Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Рака бадеми (23-25 бадеми=30гр) се околу 180 калории, ги земам пошо ми се главен извор на масти додека сум под дефиниција

Бадемите 30гр имаат 6,6г протеини и 6,6г ЈХ, накеде ги најдов како добар оброк после вежбање.
Јас обично вежбам 1-1.5 саат после главниот оброк кој ми е пилешко со 150г компир, така да по некоја логика баш тогаш телото почнува да ги црпи протеините и ЈХ од него пошто треба да е сварено. Ќе гледам некако да го изротирам да ми дојде протеинот одма после.

За сила и јас планирав да зеам креатин, ако зеам Б-витамин пред вежбање ќе ме заспие :icon_lol:

Како прво бадемите имаат и доста масти што ќе ја успори апсорбцијата на протеини од нив, а како второ немаат целосен амино профил и не се толку богати со разгранети амино киселини како јајцата, вејот и месото.
Б витамин може да те разбуди, незнам од каде ти е тоа дека те успива. Б витамините се клучни витамини во метаболизмот на протеините и овозможуваат правино фукнционирање на нервниот систем.

Дали некој прави чучњеви на Смит машина? Кај нас донесоа нова во замена со стандардниот чучањ со слободен тег денес ја пробав и воопшто не ми е ефикасна како стандардниот чучањ.

Сакам да почнам да вежбам во теретана со цел малку да го обликувам телово пошто многу сум залежан :) Па ако можи да ми дадете некои совети што и како да вежбам или ако има некоја програма со вежби за затегнување и дефиниција на тело.. не ми е целта да се набилдам многу туку да направам колку што е можна подобра форма на телото. Не ми е проблем и секој ден да одам втеретана овај период сум слободен па да го искористам за вежбање :) .. фала

Сакам да почнам да вежбам во теретана со цел малку да го обликувам телово пошто многу сум залежан :) Па ако можи да ми дадете некои совети што и како да вежбам или ако има некоја програма со вежби за затегнување и дефиниција на тело.. не ми е целта да се набилдам многу туку да направам колку што е можна подобра форма на телото. Не ми е проблем и секој ден да одам втеретана овај период сум слободен па да го искористам за вежбање :) .. фала
http://motivirajse.wordpress.com/2012/07/19/вежби-за-почетници-за-зголемување-мус/

Дали некој прави чучњеви на Смит машина? Кај нас донесоа нова во замена со стандардниот чучањ со слободен тег денес ја пробав и воопшто не ми е ефикасна како стандардниот чучањ.
Разгуглав по нетов и сегде пишува дека смит машината е полоша од чучњево со тежина, кај шо била понефикасна па и повеќе шанса за повреда.

Фала многу... Само во теретаната има и справи за трчање да ги користам и нив после вежбање?
Што е целта за тоа?
Маса 3 пати по 30 мин средно темпо
Губење масти 30-60 мин 5-6 пати неделно.

Момци, при бенч пресс, правилно е шипката да ви ги допре градите или пак да спуштате додека рацете ви дојдат под агол од 90 степени? На пример едно одбројување се смета кога ке се допрат градите или не?

Момци, при бенч пресс, правилно е шипката да ви ги допре градите или пак да спуштате додека рацете ви дојдат под агол од 90 степени? На пример едно одбројување се смета кога ке се допрат градите или не?

Гледај шипката да не допира до градите, туку да стигна на еден сантим до нив.

momci, aj ve molam dajte mi nekoja strana da downloadiram nekoi vezhbi :)

На оваа страна немаш потреба од симнување, директно можеш да ги бараш под која мускулна група сакаш.

Денес ги пробав овие вежби за трицепс, топло ги препорачувам на сите што мислат дека досега не го вежбале здраво трицепост. Моментално неможам рацеве да ги подигнам, буквално (y)

Денес ги пробав овие вежби за трицепс, топло ги препорачувам на сите што мислат дека досега не го вежбале здраво трицепост. Моментално немоќам рацеве да ги подигнам, буквално (y)
Човекот има големо знаење и голем дел од неговото знаење е базирано на книги што читал и го споделува со сите.Сите видеа му се добри особено последниве затоа што објаснува како треба да правиш правилно и каде грешиш за било што.Првата вежба што ја прави е една од најдобрите за зголемување на трицепсот и јас комбинирам со dips и ракава ми е преголема трицепсот ми е еден од најголемите мускули во споредба со бицепсот кај мене може зафаќа 3/4 :)

Човекот има големо знаење и голем дел од неговото знаење е базирано на книги што читал и го споделува со сите.Сите видеа му се добри особено последниве затоа што објаснува како треба да правиш правилно и каде грешиш за било што.Првата вежба што ја прави е една од најдобрите за зголемување на трицепсот и јас комбинирам со dips и ракава ми е преголема трицепсот ми е еден од најголемите мускули во споредба со бицепсот кај мене може зафаќа 3/4 :)
Случајно видов видео негово на форумов некој имаше постирано (можда и ти беше) и го запратив неговиот канал на јутјуб. Човеков е неверојатно интелигентен и сите совети што ги кажува се од лично искуство и детално опишано и крајно мотивирачки.

Кој знае англиски, слободно нека го разгледа целиот негов канал, има доста да научи

Случајно видов видео негово на форумов некој имаше постирано (можда и ти беше) и го запратив неговиот канал на јутјуб. Човеков е неверојатно интелигентен и сите совети што ги кажува се од лично искуство и детално опишано и крајно мотивирачки.

Кој знае англиски, слободно нека го разгледа целиот негов канал, има доста да научи
За разлика од браќата кој се курчат и се повеќе фама и галама од колку наука човеков има свој камп кај што ги тренира луѓето.Неговата цел е перфоманси не теретана но сега си игра со бодибилдинг да види какво тело ќе формира :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom