Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде пак јас...
Да ми каже некој добар протеин(концентрат), од каде да зеам и од прилика колку му се движи цената![]()
Швимер, го користам изолатот од Dymatize. Дали и која е разликата од фирма до фирма не сум сигурен пошто скоро сите производи ги земам од дајматајз. Според оние кои ми ги продаваат (ете и Мејерс потврдува) подобар е.Ајде пак јас...
Да ми каже некој добар протеин(концентрат), од каде да зеам и од прилика колку му се движи цената![]()
Швимер, го користам изолатот од Dymatize. Дали и која е разликата од фирма до фирма не сум сигурен пошто скоро сите производи ги земам од дајматајз. Според оние кои ми ги продаваат (ете и Мејерс потврдува) подобар е.
има поголем % протеини па за одредена разлика во цена мислам дека ќе си задоволен. Од тебе зависи за што ќе се определиш. Еве ти мала помош за протеините
Кога сме кај протеините ме интересира информативно кој е почист изолат или хидролизиран?
И уште едно прашање. Ако сакате да појачате некоја мускулна група, дали ја вежбате почесто, на пример место еднаш 2 пати неделно?
Па концентратот има помал процент на протеин(околу 81% за разлика од изолатот 91%) и концентратот има околу 10% повеќе маст.А каква разлика ти прави ако е изолат?
Свесен си дека изолатот е поквалитетен?![]()
брат ако сакаш масти земи јади ребра и чварки. нормално дека изолатот е подобар. за цените провери на сајтот на гладијатори, гет реди...Па концентратот има помал процент на протеин(околу 81% за разлика од изолатот 91%) и концентратот има околу 10% повеќе маст.
Ако може да ми каже некој колку се движат цените на протеините за да знам колку пари од прилика ми се потребни, како и која фирма е релативно докажана која има квалитетен производ.![]()
Швимер, го користам изолатот од Dymatize. Дали и која е разликата од фирма до фирма не сум сигурен пошто скоро сите производи ги земам од дајматајз. Според оние кои ми ги продаваат (ете и Мејерс потврдува) подобар е.
има поголем % протеини па за одредена разлика во цена мислам дека ќе си задоволен. Од тебе зависи за што ќе се определиш. Еве ти мала помош за протеините
Фала друже за линкот, сето тоа го имам прочитано, само ме интересираше одприлика цената како му се движ или па ако има некој ценовник на нетов за цената на протеините, конкретно концентратот
П.С Не ми е за цената туку едноставно концентратот повеќе ми одговара како суплемент![]()
Изолатот на Dymatize 2.3 кг мислам беше отприлика 3800. Не знам колку е на друго место.Фала друже за линкот, сето тоа го имам прочитано, само ме интересираше одприлика цената како му се движ или па ако има некој ценовник на нетов за цената на протеините, конкретно концентратот
П.С Не ми е за цената туку едноставно концентратот повеќе ми одговара како суплемент![]()
Изолатот на Dymatize 2.3 кг мислам беше отприлика 3800. Не знам колку е на друго место.
Еве некои ценовници
http://www.gladijatori.com/додатоци-во-исхраната/протеини/?from=27
http://www.fitnes.com.mk/index.php?...ayout=category&task=category&id=11&Itemid=119
Мене лично неколку грама маснотии не ми се проблем, не се спремам за натпревар туку гледам да го одржам телото во добра форма па затоа...да ми ја пополни често слабата исхрана со протеини.
Тоа што има два грама повеќе масти ти прави разлика?
Како прво, тие масти немаат битна улога во градење на квалитетен мускул.
Ако ти требаат масти ќе земеш омега 3,6,9.
Мене лично неколку грама маснотии не ми се проблем, не се спремам за натпревар туку гледам да го одржам телото во добра форма па затоа...да ми ја пополни често слабата исхрана со протеини.
^^Значи пошто кај нас нема нутриционист(доктор како и да е) специјализираан за пливачи морам сам да импровизирам и самиот да барам по нетов што е најдобро за да зеам. Еден другар кој тренира во УСА ми рече дека он пиел концентрат, Инаку пливачите потреба од 1г масти на секој килограм од својата тежина дневно, и 1,2 до 1,7г протеин на секој килограм од својата тежина.Јас одлучив да земам малку протеин бидејќи имам напорен период а и тој период на тренинзи без ниту една трка ќе трае до средината на Јануари, а бидејќи сум open water пливач имам тренинзи со многу голема километража и многу саати поминати у базен и последниве месеци приметувам дека ми слабее не само поткожното масно ткиво туку и мускулот некако се намалува незнам како да опишам и поради тоа одлучив да зеам протеин. Е сеа колку сум у право незнам, пошто нема соодветен доктор да прашам мое е да пробам како ќе иде.Инаку протеинот би го мешал и со јаглени хидрати(Carbo+)
Најпријателски совет, гејнер е она што ти треба.
Плус, е многу поефтина варијанта а ги имаш потребните јаглехидрати, протеини и масти.
Хехе нема непријателски совет, јас сум тука за тоа само мене ми е страв да не качам маса бидејќи јас ако не тренирам се здебелувам(за месец дена нетренирање може да качам 3-4кила), а во мојов спорт најмалку што ми треба е да бидам дебел, ми требаат економични и издржливи мускули, незнам стварно сум не у дилема у ТРИлема![]()