Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
гурање-влечење-нозе
Се размислував баш за таа,но некако ми се гледаат малку вежби.Поточно оваа .(првата програма)
Се мислам дали малку да ја модифицирам,да уфрлам уште по некоја вежба на влечење-гурање...или пак строго да ја пратам програмава?

Се размислував баш за таа,но некако ми се гледаат малку вежби.Поточно оваа .(првата програма)
Се мислам дали малку да ја модифицирам,да уфрлам уште по некоја вежба на влечење-гурање...или пак строго да ја пратам програмава?

Слободно уфрли уште по некоја вежба на деловите накои мислиш дека им треба повеќе работа или на послабо развиените групи. Воглавно оваа што ми ја прати е гурање-влечење-нозе, но конструирана е со помалку вежби бидејќи е повеќе за развивање на сила. За истата да предизвика поголем мускулен раст уфрли уште по некоја вежба (севкупно да имаш по 20-30серии на тренинг) и држи се до 8-12 репетиции.

Здраво :) :)
Одам на вежбање скоро 1 година,и слушајќи ги другите 3-4 пати досега ја имам сменато програмата е сега оваа што ја користам сакам да слушнам ваше мислење дали би требало да продолжам да ја применувам или да ја сменам ...
Скоро 3 недели одам по истава:
Понеделник-Гради и стомачни
Вторник-Рамо
Среда-Одмор (или грб)
Четврток-Грб (или одмор)
Петок-Бицепс и стомачни
Сабота-Трицепс
Недела-не работи теретанава па не одам.

Добра е ? :)
--- надополнето: 7 мај 2013 во 10:49 ---
Одам на вежбање скоро 1 година,и слушајќи ги другите 3-4 пати досега ја имам сменато програмата е сега оваа што ја користам сакам да слушнам ваше мислење дали би требало да продолжам да ја применувам или да ја сменам ...
Вторник-Рамо
Среда-Одмор (или грб)
Четврток-Грб (или одмор)
Петок-Бицепс и стомачни
Сабота-Трицепс

Вторник-Рамо
Среда-Одмор (или грб)
Четврток-Грб (или одмор)
Петок-Бицепс и стомачни
Сабота-Трицепс

--- надополнето: 7 мај 2013 во 10:49 ---
Вторник-Рамо
Среда-Одмор (или грб)
Четврток-Грб (или одмор)
Петок-Бицепс и стомачни
Сабота-Трицепс

како бе за 1 година 3-4 пати си ја сменил за една година треба 24 пати да ја смениш

Вторник-Рамо
Среда-Одмор (или грб)
Четврток-Грб (или одмор)
Петок-Бицепс и стомачни
Сабота-Трицепс

Гради па рамо мене лично не ми изгледа добро. Подобро во ист ден да ги вежбаш или да ги раздвоиш со 1 ден пауза, да смениш рамо и грб. Посебен ден за бицепс и посебен ден за трицепс исто не ми се допага, највероватно правиш многу сетови за истите што немаш потреба за тие мали мускулни групи. Би ти препорачал да ги вешбаш во ист ден или да ги вметнеш во тренинзите за гради да додадеш трицепс и грб да додадеш бицепс, со тоа ке ти остане уште еден ден во кој можеш да тренираш нозе и стомак.

Гради па рамо мене лично не ми изгледа добро. Подобро во ист ден да ги вежбаш или да ги раздвоиш со 1 ден пауза, да смениш рамо и грб. Посебен ден за бицепс и посебен ден за трицепс исто не ми се допага, највероватно правиш многу сетови за истите што немаш потреба за тие мали мускулни групи. Би ти препорачал да ги вешбаш во ист ден или да ги вметнеш во тренинзите за гради да додадеш трицепс и грб да додадеш бицепс, со тоа ке ти остане уште еден ден во кој можеш да тренираш нозе и стомак.

Фала на советот брат :)
--- надополнето: 8 мај 2013 во 14:11 ---

Фала на советот брат :)

ја вежбам посебно све
1 ден рамо
1 ден грб
1 ден гради .......
некој добар распоред за маса да ми кажете

Не ми е јасно зошто сите вежбате про-бодибилдерски шеми а најверојатно никој од вас не е на хемија.

Не ми е јасно зошто сите вежбате про-бодибилдерски шеми а најверојатно никој од вас не е на хемија.
Па кажи бе другар како
Јас лично вежбам така ради тоа што порано ми одговараше а и сега ми е добро зашто ако вежбам гради трицепс или грб бицепс не можам да ги извежбам добро и правилно заради тоа така ги делам
И сега имам малце повеќе сила па затоа прашувам која програма да ја терам

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Јас лично вежбам така ради тоа што порано ми одговараше а и сега ми е добро зашто ако вежбам гради трицепс или грб бицепс не можам да ги извежбам добро и правилно заради тоа така ги делам
И сега имам малце повеќе сила па затоа прашувам која програма да ја терам

И ја нешто слично вежбав, гради+предно рамо,грб+задно,кардио,бицепс+трицепс,нозе/кардио, стомачни, пауза.

Сеа сакам да се ставам на чистење ама појма немам каква програма да направам. Дали да одам со стандардната 3 дена влечење, гурање, нозе па пауза па пак истите 3 дена или како?

здраво :D
иаам вежбано подолго време со прекини сега вежбам веке 4ти месец континуирано. Користам програма која сам си ја направив од слушање на кој што кажал па собрав и си зацртав да биди некаква :) . целта ми е да одам малку на маса исто време да скинам од стомакот друго ми е се ок ... ги имам поделено вежбите во 5 дена со 2 одмор ...
1 ден - гради 5 вежби со по 3 серии ( 12, 10, 8 )
2 ден - грб- вратило колку што ке успеам поввторувања и потоа 5 вежби по 3 серии (12,10, 8 ) кардио тренинг 30 мин точак
3 ден -одмор за повторно да ги активирам рацете
4 ден-рамо 5 вежби 3 серии (12 , 10 , 8 )
5 ден- нозе со сотомак по 3 вежби одделно, 3 серии секоја исто повторувања ( ги одморам повторно рацете )
6 ден - раце бицепс и трицепс по 4 вежби одделно по 3 серии (12, 10 , 8 )
7 ден одмор
исто така зедов 2.3кг whey протеин 73% и креатин експлоуд 500гр кој не врзва вода (по една доза насабајле пред појадок и веднаш после тренинг ).. и внимавам на исхрана колку што можам .
сакам да си остварам целта да кренам малку на маса и да намалам од стомакот ...
молам за постручен совет кај грешам што фали кај тренингот да дојдам до поуспешни резултати

целта ми е да одам малку на маса исто време да скинам од стомакот друго ми е се ок ...
Невозможно е двете одеднаш, инаку зошто си избрал креатин кој не врзува вода?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom