Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!

Следниот ваков испад, ќе одиш на перманентно летување од подфорумов :)

Луѓе ај ве молам, доколку имате време, да ми напишете систем од 3 до 4 дена на вежбање. Комбинирам, како што знаете, Протеин со Гејнер, и немам некоја зацртана цел ( маса или дефиниција ). Ако е возможно би сакал и од двете по малку. Си викам да вежбам со вежби со, на пример, 12 - 8 - 6 повторувања но со повеќе серии, 5 серии на пример.

Луѓе ај ве молам, доколку имате време, да ми напишете систем од 3 до 4 дена на вежбање. Комбинирам, како што знаете, Протеин со Гејнер, и немам некоја зацртана цел ( маса или дефиниција ). Ако е возможно би сакал и од двете по малку. Си викам да вежбам со вежби со, на пример, 12 - 8 - 6 повторувања но со повеќе серии, 5 серии на пример.

1.раме-листови
2.грб-трицепс
3.нозе-листови
4.гради-бицепс

1.гради-трицепс-листови
2.грб-раме
3.нозе-листови-бицепс

Дефиниција секако, имаш добар вишок од едно 10-15кг.
a moze li da mi kazete trening programa za definicja ? kako da se vezba ... kolku vezbi kolku serii kolku povtoruvanja ?
--- надополнето: 24 мај 2012 во 15:21 ---
Зависи што ти е целта и во каква состојба си моментално. Колку ти е процентот на масно ткиво?
Бидејќи иде лето, јас ти предлагам да одиш на дефиниција, па на есен да почнеш да вежбаш за квалитетна мускулна маса.
a mozes da mi kazes trening programa za definicja ? kolku serii kolku povtoruvanja ?

a moze li da mi kazete trening programa za definicja ? kako da se vezba ... kolku vezbi kolku serii kolku povtoruvanja ?
--- надополнето: 24 мај 2012 во 15:21 ---

a mozes da mi kazes trening programa za definicja ? kolku serii kolku povtoruvanja ?
30 мин кардио секој ден.
Помалку одмор помеѓу сетови 30 секунди.Суперсетови пример вежбаш гради бенч+бучици+склекови се цедиш до максимум.Тогаш ќе имаш резултати.Со помали тежини.

Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!

Мали не води инает и пред се не биди глупав, мора вака да се изразам зашто идеш со глава во ѕид безпотребно. Не продавај памет на луѓе што вежбаат со децении и можат да ти предаваат за мускули и издржливост. Вежбаш на шипки? Кул, терај си го филмот и не се споредувај со луѓе од теретана, тоа што го можат тие не го можат дечкиве на шипки и обратно, тоа што го можат дечките на шипки не го можат момциве од теретана. Значи секој спорт си е засебен, различен и не треба да се потценува другиот спорт. Впрочем од тие што ги познавам (сите ги ценам) што вежбаат Calisthenics проблемот е што мислат дека го фатиле Господ за муда со тоа што прават чудни и тешки вежби и стално плукаат по овие од теретана, а ако го ставиш на бенч да ја крене неговата килажа ќе се посере, поштено. Затоа вежбај си, фурај си не потценувај и не плукај други спортисти, важно е да се натпреваруваш со себеси и да се победиш себеси зашто стално ќе постои некој појак од тебе. А за ова со ајварот нема што да се коментира класично инаетење.

не ме јеби,ако знаеш кажи :D

Ништо не може да им биде де, во продавница кога дремат со месеци им биднува нешто? Само нормално, внимавај да не им помине рокот :)

Сите креатини со Creapure технологија се добри.

Се зае*ав што направив 2 недели пауза од вежбање. Сега ми се воспалени мускулите, вечер сум на тренинг, а едвај се движам. Помош! Ако знае некој чаре за воспалени мускули му благодарам однапред.

Се зае*ав што направив 2 недели пауза од вежбање. Сега ми се воспалени мускулите, вечер сум на тренинг, а едвај се движам. Помош! Ако знае некој чаре за воспалени мускули му благодарам однапред.
Ладен туш (по могучност полна када).
Магнезиум.
Б-комплекс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom