LaChupacabraLoca
jedi master
Моеш да си замислиш 420 грама јаглехидрати?
И знаеш дека јаглехидратите се шеќери? И бодибилдерите ги јадат у ограничени количини?
U dare to defy the master Stef ?? Shame on u ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Моеш да си замислиш 420 грама јаглехидрати?
И знаеш дека јаглехидратите се шеќери? И бодибилдерите ги јадат у ограничени количини?
Не провоцирај, ќе проба некој ,па ќе заврши на инфузија...U dare to defy the master Stef ?? Shame on u ...
Smokey држи 4/4/2 (Јх/П/М) сооднос при внес на калории(златен сооднос)
Ти со твоите карактеристики би требало да внесуваш ~2300 калории за одржување тежина + околу 300 за да накачиш= ~2 600(или повеќе)(ова е на дневна база).
Вака дневната доза на Јх/П/М би ти била 260г /260г/65г, сеа ова ти е идеален случај(и е пребогат со протеини)
Во принцип доколку внесуваш повеќе од калориската вредност за одржување и околу 2г протеини за 1 кг телесна тежина, би требало да накачуваш пополека тежина.
--- надополнето: 2 април 2012 во 16:26 ---
Не провоцирај, ќе проба некој ,па ќе заврши на инфузија...
А знаеш дека јаглехидратите се делат на комплексни(овес,леб,ориз,житарици-скроб) и прости јаглехидрати(глукоза,сахароза,декстроза и сите тие продукти што ги купувате од 150 ден кг) и се главен енергенс за кога вежбаш да добиеш енергија.Диета без нив се осеќаш млитаво.Прав си но треба да ги подели 6 оброци по 70 грама јаглехидрати 40 грама протеини и 10 грама масти.Јас ги намалувам и ги зголемувам на секои 3 дена,некој циклус имам висок,среден и низок внес на јаглехидрати.Но без нив нема шанси да постигнеш добри резултати затоа што глукозата е потребна од нив.Моеш да си замислиш 420 грама јаглехидрати?
Знам. Јаглехидратите даваат енергија. Затоа се јадат ПРЕД и ПОСЛЕ вежбање. 60/40/20 (carb,pro,fat) е храна за маратонец. 40,40,20 e таман за тоа он шо бара. Дури и вака многу јаглехидрати се.А знаеш дека јаглехидратите се делат на комплексни(овес,леб,ориз,житарици-скроб) и прости јаглехидрати(глукоза,сахароза,декстроза и сите тие продукти што ги купувате од 150 ден кг) и се главен енергенс за кога вежбаш да добиеш енергија.Диета без нив се осеќаш млитаво.Прав си но треба да ги подели 6 оброци по 70 грама јаглехидрати 40 грама протеини и 10 грама масти.Јас ги намалувам и ги зголемувам на секои 3 дена,некој циклус имам висок,среден и низок внес на јаглехидрати.Но без нив нема шанси да постигнеш добри резултати затоа што глукозата е потребна од нив.
зошто невозможно ? јас моментално јадам 350 на денМоеш да си замислиш 420 грама јаглехидрати?
Не реков невозможно. Реков дека е многузошто невозможно ? јас моментално јадам 350 на ден
Иам проблем со рамењата.Се ми иде добро со нив,највеќе сум задоволен како се развив у рамења(особено трапезите),ама имам проблем.У последно време,дали е од промаја,дали е од лошо спиење,ама ме кинат значи буквално особено десново рамо сабајле неможам да го кренам.Кога ќе се раздвижам олабавува,а деновите кога вежбам рамо особено овие две вежби
http://exercisetoloseweightquick.com/wp-content/uploads/2011/12/Deltoids-Exercises-lateralraise.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRygzh826qTKM9w-s_X1SL7gpFrfmWnZZT-2y3ga_oyZ4xoC14LKg
За бенчот крив ти е задниот дел на рамото.Подобри го него и ќе имаш резултати.Но пак зависи од каде добиваш проблеми.Трицепсот е исто важен.Истегнувај го повеќе рамото да ти биде пофлексибилно,па види ако има ефект.Иам проблем со рамењата.Се ми иде добро со нив,највеќе сум задоволен како се развив у рамења(особено трапезите),ама имам проблем.У последно време,дали е од промаја,дали е од лошо спиење,ама ме кинат значи буквално особено десново рамо сабајле неможам да го кренам.Кога ќе се раздвижам олабавува,а деновите кога вежбам рамо особено овие две вежби
http://exercisetoloseweightquick.com/wp-content/uploads/2011/12/Deltoids-Exercises-lateralraise.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRygzh826qTKM9w-s_X1SL7gpFrfmWnZZT-2y3ga_oyZ4xoC14LKg
можам да направам 2-3 повторување,пошо болката е огромна.
И друга работа во врска со рамово,незнам како е можно на рамо да можам кревам 45 кила и на предно и на задно,а бенчот да ми е многу слаб 60 кила а мислам дека секој момент ќе се посерам.
I give up!За бенчот крив ти е задниот дел на рамото.
За бенчот крив ти е задниот дел на рамото.Подобри го него и ќе имаш резултати.Но пак зависи од каде добиваш проблеми.Трицепсот е исто важен.Истегнувај го повеќе рамото да ти биде пофлексибилно,па види ако има ефект.
Иам проблем со рамењата.Се ми иде добро со нив,највеќе сум задоволен како се развив у рамења(особено трапезите),ама имам проблем.У последно време,дали е од промаја,дали е од лошо спиење,ама ме кинат значи буквално особено десново рамо сабајле неможам да го кренам.Кога ќе се раздвижам олабавува,а деновите кога вежбам рамо особено овие две вежби
.
За бенчот крив ти е задниот дел на рамото.Подобри го него и ќе имаш резултати.Но пак зависи од каде добиваш проблеми.Трицепсот е исто важен.Истегнувај го повеќе рамото да ти биде пофлексибилно,па види ако има ефект.
Јас не сум задоволен од растот на градите. Ептен некако како да ми заостануваат. Вежбам еднаш неделно, започнувам со бенч, па после бенч на коса клупа, разбој, со еднорачни на коса клупа и развлечување. Правам по 4 серии од сите, првата 12 кревања, втората 10, трета 10, четврта 5-8 коолку можам со макс. килажа. Некој совет што да сменам или добро е вака ?
А знаеш дека јаглехидратите се делат на комплексни(овес,леб,ориз,житарици-скроб) и прости јаглехидрати(глукоза,сахароза,декстроза и сите тие продукти што ги купувате од 150 ден кг) и се главен енергенс за кога вежбаш да добиеш енергија.Диета без нив се осеќаш млитаво.Прав си но треба да ги подели 6 оброци по 70 грама јаглехидрати 40 грама протеини и 10 грама масти.Јас ги намалувам и ги зголемувам на секои 3 дена,некој циклус имам висок,среден и низок внес на јаглехидрати.Но без нив нема шанси да постигнеш добри резултати затоа што глукозата е потребна од нив.