доколку не ја зголемуваш килажата тогаш зголеми на дози.

Имам 16 години вежбам од 15 тоа е 1 година како мал имав проблем со срцето шум на срце сега сакам креатин да земам дали ке има последици нешто тоа ??

Шум на срцето е честа појава кај младите која во повеќето случаеви исчезнува со текот на времето. Користење на креатин нема да ја влоши таа ситуација, но сеуште си млад.
Вежбај барем година-две пред да почнеш со користење на додатоци.

Абе еј,некако сум ја превиткал раката,а не сум осетил.Од теретана не ми е,милијарда посто.Е сеа кога ке ја виткам,ме боли.Што крема да земам да се мачкам,пошо без теретана ќе се мрднам,а сакам побрзо да ми помине...
Болката е кај зглобот.

Абе еј,некако сум ја превиткал раката,а не сум осетил.Од теретана не ми е,милијарда посто.Е сеа кога ке ја виткам,ме боли.Што крема да земам да се мачкам,пошо без теретана ќе се мрднам,а сакам побрзо да ми помине...
Болката е кај зглобот.

Fastum Gel (y) Одличен за спортски повреди.

Болката е кај зглобот.

Ако те боли зглобот на рака - вежбај нозе. :)

Ама не, сериозно, се согласувам со Cloaca за Fastum-от дека е одличен, ама гледај да го одмориш малце , бар ден - два да не си направиш сериозна повреда, нежна работа се зглобови. Во случај оток ако имаш - ставај мраз 3-5 минути и тоа е тоа.

Болката е кај зглобот.

Од теретана ти е гарант. Земи глукозамин од аптека

каде мозам да наjдам тегови поефтини од кг? 80денари кило би било добро?
--- надополнето: 25 септември 2013 во 10:26 ---
каде мозам да наjдам тегови поефтини од кг? 80денари кило би било добро?

Некој да не знае како е вебсајтот на продавницана за суплементи што се наоѓа на раскрсницата кај Drinker's Pub (позади универзална) ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom